LADEN

Typ om te zoeken

Getronics Beurs Analyse

Uncategorized

Getronics Beurs Analyse

Getronics beurs analyse grafiek

De beursnotering van Getronics zal op 12 december 2007 beëindigd worden. U kan uiterlijk 11 decembernog in de stukken handelen! Kijk dus goed of u nog ergens op een rekening wat stukjes heeft, want u wilt er echt vanaf! de 2008 obligaties kunnen slechts tot 6 december verhandeld worden.

3 aug 2007

Het moet gezegd worden, KPN betaalt historisch gezien een prachtige prijs voor Getronics. Als ze na de aankoop de zittende CEO ergens achterlaten op een tropisch eiland en de bezem even door de onderneming halen, dan kan het nog heel mooi worden. Er zitten immers heel mooie delen in Getronics, waaronder het overgenomen Pink Roccade. Dat deel van de onderneming is altijd winstgevend gebleven. Beleggers die op basis van mijn analyse van 23 juli een gok namen, hebben een snelle winst binnen. Het aandeel steeg van 5,6 naar 6,25. Toch mooi ruim 10% in een paar dagen. Verkoop deze aandelen en ga nu in KPN, dat lijkt op dit moment de beste weg.

23 juli 2007

Zin in een gokje? Getronics lijkt groot genoeg te zijn om niet failliet te gaan, maar is zwak genoeg om uit elkaar getrokken te gaan worden. Hoeveel zijn de afzonderlijke onderdelen nog waard? Het aandeel zit niet zo heel ver van de all time low vandaan. Het zit nu op niveaus die steeds de bodem waren na de dip in 2003.
Kunt u het zich indenken dat dit aandeel ooit op (omgerekend) 239 stond? We staan nu 5,6.
Een serieuze belegging is het niet meer. Het is hooguit een gok in de hoop op een overname die ook aandeelhouders nog wat biedt. Dat is echter niet gezegd. Dit bedrijf lijkt nu wat op Baan. Daar zijn de gokkers uiteindelijk ook niet gelukkig van geworden.

15 jun 2007

Het aandeel Getronics is zelfs in deze prachtige markt in staat gebleken een nieuwe low sinds okt. 2006 te maken. Steun is er op 5 euro. Het lijkt bijna interessant om te gaan bodemvissen, maar waarom zouden we met ons goede geld de gok nemen om aandelen in een zo slecht geleid bedrijf te nemen? Ons geld zou ons meer waard moeten zijn.

24 mei 2007

Het blijft bij Getronics huilen met de pet op. De bodem voor dit jaar is gisteren bereikt. Tegelijkertijd een hoogste stand voor de AEX. Het beeld is akelig duidelijk.

3 mei 2007

Op 19 april schreef ik dat technisch misschien te overwegen was om Getronics te kopen, maar dat ik het pertinent niet wilde doen met brekebeen Getronics. Een juist besluit, want gisteren ging er uiteindelijk 7% van de koers af. Nu ben ik niet bang voor een 7% koersverlies, maar dat is niet erg bij een snel groeiend bedrijf dat laag gewaardeerd is en enorme winsten maakt. Als dan de beurskoers een keer 7% daalt, dan lig ik er niet wakker van. Bij Getronics is het wat anders. Dat bedrijf heeft boven alles behoefte aan een nieuwe topman. Zolang dat besef er niet is, wordt het niets met dit bedrijf.

19 apr 2007

Eén van de slechtst presterende AEX tegenwoordig AMX fondsen, maar ondanks dat gegeven kreeg de topman toch nog 90% van zijn prestatiebonus. Hoe dat te verkopen valt aan aandeelhouders, werknemers en klanten is mij een raadsel, maar alles kan tegenwoordig. Technisch gezien is gisteren bij het slot een interessant niveau bereikt. De gap van eind februari is weer gesloten en daarmee is een kleine weerstand omhoog genomen.
Blijft echter de vraag of beleggers moeten gokken in een brekebeen als Getronics? Waarom zou je immers het graaien van de topmanagers blijven sponsoren?
Op dit moment vind ik Getronics geen interessant bedrijf en geen interessant aandeel. Ik weet dat ik als Technisch analist alleen maar naar de grafiek moet kijken, maar zo’n analist ben ik niet. Afblijven, er zijn aandelen met minder risico en betere prestaties.

23 mrt 2007

Mijn mening over de topman van Getronics heb ik vandaag al in de nieuwsbrief gegeven. Naar mijn mening is hij niet meer de juiste man op de juiste plek. Op 6,9 ligt bij Getronics een weerstand. Onder die weerstand is een long positie niet gewenst.

2 mrt 2007

Gaf ik in mijn vorige analyse een bekende fondsbeheerder nog voorlopig gelijk met zijn afwijkende keuze om dit brekebeen aandeel te kopen, hij kreeg de deksel op zijn neus. Getronics kwam naar buiten met de verwachte slechte cijfers en de koers daalde van een hoogste koers van bijna 8 naar 6.

2 feb 2007

Fundamenteel is het nog altijd geen zonnetje, maar beleggers lopen graag vooruit en zien de zon al wel schijnen, daar waar er financieel gezien weinig aanleiding toe is. Vooralsnog moet ik echter de fondsbeheerder van een groot beleggingsfonds gelijk geven. Hij kocht de aandelen Getronics al vroeg en heeft tot nu toe het gelijk aan zijn zijde. In hoeverre zijn aanbeveling de koers mede ondersteunde kan niet bepaald worden. Ik beleg liever in aandelen waarvan ik het idee heb dat ik rustig kan slapen. Bij Getronics kan het bijltje mij veel te makkelijk vallen.

5 jan 2007

Het aandeel Getronics is opwaarts doorgebroken en is nu technisch koopwaardig met stoploss op 6,16. De vraag blijft echter of u een aandeel van een dergelijk zwak bedrijf zou willen hebben. Ik ben van mening van niet. Ik blijf hier dan ook vanaf. Als er dan toch in de sector iets gedaan moet worden, dan kies ik liever voor Ordina of LogicaCMG.

13 dec 2006

Het verhaal rond Getronics is nog niet veranderd. Hoewel het zeker lijkt dat er ‘een keer’ een enorme beweging gaat komen, is het kopen van call en put opties nu nog niet zo interessant, want de premie loopt er snel uit nu het aandeel dood in het water ligt. de volumes zijn ook minimaal. Afblijven dus.

27 nov 2006

Vooralsnog is en blijft het niets met Getronics. Er komt vrijwel zeker een keer een enorme klapper, maar die kan dan zowel omlaag als omhoog uitvallen. Getronics zal namelijk een keer een krachtig besluit moeten nemen. Wang afstoten, Pink Roccade eruit, of nieuwe aandelen uitgeven. Doen ze niets, dan volgt als bijna vanzelf de volgende waarschuwing en zal heel de top vervangen gaan worden. Wat de scenario’s met de koers zullen doen, het is niet in te schatten. Het huidige Getronics stevent af op een faillissement. Hoe dan ook zal er dus IETS moeten gebeuren.

3 nov 2006

Gisteren een eerste dag van herstel voor Getronics. De intradaytop was zéér toevallig te vinden op het niveau van de vorige toppen in augustus en september. Tot nu toe dus geen doorbraak. Ik blijf het fundamenteel een bedrijf vinden waarvan ik geen aandelen zou willen bezitten.

18 okt 2006

Er zit nog altijd geen structureel herstel in bij Getronics. Het lijkt mij dan ook bijzonder onverstandig om hier aandelen van te willen bezitten.

28 sept 2006

Na de enorme dip eind juli is het stil rond Getronics. De daling was terecht en er is nog niet echt gebleken dat Getronics een passende oplossing voor handen heeft. Fundamenteel is Getronics nu achteruit aan het roeien en zal het keukenzilver verkocht moeten worden om uit de problemen te komen.

3 aug 2006

Mijn stoploss heeft voorkomen dat de gokkers hier hun handen gebrand hebben. Immers wist het aandeel eerder deze week niet voor de tweede keer boven de 8 euro te sluiten. De koersdreun van gisteren was enorm. Beleggers hebben het echt gehad met dit bedrijf. Het is nu even aanzien of dit het voor wat betreft de daling was. Getronics zal niet snel omvallen, maar als er geen oplossing voor de zwakke performance komt, dan kan het nog wel gaan gebeuren. Voor u een gokje waagt in dit aandeel moet u zich het wel realiseren.

19 jun 2006

Vorige week is de low getest. De koers van 8 euro is nu heel belangrijk. Als Getronics daaronder sluit is er technisch en belangrijke steun doorbroken. Beleggers die vertrouwen hebben in het bedrijf en het idee hebben dat de bodem bereikt is kunnen nu een gokje wagen. Stoploss is in dat geval een slot onder de 8 euro. Als de volgende dag het aandeel om 10:00 uur niet terug boven de 8 euro is, dan afscheid nemen.

24 mei 2006

Eerder deze week was Getronics de positieve uitzondering in een toen zwaar negatieve beurs. Het was echter een sprongetje vanaf het laagste punt van het jaar. Een klein sprongetje omhoog in een zwaar negatieve trend. Het positieve is dat Getronics daarmee weer boven de dalende trendlijn winst te komen. Dit houdt in dat de eerder ingezette versnelling van de daling nu ten einde is. Zolang het aandeel zowel onder het 200 en 50 daags gemiddelde noteert, ben ik geen koper. Overigens geven zowel Stochastic als RSI nu een koopsignaal

11 apr 2006

Na de vorige analyse is het met de koers alleen maar zuidwaarts gegaan. Het volume is laag. Beleggers vinden dit nu eenmaal geen interessant aandeel in een niet zo interessante sector. Wat heb je er al belegger nu eigenlijk te zoeken? Daarbij heeft Getronics toch wat financiële zorgen. wanneer gaan ze bekend maken dat er onderdelen verkocht gaan worden? Hoe lang kunnen ze het nog rekken?

14 mrt 2006

De koers is nog altijd verder aan het zakken. Ik heb Willem Okkerse gevraagd wat of hij vanuit de gepubliceerde cijfers van het bedrijf vond. Hij wilde er over kwijt dat hij grote zorgen over het voortbestaan van het bedrijf heeft. Wetende dat hij bij Ahold, Unilever, Landis en heel wat andere bedrijven tijdig op basis van de gepubliceerde cijfers wist te waarschuwen wil ik u aanraden deze waarschuwing bijzonder serieus te nemen. In dat kader bezien lijkt het onafwendbaar dat Getronics binnen afzienbare tijd bekend moet gaan maken dat ze dochters of onderdelen gaat verkopen.
Meer weten over beleggen via de OK-Score? Kijkt u hier

3 mrt 2006

Ik schreef op 23 feb dat het aandeel pas weer boven de 11,9 interessant zou worden. Dat was prima gezien, want gisteren dook het aandeel met een gap omlaag naar uiteindelijk 10,5. Afblijven dus.

23 feb 2006

Getronics is sinds begin februari aan het herstel begonnen. Pas boven een slot en bevestiging boven de 11,9 is het aandeel mogelijk weer interessant.

23 jan 2006

Vorige week is de stop loss geraakt. Daarna herstelde het aandeel wel iets, maar ook vandaag begon het aandeel lager, dus vooralsnog is het niet erg als u vorige week van het aandeel verlost werd. De rit vanaf september 2005 was mooi, maar de daling ging zo snel dat voor veel beleggers de winst in twee weken weer vervlogen was.

22 dec 2005

Op 5 december had ik het bij een koers van 10,5 en een stop loss van 10,3 over een speculatieve rit omhoog. Die rit kwam er tot net boven
de 11 euro, waarna deze aan kracht verloor. Ik stel nu voor de stop loss te verhogen naar 10,9 end of day.

5 dec 2005

Getronics is vrijdag positief uitgebroken. Een long positie met als stop loss 10,3 kan overwogen worden voor beleggers die een zeer speculatief ritje niet schuwen.

31 okt 2005

Getronics komt nu in de buurt van de lijn die we over de laatste bodems kunnen trekken. Zolang de koers daar boven weet te blijven en daarbij ook boven het 50 daags gemiddelde weet te blijven kan een eventuele positie (Zoals aangegeven in de vorige aanbeveling) aangehouden blijven worden. Het lijkt geen tijd om een nieuwe positie in te nemen. Vooral de relatief lage omzetten geven weinig reden nu long te willen gaan.

27 sep 2005

Gisteren een sprong in de koers. Bij een slot boven de 10 euro kan long gegaan worden, met als stop loss 9,9.

8 sep 2005

Gisteren na enkele weken eindelijk weer een echte witte candle in de grafiek, compleet met iets oplopend volume. Het blijft erg link om in zo’n laag volume fonds te gaan handelen, maar ik moet toegeven, de vingers jeuken.

23 aug 2005

Getronics deed het de laatste maanden beter dan verwacht, maar bleef bij de rest van de markt wel flink achter. Het normale patroon van koersdalingen na een Reverse Split bleef dus uit, maar met een index die in die maanden met 15% stijgt is dat niet zo opmerkelijk. De indicatoren geven koopsignalen, maar wat mij verontrust is het feit dat de omzetten echt extreem laag zijn.

15 jul 2005

Getronics is nog altijd tegen alle beursgewoonte in aan het stijgen na een Reverse Split. De grote weerstand ligt op de 11,20. Dat is immers de bovenkant van de neerwaarts geplaatste gap. De indicatoren staan redelijk hoog. De Stochastic is sinds januari 2004 niet zo hoog geweest. Pas boven de 11,20 zou ik een long positie durven overwegen, maar liever wacht ik gewoon de correctie even af. Wie op basis van mijn analyse op 4 juli al inzette, die had meer lef als dat ikzelf had… en meer winst nu de suggestie die daar gegeven werd zo goed bleek te zijn.

4 jul 2005

Ondanks de nakende Reverse split is de koers van Getronics de laatste twee maanden weer gestegen ten opzichte van het dieptepunt. Ook nu die Reverse Split is geweest zien we weer iets van opwaartse druk. Is Getronics net die uitzondering die de regel bevestigd?
Eerste weerstand is op 10,1 en de tweede op 10,35.
Getronics heeft recent enkele goede berichten kunnen publiceren, die perfect getimed werden ten opzichte van de Reverse Split. Die mazzel moet je als bedrijf maar net hebben. Ik zou onder de 10,1 geen nieuwe long posities innemen. Als u dat boven de 10,1 wel doet, dan is 9,9 de zeer dichtbij zijnde stoploss.

24 jun 2005

Er is sinds een week geleden niet veranderd. De 1,40 blijft de te nemen horde.

15 jun 2005

Getronics weet langzaam te herstellen van de koersdreun die het in april kreeg. Het heeft nog niet veel om het lijf, want we kwamen gisteren nog altijd niet boven de eerder gevormde top van half april uit. In wezen is de onderste gap van de daling nog altijd niet end of day gesloten.
Als ik een analyse maak kijk ik bijna ook altijd nog even op de sites van de bedrijven rond. Zo ook vanochtend bij Getronics. Ze hebben nu een Flash intro op de site. Die intro moet de bezoeker warm maken voor de combi Getronics / Pink Roccade. Het vervelende is alleen dat niet alleen ‘skip intro’ niet werkte, maar dat heel de site vanochtend niet benaderd kon worden vanwege die walgelijke flash intro. Over je bezoekers wegpesten gesproken!
Ik weet nog altijd niet per wanneer die beoogde reverse split er zal komen. Dit is echter wel een belangrijk gegeven omdat koersen normaal gesproken dalen bij een reverse split.

9 mei 2005

De afgelopen drie beursdagen zagen we steeds dezelfde opening het hetzelfde slot. Intraday kon het een cent of wat schelen, maar in feite gebeurde er niet veel. Al met al nog altijd weinig reden om nu in dit aandeel te willen zitten.

14 apr 2005

Het aandeel heeft ernstig last van de verwatering en de nieuwe uitgifte van aandelen op 1,19. Gisteren dook de koers dan ook 11% omlaag naar 1,45. Nog altijd een leuke winst voor wie op 1,19 aandelen gaatverkrijgen, maar wanneer stopt de daling? Immers zullen vooral de kleine beleggers snel gaan voor de vlotte winst en zal er dus heel wat aanbod van aandelen komen. Technisch is er even weinig mee te doen.

8 apr 2005

Fundamenteel ben ik niet echt te spreken over de korte termijn kansen van dit bedrijf. De overname van Pink Roccade gaat een hele ronde van navelstaren geven, waarbij men vooral bezig is intern de eigen stoelpoten te beschermen. Kijken we alleen naar de grafiek, dan zien we dat de top in januari nu steun is geworden. Dit kan voor de speculatief ingestelde belegger een mooi moment zijn om in te stappen waarbij een stop loss van 1,70 op slotbasis aangehouden kan worden.

29 mrt 2005

Geen zuivere koopsignalen, maar toch lijkt het er hier op dat het aandeel bij een hernieuwde stijging van de AEX wel eens mee omhoog zou kunnen gaan. Het is jammer dat er geen koopsignalen zijn, maar er lijkt rond dit niveau steun te bestaan. Speculatief interessant, stop loss op 1,70.

18 mrt 2005

Getronics is terug op een steun. Een steun naar aanleiding van de toppen in september 2004 en top/bodem in februari. Het aandeel moet boven de 1,80 steun vinden want daaronder is er pas op 1,67 weer steun.

2 mrt 2005

Recent is de top net boven de 2 euro gezet, maar overtuigend erboven wist het aandeel er niet te blijven. Ook gisteren is het aandeel er weer boven gesloten, maar instappen zou ik liever pas als het aandeel een tweede keer boven de 2 euro weet te sluiten. Collega/concurrent LogicaCMG wist met goede cijfers te komen, mogelijk kan dat ook steun aan Getronics geven. Op eigen kracht heeft het aandeel er even moeite mee.

22 feb 2005

Dat was een kort ritje in Getronics… Gisteren sloot het aandeel onder de 1,98 en is dus weer afscheid genomen. Jammer maar helaas. Liever een klein verliesje dan achteraf constateren dat het beter was geweest direct bij het begin al te kappen.

18 feb 2005

Het aandeel is gisteren boven de 2 euro gesloten. In het kader van ‘pak de trein eens’ kunnen we nu instappen waarbij we een stop loss aanhouden van 1,98 op end of day basis.

17 feb 2005

Getronics lijkt fundamenteel niet interessant nu Pink Roccade eerst intern verwerkt moet worden. De koers is de laatste dagen enorm gestegen en dat was onverwachts. Ik zie eerlijk gezegd geen reden om hier nu long in te willen gaan…maar als het aandeel zich bewijst en weer terug boven de twee euro komt, dan niet eigenwijs blijven en deze trein alsnog pakken.

31 jan 2005

Vandaag komt het bedrijf met het definitieve bod op Pink Roccade. Vorige week werd een gap omhoog geplaatst toen Ordina afhaakte. Beleggers waren duidelijk opgelucht dat de strijd gestreden was. De koers heeft de laatste maanden niet veel laten zien. Pas boven de 1,78 is er sprake van een nieuwe top en zou ingezet kunnen worden op het toegenomen optimisme. Overtuigen doet het nog allerminst. Niet vergeten moet worden dat zo’n overname ook intern verwerkt moet worden en dat bedrijven dan vaak een periode van navelstaren ingaan. Immers zijn er op belangrijke functies nu mensen over en die gaan nu liever hun stoel verdedigen dan dat ze winst willen creëren voor het bedrijf. Geef ze eens ongelijk…

17 nov 2004

Vooralsnog geen goed nieuws voor de aandeelhouders te melden. De koers is nog altijd neerwaarts gericht. Als de ommekeer komt wordt het wel interessant, maar zover is het nog niet.

9 nov 2004

Het aandeel zit nog middenin een daling op weg naar de vorige bodem op 1,26. Vooralsnog is er weinig hoop op een hervatting van een stijging zoals we die in augustus zagen. Een doorbreking van 1,65 zou positief zijn, maar indicaties dat z’n opleving er aan zit te komen zijn er nog niet. Vooralsnog is het armoe troef.

2 nov 2004

De koers kwam gisteren na de aankondiging van de overname van PinkRoccade zwaar onder druk te liggen, maar wist uiteindelijk nog boven de steun op 1,53 te sluiten. Al met al viel de schade dus mee. Pas bij een positieve doorbreking van de dalende trendlijn is een long positie interessant. Vooralsnog is echter Getronics nog altijd gevangen in de consolidatie na de flinke daling aan het begin van de zomer.

20 okt 2004

Volksaandeel en totale flop van 2004 geeft een koopsignaal af. Het is echter niet ijzersterk omdat de omzet gering is en het candle patroon nu niet bepaald een heel zekere is. We zien in de candles namelijk een Seperating Lines patroon. Kijkt u verderop op www.beursbox.nl hoe zo’n patroon eruit ziet en wat het inhoudt. Speculanten pakken de aandelen op deze zwakke dag op maar houden best een stop loss van 1,50 aan.

9 sept 2004

Het "aandeel van het jaar" zoals het zo mooi werd aangekondigd begin dit jaar, staat nog altijd op verlies ten opzichte van de koers op 1 januari en dramatisch lager ten opzichte van de hoogste koers van dit jaar. Ook nu lijkt even een topje gezet te zijn en geven RSI en Stochastic een verkoopsignaal. Volume is de laatste dagen dramatisch laag ten opzichte van wat we eerder dit jaar ook wel zagen.

11 aug 2004

Het mag duidelijk zijn, dit aandeel zit in de hoek waar de klappen vallen. Gisteren een Doji, die "alweer" kan duidden op een bodem, maar gezien de reactie van de lezer die vandaag in de Nieuwsbrief besproken werd, het is nuttig om een bevestiging van een eventueel koopsignaal af te wachten. Laagste koers in deze daling is nu 1,34. Dit is dan ook stop loss niveau voor iedereen die echt zo nodig moet gokken op precies het punt van de bodem. Ik raad het af om dit te doen, zeker als u van uzelf weet dat "stop loss toepassen" u niets zegt.
Het volume nam recentelijk iets toe en dat is gunstig, maar de laatste 8 beursdagen was het sentiment gedurende de dag altijd negatief en werd er lager of gelijk gesloten aan de opening van die dag. Getronics was (of is) het volksaandeel geworden en we weten dat het met volksaandelen vaak slecht is afgelopen. Baan, KPN, DAF, Fokker, Versatel, UPC allemaal Volksaandelen die vooral met elkaar gemeen hebben dat de kleine belegger er enorm op verloor.

14 jul 2004

Getronics leek te bodemen, maar vooralsnog is het een vals signaal gebleken. Met een stop loss op 1,90 zou u een gok
kunnen wagen, echter is de RSI wel onder de 30, maar niet op weg terug omhoog. Stochastic is ook niet overtuigend. In de candles
zagen we wel Doji’s, maar die werden niet bevestigd door vervolgens een stijging. Het is dus te vroeg om long te gaan.

9 jul 2004

Het volume neemt iets toe, Stochastic gaf koopsignaal en RSI staat onder de 30. Let op, hier is een prachtig koopmoment aan het ontstaan! Beleggers die het aandurven kunnen nu een long positie innemen. Stop loss op 1,90.

21 jun 2004

Het nieuwe volksaandeel doet het niet echt goed. In feite is er al enkele dagen sprake van een voorzichtige daling. De omzetten zijn minimaal en de indicatoren zijn negatief.

7 jun 2004

Dit aandeel blijkt tegenwoordig in de top drie "volksaandelen" te staan. Dat is geen reclame, want de volksaandelen hebben vooral gemeen met elkaar dat ze gemeen voor het volk zijn. Denk aan KPN, Ahold, RD en Unilever, die allemaal flink verloren toen ze de laatste jaren "volksaandeel" werden.
Bij Getronics kan ik helaas niet dolenthousiast worden van de grafiek. Een voorzichtig stijgend momentum, maar onder extreem laag volume. (zo volks is het dus blijkbaar toch ook weer niet, behalve dan dat "het volk" de aandelen gekocht heeft en nu wacht tot het eindelijk gaat renderen)
Stochastic gaf ene zwak koopsignaal, maar staat al erg hoog. RSI is stijgende, maar is nu na de stijging van 2,00 naar 2,29 al over de helft gekomen en staat zo rond de 55. Getronics heeft was weerstanden te overwinnen, waaronder het 40 daags gemiddelde, waaronder het nu staat. VG 40/80 gaf eind april verkoopsignaal. De koers is nu in feite nog steeds op het niveau waarop toen dat verkoopsignaal gegenereerd werd.

28 mei 2004

De inkoop van eigen aandelen is achter de rug, maar ondanks die aankopen is het volume bijzonder laag. De laatste tijd is het een aaneenschakeling van Doji’s in de grafiek. Geen sterk teken. Stochastic is hoog, maar geeft nog geen verkoopsignaal. RSI is zo neutraal als deze maar kan zijn. Vlak op 50.

14 mei 2004

Een koopsignaal ware het niet dat…. Het volume is niet bijster hoog. Stop loss op 1,98 euro, dan kunt u speculatief een positie innemen.

10 mei 2004

In de grafiek zijn er op basis van de end of day koersen interessant uit. Nu weten we dat vandaag de koers 5% lager staat, dus ook hier gaat even op dat er wel hele duidelijk gemaakt is dat beleggen een zeker risico nemen inhoudt. Gezien de enorme daling zou ik toch liever even afwachten. daar krijg ik misschien spijt van, maar ik speel liever even op zeker.

23 apr 2004

Prachtig om te zien hoe de stijgende trendlijn nu keurig als steun dient. Ook de Stochastic geven een goed signaal. Jammer is alleen dat het signaal van de RSI niet zo sterk is. Bij long gaan de stop loss op 2,10 leggen.

16 apr 2004

De Stochastic is al weer flink lager gekomen. Nog geen koopmoment, maar de lucht raakt er al goed uit. We zagen een stijging vanaf 2,14 en vervolgens een stijging tot 2,68. De helft van die stijging brengt ons terug tot 2,41. Vaak zien we een pull back tot 50% van de eerdere stijging, maar kijkt u in dat kader ook naar Fibonacci, waarover ik op https://www.beursbox.nl/fibonacci.html meer informatie heb gezet.

31 mrt 2004

Op 2,63 is gisteren een top gevonden waarna de dag met een Bearish Engulfing werd afgesloten. De Stochastic staat hoog, maar gaf nog geen verkoopsignaal, de RSI daalde naar 50. Geen positieve koersontwikkelingen en wie op winst staat moet overwegen dat nu even te nemen. We zagen op 24 maart dalvorming, dat bleek te kloppen, nu zijn we een week en bijna 15% verder en nu zie ik redenen om voorzichtig te zijn.

24 mrt 2004

Ondanks de negatieve pers vanwege het vermeende graaien van de top zien we, na een ruime maand daling, nu een mogelijke dalvorming in de grafiek. U moet als belegger de fundamentele gegevens en de koersbewegingen op korte termijn niet als één zien. Op de lange termijn zullen fundamentele gegevens de koers beïnvloeden, maar op korte termijn kunnen koersbewegingen volledig tegendraads zijn. Immers kan de koers al vooruitgelopen zijn op wat nu bekend is geworden, maar het kan ook zijn dat beleggers de fundamentele gegevens nu wensen te negeren. Laat u dus niet foppen door het nieuws, maar kijk naar de grafiek en de indicatoren voor u een positie inneemt.

1 mrt 2004

Twee Doji’s na elkaar, geen teken van kracht. Als u nog geen positie heeft zou ik wachten met long gaan tot de vorige top doorbroken is. Voor short gaan is het nu te vroeg.

13 feb 2004

Vandaag de vraag van een lezer of ik dit ook "het aandeel van het jaar vind". Deze kwalificatie voor dit aandeel kwam van de man die ons een half jaar geleden ook wist te vertellen dat er weer een eindejaarsrally aan zat te komen… Ik heb die niet gezien. Hij blijft gewoon roepen en geheid hij gaat een keer gelijk krijgen en zijn naam als "goeroe" daarmee waarmaken.
Getronics ziet er op dit moment niet sterk uit. We zien op de top een Doji en dat lijkt te duidden op topvorming. Nu instappen lijkt me dus geen goed moment, pas bij een slot boven de 3 euro is er sprake van een nieuw signaal. Ik verwacht dat nu nog niet, maar zou het toch gebeuren, dan kunt u instappen. Eerder verwacht ik dat de lezers van die goeroe weer eens kunnen profiteren van zijn ongeëvenaarde kunde om verkeerd te timen. Hij is Technisch Analist, maar soms denk ik wel eens dat hij vergeet naar de grafiek te kijken.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *