LADEN

Typ om te zoeken

Fugro AEX Beurs Technische Analyse op Aandelen

Fugro

Fugro AEX Beurs Technische Analyse op Aandelen

18 okt 2011

De uitbraak uit de tradingrange gaat nu getest worden. Gezien de korte tijd boven het trendkanaal vrees ik dat we amper van een uitbraak mogen spreken.

28 sept 2011

De periode van relatieve rust na de ‘Lassing-bol’ begint ten einde te lopen. Vooralsnog echter hangt de koers nog altijd rond de relatief neutrale MA20 lijn. Ik blijf er nog altijd vanaf.

13 sept 2011

De MA20 lijn is nog altijd dalende en de koers van het aandeel Fugro is er gisteren weer onder gesloten. Ook hier in de grafiek een ‘Lassing-bol’ en daarom verwacht ik nog enkele weken relatieve rust in dit aandeel. Meestal komt dat uit.

25 aug 2011

Oefff… Vorige maand nog ruim boven de 50 euro. We sloten gisteren op 38,49. Dat voor een bedrijf dat het helemaal zo slecht niet doet. Het geeft wel aan dat aandelen in slechte economische tijden zeer gevaarlijk kunnen zijn. De RSI gaf gisteren een koopsignaal, maar de laatste 8 signalen waren vals. Ik zou er dus niet te veel waarde aan hechten.

8 juli 2011

Gisteren werd met een mooie witte candle de bovenkant van de Bollingerbands geraakt. De Stochastic indicator heeft daarop een verkoopsignaal gegeven. De MA20 lijkt nu opwaarts te keren. Ik zou hier een correctie afwachten alvorens te overwegen long te gaan.

22 juni 2011

Was het maandag een Takuri en zijn we daarmee nu op weg naar een mooi herstel? Het zou kunnen, maar ik mis de overtuiging in de grafiek. Ik blijf hier dus even aan de zijlijn staan.

8 juni 2011

De stoploss was bij de vorige analyse (een maand geleden) op 60,90 gelegd. Die stoploss werd direct geraakt en de daling zette daarna door. Gisteren sloten we op 52,56 euro per aandeel. Een heftig stukje daling dat we gelukkig gemist hebben dankzij het inzetten van de stoploss. de bodem lijkt nog niet gevonden te zijn, maar ik zou wel verwachten dat deze boven de 50 euro per aandeel gevonden gaat worden. Op dit moment heb ik echter geen interesse in een nieuwe positie.

10 mei 2011

De positie is ingenomen, maar ik ga nu de Stoploss iets verhogen en leg de positie op scherp. De stoploss gaat naar 60,90 end of day.

20 apr 2011

Fugro heeft begin april toch weer een nieuwe top gezet, maar vergat toen door te breken. Als de koers vandaag om 10:00 uur boven de 60,30 staat, wil ik long gaan, met stoploss vervolgens op 59,89 euro.

30 mrt 2011

Na de vorige analyse is Fugro op slotkoers 56 gekomen, maar intraday kwam het aandeel zelfs onder de 55 euro. Daarna ging het weer omhoog waarbij gisteren de neerwaartse gap van begin maart gesloten werd. Helaas ging dat gelijk op met een verkoopsignaal in de Stochastic indicator. Doe daarbij het feit dat de grote weerstand rond de 62 ligt en het is duidelijk dat er nu te weinig koersruimte is.

15 mrt 2011

Er is na de vorige analyse geen positie ingenomen. De koers van Fugro lijkt op weg te zijn naar de eerste steun rond de 56 euro per aandeel. We sloten gisteren op net onder de 58.

18 feb 2011

De vorige analyse had achteraf gezien een koopadvies mogen opleveren. Ondertussen hebben we een flink herstel gezien, waarna gisteren de MA20 intraday neerwaarts weer aangetikt werd. Als de koers om 10:00 uur boven de 60,97 staat, kan een long positie worden ingenomen. Stoploss daarna 60,89 end of day.

27 jan 2011

Na de vorige analyse zijn we onder de MA20 gekomen en daarna zelfs onder de Bollingerbands. Vanaf dat moment zagen we al wel een klein herstel, maar de MA20 is nu neerwaarts gericht en de koers bevindt zich er onder. Dit ziet er niet erg goed uit.

12 jan 2011

We sloten gisteren op de MA20. Als de koers er boven weet te blijven houdt het in dat de positieve trend voortgezet wordt. Zowel RSI als Stochastic gaven recent verkoopsignalen.

14 dec 2010

Na de vorige analyse heel even een dipje in de koersstijging en vervolgens een flinke run omhoog die het aandeel nog weer 10% hoger zette. Vorige week zagen we de koers corrigeren en weer binnen de Bollingerbands komen. Mogelijk dat we nu op weg zijn naar de MA20. Zowel RSI als Stochastic gaven verkoopsignalen.

26 nov 2010

De stijging is indrukwekkend. Op een korte periode in augustus na is Fugro al sinds 1 juli in een bijna rechte lijn aan het stijgen. Gisteren zagen we een Hanging Man Tweezer in de grafiek. Het is geen goed teken.

10 nov 2010

Gisteren een forse stijging en die ons dus nu achter de feiten aan laat lopen. Jammer, je kan niet alles winnen.

22 okt 2010

De verwachte beweging omlaag is er niet gekomen. De MA20 is onverminderd blijven stijgen. De koers is echter wel richting de MA20 gegaan en gisteren weer opwaarts er van losgekomen. Hoewel de RSI en Stochastic indicatoren verkoopsignalen blijven geven, lijkt de weg daarmee nog altijd opwaarts te zijn. Toch is er één belangrijke reden waarom ik nu niet instap. Die reden is het feit dat we nu tegen de weerstand van ‘de vorige top’ aanlopen, namelijk de top die April dit jaar bereikt werd.

5 okt 2010

De stijging die we al vanaf begin juli zien lijkt ten einde te zijn gekomen. De laatste weken zijn we namelijk stil komen te liggen rond de 49 euro per aandeel. We zijn nu op weg naar de MA20 en gisteren zagen we een Doji gevormd worden. De kans is vrij groot dat we binnenkort een keer een beweging omlaag gaan zien. De RSI en Stochastic indicatoren gaven recent al verkoopsignalen.

21 sept 2010

De correctie richting de MA20 kwam me niet dichtbij genoeg. We sloten gisteren op 48,45 maar ik heb nog altijd geen positie. Het is even niet anders.

6 sept 2010

Vrijdag werd op een hoogste koers in ruim vier maanden gesloten. We zitten aan de bovenkant van de Bollingerbands. De MA20 ziet er degelijk uit en stijgt in een bijna rechte lijn. Als de koers binnenkort naar de MA20 zakt is het mogelijk een mooi moment om in te stappen.

4 aug 2010

De koers van Fugro is nog altijd op 42,60 te vinden. De daling bleef uit, maar de doorbreking omhoog kwam er ook niet. Hoewel de MA20 nu stijgende is, blijf ik van deze aandelen af.

21 juli 2010

Dalende toppen, dalende MA20 en een koers die onder die dalende MA20 te vinden is. Daarbij gaf de Stochastic indicator recent een verkoopsignaal. Hoeveel signalen heb je als belegger nodig? Eerste koersdoel 37 euro. We sloten gisteren op 39,9.

30 juni 2010

Het aandeel herstelde inderdaad na de vorige analyse, maar nadat de bovenkant van de Bollingerbands geraakt werd, dook de koers ook weer omlaag. We hebben gisteren de onderkant van de Bollingerbands al geraakt en zijn onder de steun van 40 euro gekomen. Dit ziet er nu even niet best uit.

10 juni 2010

Gisteren een slot op de steun van 40 euro. Dat was in februari en in mei de steun. We zagen ook een Doji met een relatief grote lower leg. Kan Fugro hier vandaan weer herstellen? Het is te vroeg om daar nu al op in te springen, maar interessant genoeg om het even te volgen.

17 mei 2010

In de vorige analyse gaf ik aan dat het beter was te wachten. Dat was een wijs besluit. We zien momenteel een voorzichtig herstel binnen de dalende trend. Nog altijd afblijven. Koersdoel omlaag is 43 euro. We stonden nog niet zo lang geleden 53.

30 apr 2010

Inderdaad bleek de koers na de vorige analyse neerwaarts te gaan, al viel de daling nog mee. We zijn gisteren los van de onderkant van de Bollingerbands gekomen en echt met een flinke sprong. We staan nu nog echter net onder de MA20. In mijn ogen is het te vroeg om nu in te stappen. Als de koers boven de MA20 gaat komen kan een andere situatie ontstaan. Ik zou dat liever eerst afwachten.

31 mrt 2010

Gezien de hoeveelheid verkoopsignalen in RSI en Stochastic, moeten we de verkoopoptie maar eens serieus gaan nemen. Nu heb ik de aandelen al niet, maar het lijkt er toch sterk op dat we nu even gaan corrigeren. MA20 ligt nu op 46,8. We sloten gisteren op 48,38. Steun ligt ook rond de 46,5, alwaar de onderkant van de opwaartse gap ligt.

16 mrt 2010

De 45 is doorbroken en wordt op dit moment getest. Dat gaat nog spannend worden. Ik wacht het maar even af. De zwakte van de gehele beurs maakt dat ik geen haast heb om in relatief kleine aandelen binnen de top index te willen beleggen.

23 feb 2010

Het aandeel wist gisteren op een haar na de bovenkant van de Bollingerbands te raken en sloot net onder de weerstand van 45. We hebben de stijging hier gemist en ik zie het nog niet gebeuren dat de 45 opwaarts fors doorbroken gaat worden. Vooralsnog dus alleen naar kijken.

2 feb 2010

De positie werd niet ingenomen, de koers stond niet hoog genoeg. We zien nu een sterk stijgende MA20, maar een koers die er niet doorheen weet te breken. De MA20 is dus nog altijd weerstand. Gezien het patroon van de boven en onderkant van de Bollingerbands, ben ik bang dat het een tijdje rustig bij Fugro gaat worden. Ik blijf er even vanaf.

18 jan 2010

Begin januari is de koers van Fugro fors opgelopen en zagen we in enkele dagen een stijging van 40 naar 45 euro per aandeel. Er kwamen verkoopsignalen van RSI en Stochastic en daadwerkelijk een correctie. Die correctie was echter klein en vrijdag werd een eerste aanval op de eerdere top gedaan. Nu nog onsuccesvol, maar dit is een situatie om in de gaten te houden. Als de koers boven de 45 weet te sluiten en de volgende dag daar om 10:00 uur nog staat, dan is dat wat mij betreft een koopsignaal. Stoploss daarna is dan in eerste instantie 37,4.

17 dec 2009

Fugro heeft weliswaar de MA 20 weten te slechten, maar die MA20 is dalende en we zagen de laatste twee dagen alleen Doji’s. Het is niet overtuigend en ik blijf hier dus ook nog altijd van af.

3 dec 2009

Ik heb een maand geleden geen positie in Fugro ingenomen. Het aandeel is in een horizontale trend gebleven en hoewel de koers iets omhoog is gegaan, was het niet overtuigend. Vooralsnog daarom geen wens tot een nieuwe trade in dit bedrijf.

3 nov 2009

Had ik die call opties maar geschreven waarover ik in de vorige analyse sprak. Het aandeel Fugro was toen op haar top rond de 42 en we daalden tot gisteren een slotstand van 38,76. We zitten nu aan de onderkant van de Bollingerbands. Als het aandeel op 10:00 uur boven de 38,8 staat neem ik een long positie in met stoploss 37,7 end of day.

15 okt 2009

Het is hard gegaan bij Fugro. Eerst was er de doorbraak omlaag. Hierdoor namen we geen positie in. Daarna was er één heel mooie dag en vervolgens kroop het aandeel zes dagen verder omhoog. Ook hier gaf (net als in de AEX index) de Stochastic indicator een verkoopsignaal. We zitten nu op het niveau van de vorige top, die half september gezet werd. Geen moment om in te willen stappen. Persoonlijk zou ik nu eerder call opties willen schrijven, dan deze aandelen willen bezitten. Overigens dan puur Technisch bezien.

28 sept 2009

Het aandeel Fugro is nu op de MA20 steun gekomen. Om twee redenen een belangrijk punt. De eerste is de MA20 , maar de tweede in misschien nog wel belangrijker, dat is het feit dat we nu nog boven het vorige dal noteren. Als we vanaf dit punt weer stijgen, dan is het een voortzetting van de opgaande trend. Gaan we verder omlaag, dan is er sprake van minimaal een korte termijn trendbreuk. Iets om deze week in de gaten te houden.

10 sept 2009

Inderdaad daalde het aandeel na de vorige analyse, maar in één dag was get grootste deel van de daling weer tenietgedaan. De MA20 bleek een prima steun en die MA20 is hard aan het oplopen. Ik stap nog altijd niet in. Ik kan simpelweg nog geen goed moment vinden en op een rijdende trein stap ik echt heel zelden. De reden is simpel. Te vaak wordt zo’n stap een drama. Het is ook nergens voor nodig. Er zijn genoeg kansen in de markt, ik hoef dus niet kost wat het kost alle kansen na te jagen en mijn risico te verhogen.

26 aug 2009

De door mij verwachte daling is er niet gekomen. De laatste beursdagen is er zelfs een versnelling in de stijging gekomen, mede omdat de olieprijs tot gisteren sterk steeg en dichtbij de $74 kwam. Gisteren was het ineens gedaan met die enorme stijging van de olieprijs. Mogelijk dat dit vandaag ook als een gevolg gaat hebben bij Fugro. De stijging tot 38,85 was indrukwekkend. Ik heb haar gemist en ga nu kijken wanneer Fugro de weg omlaag weer nemen. Ik heb geen vertrouwen in nog een stevige verdere stijging, hoe krachtig deze opwaartse beweging ook was.

29 juli 2009

Dit aandeel is, net als de rest van de markt, de afgelopen weken heerlijk bezig geweest. Het leek bijna een doorbraak te worden, want de top van begin juni stond even op springen, maar de daling van gisteren maakt duidelijk dat die aanval mislukt is. Het zou met niet verbazen als ze nu weer richting de 30 en misschien wel net eronder gaan. Is het interessant genoeg om short te gaan? Normaal misschien wel, maar het is vakantietijd en de omzet is nu dun. Dat houdt me nu tegen.

10 juli 2009

We zien hier dat de golftop net is geweest en we nu neerwaarts in de MA 20 buigen. Dit lijkt in de houden dat Fugro de aankomende weken vooral neerwaarts zal kijken en we een flinke kans maken dat het aandeel richting 26 en mogelijk nog lager gaat. Gezien de dalende MA 20 lijn kijk ik het even aan.

24 juni 2009

Helaas is de daling van Fugro zover gegaan dat de stoploss vorige week geraakt is. Dit is een heel leuke trade geworden met grofweg een winst van 25%. We zien nu dat Fugro nog verder daalde en in de buurt van de onderkant van de Bollingerbands is gekomen. Ik wacht het nog even af. Zo snel na een geactiveerde stoploss is het niet verstandig weer in te springen. Die stoploss is niet voor niets geactiveerd.

10 juni 2009

De stoploss gaat verder omhoog en wel naar 28,9. Dit is ondertussen een heel leuke trade aan het worden.

29 mei 2009

De stoploss gaan we verhogen van 25,9 naar 26,3. Het aandeel stokt op dit moment, maar de onderkant van de Bollingerband loopt nog wel op. Ik leg de stoploss op die onderkant zodat we bij een eventuele daling van het aandeel toch nog net iets meer winst kunnen vastklikken.

14 mei 2009

We hadden de stoploss al flink verhoogd, maar achteraf hadden we dat misschien nog meer moeten doen… dat is nu te laat. Fugro stond vorige week nog op 30. Onze stoploss handhaven we op 25,9 end of day.

4 mei 2009

We gaan de stoploss in Fugro verhogen van 22,85 naar 25,9. De aankoop van Fugro bleek zeer wel getimed te zijn. We hebben een mooie stijging gezien en het lijkt er op dat we nu de top zien. We geven het aandeel wat ruimte om te bewegen. Hopelijk is het voldoende om ook een eventuele volgende golf omhoog mee te kunnen pakken.

9 apr 2009

De vorige analyse was op 17 maart. Toen schreef ik dat het koerspotentieel omhoog wat mij betreft gehaald was. Dat bleek een juiste veronderstelling te zijn. Vanaf dat moment is Fugro aan het dalen gegaan. Gisteren was er echter een Doji en gezien de positieve draai in de wereldindices zou het ook voor Fugro wel eens een kering op weg terug omhoog kunnen worden. Het vervelende is dat de Stochastic en RSI halverwege op weg omlaag zijn. Voor die indicatoren is het dus pertinent nog geen koopmoment. Wat we echter niet moeten vergeten is dat Fugro al maanden in een horizontale trend verkeerd. De kans dat we de afgelopen maanden een lang bodempatroon hebben gezien is zeer wel aanwezig. Daarom ga ik nu toch long in Fugro.
Kopen van de aandelen als de koers vanochtend om 10:00 uur boven de 23,54 staat. Stoploss na de aankoop is 22,85 end of day.

17 mrt 2009

Het aandeel is aan de bovenkant van de Bollingerbands gekomen en daarmee lijkt het koerspotentieel opwaarts al gehaald te zijn. Daarnaast speelt dan nog dat de afgelopen maanden dit niveau van net onder de 24 al eerder te hoog gegrepen was. Fugro zit in een horizontale trend tussen de koersen 19 en 23,5. Vooralsnog niet interessant voor een nieuwe belegging.

26 feb 2009

Met een koopsignaal vanuit de Stochastic en daadwerkelijk een net gevormde bodem op 20 euro lijkt het alsof er weer iets mogelijk is in Fugro, In dit beursklimaat raak ik echter niet snel onder de indruk van aandelen die Doji na Doji laten zien. Het duidt op weinig aandacht van beleggers. Vooralsnog is de trend vooral neutraal.

5 feb 2009

In de analyse van 15 januari was het koersdoel van Fugro 19 euro. Die is daarna ook gehaald. Daarna een herstel tot 22 euro. Het lijkt vrijwel onmogelijk dat Fugro boven de 23 gaat komen en daarmee is de helft van de potentiële winst al gehaald. Die laat ik dus lopen. Het is namelijk zelfs de vraag of die 23 wel gehaald gaat worden.

15 jan 2009

Als sinds halverwege oktober is Fugro tussen de 20 en 30 euro te vinden. Dat lijkt een enorme range, maar vergeet niet dat Fugro begin september nog op 50 stond. Gisteren is de bevestiging van de laatste Doji’s geweest en we gaan nu omlaag. Mogelijk koersdoel is 19. We sloten gisteren net onder de 22. De Stochastic gaf eerder deze week een verkoopsignaal. Die lijkt er nu goed op te zitten, net zoals deze indicator er de twee keer daarvoor er prima op zat.

29 dec 2008

Ook hier is alle volume vorige week weggevallen, hetgeen ook al te zien is aan de candles. Deze zijn nu zo klein geworden dat we iedere dag een Doji zien. In het geval van Fugro gaat het echter niet zo mooi. We zijn vorige week op een laagste stand in 2008 gekomen. We gaan dan ook geen positie innemen.

2 dec 2008

De top van begin november bleef indertijd een top. De koers daalde verder. We staan nu nog slechts 22,7 en ook hier zijn we in één dag al halverwege de steun van het vorige dal. Nog zo’n slechte dag als gisteren en we kijken tegen de laagste koers sinds 2005 aan. Heel de winst vanuit de energietop is nu weer weg. We staan slechts fractioneel hoger dan dat we in 2001 stonden. Er is nu geen reden een positie in Fugro te willen innemen.

7 nov 2008

Hoewel we nu weer omlaag gaan, is er wel een piepklein hoger topje gezet. Ik bedoel maar, het is niet veel en tegenwoordig moeten we al tevreden zijn met weinig, maar als nu ook een piepklein hoger bodempje gezet wordt, dan kan het nog een piepklein trendomkeertje gaan worden. Zo ver is helaas nog niet… Ik blijf even van een afstandje kijken.

22 okt 2008

Bij Fugro na het recente herstel nu een Doji. Begin oktober dacht ik aan een koersdoel van 36. Dat was toen nog een daling van 10%. Het werd wel even iets meer, want we bereikten de 22 bijna. Nu staat we rond de 27 en het lijkt erop dat deze prille herstelbeweging nu getest gaat worden.
Ik blijf nog even van Fugro af.

6 okt 2008

Helaas is onze positie wel heel snel weer door de stoploss gegaan. Sneller dan dat we de stoploss konden verhogen… Gezien de snelle daling had ons die stop loss ook niet kunnen redden. Fugro is nu onder de steun van het dal van juli gekomen en kan nog verder omlaag. Koersdoel is 36. (Bodem van januari dit jaar.)

19 sept 2008

In Fugro een koopsignaal in de Stochastic. We gaan om 10:00 uur long met stoploss op 43,9 end of day.

28 aug 2008

Inderdaad bleek bij mijn vorige analyse het de top te zijn. Daarna ging het in enkele dagen even een stapje lager. Dat ging zo snel, dat ik het herstel dat daar weer op volgde, gewoon compleet en geheel gemist heb. Helaas pindakaas. Hoewel het hard omhoog is gegaan, verwacht ik nu eerder weer een nieuwe golfpatroon correctie, dan een veel verdere stijging. Ik ga dus noodgedwongen nog altijd op mijn handen zitten en blijf van Fugro af. Had ik maar iets beter op moeten letten.

8 aug 2008

Het herstel lijkt even ten einde te zijn. De koers is nu aan de bovenkant van de Bollingerband gekomen, terwijl deze band nog neutraal is. Dat geeft niet veel hoop voor een snelle uitbraak naar boven. Op 50 ligt een weerstand ivm een neerwaartse gap begin juli. Dat wil ik zeker even afwachten.

25 juli 2008

De daling lijkt bij Fugro nog niet over te zijn. Gisteren sloot het aandeel op het laagste punt sinds halverwege januari 2008. Ik blijf hier van af.

26 juni 2008

Op 6 juni gaf ik aan dat de weerstand rond de 60 belangrijk was. Dat bleek ook inderdaad zo te zijn. Het aandeel redde het niet er doorheen te breken. We staan nu 51,89 en dat mag gevoelig lager genoemd worden. Ook hier was mijn terughoudendheid geen slechte zaak. Ik zie nu nog geen reden om in te stappen.

6 juni 2008

Na mijn vorige analyse kwam er toch vrij snel een daling. Die hadden we kunnen bespelen met een geschreven call en achteraf was dat goed gegaan. Ik deed het allemaal echter niet en kan daar goed mee leven. Ik had andere dingen te doen. Het lijkt er nu vooralsnog op, dat Fugro iets gaat stijgen. De top van rond de 60 kan wel eens een stevige weerstand blijken te zijn.

13 mei 2008

Fugro is één van de weinige Amsterdamse aandelen gebleken die al op een high voor 2008 terecht zijn gekomen. Ik heb geluk gehad dat het geen topfonds is. Ik had dan namelijk eind maart /half april call opties geschreven en had dan nu in de problemen gezeten. Fugro brak namelijk door en bleef stijgen. We zitten nu op 60 euro en de indicatoren geven verkoopsignaal na verkoopsignaal af. Ik kan wederom zeggen, als het een topfonds was, dan had ik calls geschreven, maar dat is niet zo. Ik zie namelijk nog geen verkoopsignaal in de candles. Ik zou dus nu nog zeker geen calls schrijven, maar wachten tot er een bevestiging van de top is.

14 apr 2008

Fugro loopt als AMX fonds al goed mee met de AEX. Ook hier een top die de top van februari raakt, maar grote kans dat we geen doorbraak gaan zien en de top nu dus gezet is. Als dit een topfonds was, dan had ik hier call opties geschreven.

31 mrt 2008

Het aandeel Fugro blijft in een steeds kleinere range in de horizontale trend gevangen. Niet interessant op dit moment.

11 mrt 2008

Helaas hebben we de zwakte van januari niet meer in dit aandeel terug gezien. Zo blijkt maar weer, als je een kans op enorme korting krijgt, dan moet je snel zijn en durven toe te happen. Daarom moet u als particulier bedrijven kopen en geen aandelen. Particulieren kijken teveel naar de aandelen en vergeten te kijken wat voor bedrijf er tegen welke waardering achter zit. Wie op aandelen gokt, gaat verliezen. Wie de bedrijven erachter goed doorgrond en dan puur het bedrijf koopt, die zal op termijn altijd van de gokkers winnen.

22 feb 2008

De lang inliggende kooporder op 37,5 heeft nog weinig zin gehad. Het aandeel Fugro kruipt weer omhoog en is de 50 voorzichtig aan het testen. Ik verander mijn aanbeveling niet.

6 feb 2008

Nog voor half januari is de verhoogde stoploss geraakt en waren we weer uit de aandelen. We zagen daarna een dramatische daling van zo’n 54 naar 36. Die laatste koers was achteraf een prachtig instapmoment geweest, maar dat is achteraf. We staan nu rond de 46 en wie weet gaat in paniek de koers nog wel een keer richting 36. Het lijkt geen gek idee om een koop met limiet op 37,5 in te leggen. Slaat de paniek weer toe, dan heeft u de aandelen tegen een mooie koers.

8 jan 2008

Stoploss bij Fugro gaat van 49,8 naar 52,9.

21 dec 2007

Wie al eerder long ging, die zal de deksel op de neus gekregen hebben. Jammer, maar dat kan gebeuren. Ik ga nu long met stoploss op 49,8 end of day.

5 dec 2007

De steun waar Fugro nu op moet gaan steunen, is de gap bodem van half september. Deze steun ligt op 53,5. In feite zou u nu long kunnen gaan, maar is dus de stoploss een slotkoers die onder de 53,5 ligt. Het ligt nu allemaal dicht bij elkaar, dus wie de tijd heeft kan het oppakken.

16 nov 2007

De winst is binnen op de eerdere trade in Fugro. Het is nu een kwestie van wachten op de bodem. Ik heb geen trek om te speculeren op de weg omlaag. Immers zit Fugro in de goede sector en ik ga niet tegen de trend in beleggen als op de korte termijn de koersen even omlaag gaan. Door de aandelen nu even niet te hebben kunnen we ook verdienen. We kopen binnenkort voor minder geld dezelfde aandelen terug. Dat is mijn visie, en nu maar hopen dat deze uitkomt.

2 nov 2007

Stoploss gaat omhoog van 57,75 naar 58,85. De kans is groot dat we dat vandaag gaan halen, maar op die manier pakken we wel de winst. Vergeet niet dat we eind augustus konden instappen rond de 51 euro.

17 okt 2007

Ik ga de stoploss bij Fugro weer hoger stellen. Deze was 55,74 en mag nu naar 57,75.

4 okt 2007

We gaan de stoploss bij Fugro nog weer hoger zetten. Van 53,38 mag deze nu naar 55,74.

21 sep 2007

De belegger die op 31 augustus geen last van hoogtevrees had, heeft het goed gedaan. De koers is ondertussen gestegen tot boven de 55 euro. Stoploss wat mij betreft optrekken naar 53,38. Dit was 50,5 dus er is in enkele weken weer een leuk rendement gemaakt.

31 aug 2007

Het aandeel Fugro staat nu op de hoogste koers ooit. Zoo’n doorbraak is technisch dan vaak een reden om verder door te zetten. Echter krijg ik er ook wel hoogtevrees van. Bij een doorbreking van de 51 euro kunt u overwegen long te gaan, met als stoploss 50,5 end of day.

9 aug 2007

Gisteren een enorm herstel waarmee bij de helft van het verlies van de afgelopen 5 weken weer goedgemaakt werd. Ik doe er niets mee. Hier was naar mijn idee niet op te traden en de winst is al te groot om nog van het restant te willen genieten.

20 juli 2007

Na enkele dagen correctie lijkt Fugro er weer zin in te hebben. Ik doe er persoonlijk niets mee omdat ik bij Fugro echt het idee heb dat alle goede nieuws toch echt al in de koers zit. In Amerika kan ik in deze sector aandelen krijgen die veel lager gewaardeerd staan. Daarom wat mij betreft geen nieuwe positie in Fugro. Als ik het gevoel heb aan de rand van de vulkaan te dansen, dan moet ik in mijn ogen niet puur op TA alsnog een positie innemen. Dat voelt niet goed. Puur technisch lijkt er wel weer wat in het vat te zitten, nu de Stochastic fors gedaald is en ook RSI weer opwaarts keerde.

25 juni 2007

Ik raad aan om nu echt de call positie te verkopen. (als u dat al niet eerder deed)

5 juni 2007

Vooralsnog was de beweging die ik voorzag omhoog. Toch lijkt deze beperkt te gaan worden. We zagen immers gisteren een Doji ontstaan op het iets hogere niveau. Is er al winst op de gekochte call? Overweeg deze te nemen.

16 mei 2007

Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat Fugro zich opmaakt voor een flinke beweging. We zien nu Doji na Doji en zoals al eerder in de grafiek te zien is, komt er daarna bijna altijd wel ineens een flinke beweging. De vraag is welke kant op. Gezien de enorme stijging die we al gehad hebben lijkt me de kans dat het omlaag gaat worden groter dan 50%. Als u het echter niet wilt gokken, dan zou u aan een call en put positie kopen kunnen denken. De één wordt dan afgeschreven met de winst op de ander… als die beweging ook nu gaat komen.

27 apr 2007

Fugro wist er de afgelopen dagen een nieuwe recordstand uit te slepen. Het feest is ook hier nog altijd niet over. Toch begin ik hier hoogtevrees te krijgen. Het gaat allemaal prachtig en de markt zit mee, maar het aandeel is er prachtig op gestegen. Ik wil niet de laatste sukkel zijn die het aandeel tegen deze hoge koersen koopt. In de stijging heb ik mijn deel van de winst gehad, ik geloof het hier verder wel.

3 apr 2007

Als we de meerjaren grafiek van Fugro bezien, dan lijkt één ding wel duidelijk en dat is dat het mooiste deel van het feest al wel achter ons ligt. In 1998 maakten we een mooie golf , waarna we nog in dat jaar terugkeerden naar het uitgangspunt van 1994. De volgende golf kende een top in 2001, waarna we in maart 2003 zelfs even onder het uitgangspunt van 1998 kwamen. En nu zien we in 2007 weer een top, net in de verhouding zoals we die zagen tussen 1998 en 2001. Als de geschiedenis zich weet te herhalen, en hoe vaak gebeurde dat wel niet, zal Fugro ook weer een keer terug gaan naar een niveau van onder de 17 euro per aandeel. We staan nu boven 37, dus dat lijkt wel haast onmogelijk. We weten echter allemaal dat bij beleggen niets onmogelijk is.

15 mrt 2007

We hebben geen positie meer in Fugro en gaan die nu ook nog niet innemen.

27 feb 2007

We gaan de stoploss weer een keer verhogen! Van 35,90 gaat deze nu naar 36,65.

29 jan 2007

We gaan de stoploss bij Fugro verhogen! Van 34,8 mag deze nu naar 35,9 end of day.

15 jan 2007

Ik ben al meer dan anderhalve maand niet meer actief in Fugro aandelen. Dat feit ga ik veranderen. We zien namelijk net weer een hogere bodem die gevormd is. De koersvorming past nog prima in de stijgende trend. Stoploss 33,9 en voor wie kort op de bal wil spelen 34,8.

6 dec 2006

De stoploss is 27 november doorbroken en vooralsnog is er geen reden een nieuwe long positie in te willen nemen. De koers lijkt wel steun te vinden rond het 50 daags gemiddelde, maar overtuigen doet het niet en ook de indicatoren geven geen enkele steun.

20 nov 2006

Let op, we naderen de stoploss nu snel. End of day 35,7 is afscheid nemen. Wederom is dan een prachtige winst gemaakt, dus heel erg zou het niet zijn.

16 nov 2006

Een nieuwe end of day top voor Fugro! Met stoploss op 36 kan een nieuwe positie ingenomen worden. Aandeelhouders die op basis van de analyse op 9 oktober een positie innamen, kunnen hun stoploss van 31,45 naar 35,7 verhogen.

9 okt 2006

Sinds begin september zien we een dalende trend bij Fugro. Het zal vast te maken hebben met de dalende olieprijs, maar het is de vraag of de huidige daling van de olieprijs richting de $60 serieus een impact op de business van Fugro zal hebben. Ik zou hier een fundamenteel lange termijn long advies willen geven, maar wel met een stoploss op 31,45 end of day.

22 sept 2006

Na de vorige analyse, waarin in aangaf dat ik even van het aandeel af zou blijven, is het gezakt van rond de 35 naar ongeveer 33,5. We zien de laatste twee weken kleine candles en veel Doji’s. Het bedrijf loopt prima, maar beleggers lijken wat van streek door de lagere olieprijs. Zou dat de winst van het bedrijf in gevaar brengen? Persoonlijk denk ik van niet, tenzij de olieprijs structureel onder de $50 zou komen. Ik zie dat niet snel gebeuren.

28 aug 2006

Short gaan bleek niet de beste strategie, maar veel verloren is er niet. De koers heeft in feite de laatste twee maanden niet veel gedaan. Ik blijf er even vanaf.

4 aug 2006

Bij de vorige analyse was al duidelijk dat de 34 de te nemen weerstand zou worden. We zijn daar nu aangekomen en het ziet er nog niet naar uit dat de koers er door zal breken. De Stochastic gaf zelfs al een verkoopsignaal.
Short gaan kan, met stoploss op 34,2 end of day.

11 jul 2006

Ik heb zelf mijn winsten al genomen. Het aandeel lijkt moeite te hebben met het niveau boven de 34 euro. Het was de weerstand in april en is nu ook moeilijk. Ik heb dat niet willen afwachten en heb mijn turbo-positie al enige tijd geleden verkocht. (Ik verkocht op 32,8)

23 jun 2006

Mijn uitzonderlijke stap om de stop loss te verlagen, pakte vooralsnog goed uit. Gisteren won Fugro meer dan 5% aan waarde. Er ligt op 30,7 echter een weerstand in de vorm van de bovenkant van de neerwaarts gevormde gap. Daar moet Fugro nu eerst doorheen zien te komen. Stop loss gaat omhoog naar 29,45.

13 jun 2006

Ik doe het niet vaak, maar ik ga mijn stop loss verlagen. Deze was 29,9 maar ik verkocht nog altijd niet. Ik verlaag de stoploss naar 28,9. Ik wil simpelweg nog niet van de long positie in Fugro af.

26 mei 2006

Beleggers die Fugro wat meer ruimte gegeven hebben zullen nu tegen de verkoop aanzitten of al verkocht hebben. Het vervelende is dat die stop loss bijzonder goed gekozen was, maar de koers zich er niet precies aan hield. Ander vervelend punt is dat we nu wel eens een koopsignaal kunnen zien.
We zien immers in RSI en Stochastic koopsignalen EN een Doji in de grafiek. Als die Doji gevolgd wordt door de bevestiging omhoog, dan gaan we weer op weg omhoog. Gezien de kracht van dit aandeel in het verleden denk ik dat we een fundamenteel prachtig instappunt hebben om in een goedlopende onderneming te stappen, tegen koersen van maanden geleden. Stoploss 29,90. Na aankoop trailing stoploss van 1,50.

25 apr 2006

De stop loss kan verder omhoog gebracht worden. Traders zetten haar op 32,7. Beleggers die het aandeel wat meer ruimte willen geven kunnen de stop loss naar 31,9 brengen.

3 apr 2006

De stop loss gaat omhoog van 27,45 naar 29,45. Traders leggen de stop loss nog wat scherper, namelijk op 30,7.

24 jan 2006

De Stop loss gaan we andermaal verhogen en nu naar 27,45.

5 jan 2006

De Stop loss op Fugro gaan we verder verhogen naar 26,9. De winst op deze transactie is daarmee al heel flink en met de verhoging van de stop loss stellen we weer een extra euro per aandeel veilig.

20 dec 2005

Achteraf gezien heb ik geen idee meer waarom ik op 6 december dacht dat de stop loss geraakt zou worden. Deze werd niet geraakt waardoor we deze nu fors hoger kunnen leggen. Ik leg deze nu op 25,9 end of day.

6 dec 2005

Het ziet er naar uit dat de stop loss geraakt gaat worden. 22,2 is wat mij betreft het niveau om weer uit te stappen.

14 nov 2005

Fugro zet even omlaag in. we zien dat er de afgelopen zes beursdagen alleen maar gevulde candles gevormd werden. Dit wil zeggen dat de dag lager sluit dan ze opende. Alleen de Stochastic gaf daarop ook een verkoopsignaal. Na de vorige analyse, die op de bodem kwam, nu een stop loss niveau voor wie de aandelen voor trading kocht. Legt u de stop loss op 22,22. Dat is net onder de gap die opwaarts gevormd werd.

24 okt 2005

Vrijdag werd uiteindelijk een prachtige Doji. Ook de Stochastic keerde al, dus we moeten er rekening mee houden dat er hier even een bodem gezet kan zijn. Het is ook niet ongebruikelijk dat we na de oktober expiratie weer snel hoger gaan. Immers zijn nu de mooiste beursmaanden aangebroken. Dat wil zeggen, als we naar het verleden kijken. Dit jaar leerde ons al dat het verleden niet altijd de beste gids voor de toekomst is. Immers Go away in may and remember to be back in september bleek dit jaar geen goede zet te zijn. De beurs steeg 15% gedurende die periode.

30 sep 2005

Fugro is op weg naar opnieuw een nieuwe top. Gisteren werd de vorige top doorbroken. Vandaag moet daar de bevestiging van blijken. Interessant voor momentumbeleggers.

2 sep 2005

Fugro lijkt op weg naar een nieuwe top te zijn. wie mee wil op de rit omhoog kan beter even wachten tot de koers weer boven de 25 euro staat. Immers kan die vorige top nu als weerstand gaan dienen en om het risico te verlagen wacht u dan beter tot die weerstand genomen is.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *