LADEN

Typ om te zoeken

Fortis euronext beurs analyse

Uncategorized

Fortis euronext beurs analyse

Fortis technische beurs analyse grafiek

15 okt 2008

De grote vraag die me nu veel gesteld wordt, is `wat is Fortis nog´? Naar wat ik er van begrepen heb, is Fortis nog slechts een verzekeringstak en een stapel nu waardeloze kredietproducten. Het aandeel Fortis heeft niets meer te zoeken in de index. Ik ben dan ook benieuwd op welk moment daar een correctie op gaat komen. Wachten ze tot maart, of wordt het aandeel al eerder uit de index gewipt. Ik raad niemand aan te gokken in Fortis. Hier een opsomming van wat er van het grote beursgenoteerde Fortis over is gebleven.

1 okt 2008

In mijn vorige analyse (26 september) schreef ik dat het voor een belegging eerst nodig was dat het bewijs dat de directie niet gelogen had op tafel zou liggen. een goed besluit, want het enige wat nog dezelfde dag bewezen werd, was dat de directie gewoon doorgegaan was met liegen. De koers halveerde.
Feitelijk is het aandeel nu nog net zo duur als vorige week. Wat we niet moeten vergeten is dat er nu bijna twee keer zoveel aandelen zijn. De halvering is dus alleen de verwatering, NIET het feit dat gebleken is dat de bank er slecht bij stond. Zou dat nog in de koers komen, dan kunnen we onder de 2 euro komen. Ik ben dus nog geen koper.

26 sept 2008

Ik kan niet anders dan deze bankverzekeraar ook even bespreken, want nu is Fortis aan de beurt voor geruchten en angsten. Het bedrijf krijgt nu de rekening gepresenteerd voor haar voormalige leugenachtige management. Beleggers geloven ook het huidige management niet. De huidige top zegt dat er geen waarheid zit in de geruchten dat de Rabobank gevraagd is om bij te springen. Op dit moment moeten we het management geloven dat het valse geruchten zijn. Mocht later blijken dat het geen valse geruchten waren, dan stel ik voor om het management in Pamplona voor de stieren te zetten.
Hoe ziet het er technisch uit: Gisteren zagen we een enorm diepe downward leg, hetgeen ook als een capitulatie gezien kan worden. Heel misschien zijn gisteren de laatste angsthazen die tot nu toe toch steeds in het aandeel waren blijven hangen uit de boom geschud. Het slot was niet lager dan de eerder gemaakte bodem en daarmee is een dubbele bodem gezet. Het is niet eens zo heel ongunstig dus.
Wat er wel nodig is voor een herstel, is het bewijs dat de directie niet gelogen heeft.
Vooralsnog zou ik geen aandeelhouder willen zijn, maar optimistisch ingestelde speculanten hebben hier een kans.

15 sept 2008

Al sinds begin juli bevindt het aandeel zich in de range 9 tot 10,5. Heel af en toe een uitschieter, maar dat is daarna weer snel gecorrigeerd. In Nederland hebben de regisseurs de regie weer prima in handen. Het blijft echter een oninteressant aandeel op dit moment. Oninteressant en te gevaarlijk. Afblijven dus.

27 aug 2008

Technisch is er een koopsignaal gekomen vanuit de Stochastic. Voor u nu uw broker belt, is het goed even te kijken naar de vorige zes keer dat de Stochastic een koopsignaal gaf. De eerste van de zes was op een koers van 15,50. en de op éénna laatste was op 10 euro. In die tijd bleef het aandeel steeds dalen. Het enige verschil dat we nu zien, is dat het aandeel al weken horizontaal weet te bewegen. Er is weinig reden om nu heel positief te worden. Wel is de koers nu aan de onderkant van de Bollinger range gekomen, maar de ruimte binnen de onder- en bovenkant is nu heel beperkt. Het geeft een ruimte van 9 tot 10 euro in de koers. Niet echt een ruimte voor winst waar ik warm voor kan lopen. Er zijn interessantere aandelen.

6 aug 2008

Dit is het aandeel waar ik het meeste over gevraagd wordt. De afgelopen weken heb ik er ook al veel over geschreven. Het blijkt dat veel particuliere beleggers de daling gebruikt hebben om aandelen in te slaan. Helaas is na hun aankoop het aandeel verder gedaald en dat geeft dan onzekerheid omdat ze geen stoploss in acht hielden.
Kijk ik puur technisch naar het aandeel, dan is de hammer van half juli nog intact en lijkt een heel voorzichtig herstel mogelijk. De Stochastic indicator geeft nog geen koopsignaal, De RSI gaf het koopsignaal ten tijde van de hammer. Puur technisch gezien kunnen we long gaan met de stoploss op 8,89 end of day.
Fundamenteel ben ik geen aandeelhouder. Ik zou op fundamentele gronden op dit moment nog geen aandelen willen, al zouden ze me 50% korting geven. Het bedrijf is in problemen, in grote problemen.

15 juli 2008

Afgelopen week mocht de topman opstappen. Naar mijn idee terecht, daar hij beleggers behoorlijk heeft voorgelogen. Of hij wist niet beter, of hij deed het bewust. Hoe dan ook, hij gaf blijk een CEO van de moderne stempel te zijn en eindelijk kreeg eens een CEO de rekening gepresenteerd en mocht vertrekken. Hoeveel zou Fortis hem meegeven voor zijn dwaze daden?
Ik was geen aandeelhouder en ga dat nu ook niet worden. Fortis heeft problemen en de nummer één door de nummer twee vervangen zal waarschijnlijk geen oplossing bieden. Immers, de nummer twee was er ook bij toen de fouten gemaakt werden.

23 juni 2008

Een nieuwe low voor Fortis. De slotkoers van vrijdag was 12,18. Dit aandeel zit nog altijd in een neerwaartse trend. In juli 2007 stonden we nog 26…
Ze namen ABNAMRO over en dat leek een fantastische prestatie. Aandeelhouders hebben er vooralsnog weinig plezier van. Dat was feitelijk wel een beetje te verwachten natuurlijk. Heel die strijd ging om ego’s en zulke strijd wordt altijd duur betaald.

5 juni 2008

Mijn besluit op 14 mei om van Fortis af te blijven was een wijs besluit. Het aandeel daalde van 16,76 naar nu 15,42. Wel lijkt nu een bodem gevonden te zijn, getuige de Doji en de koopsignalen in de indicatoren. Puur op technische gronden zouden we dus long moeten gaan, maar gezien de zwakte van de index blijf ik nu even op mijn handen zitten.

14 mei 2008

Echt heel schokkend zijn de bewegingen in Fortis de laatste maanden niet geweest, maar wie het lef had om na de dip in januari toch direct in te stappen, die had een stijging van onder de 14 naar nu de 16,7 kunnen meelopen. Ik deed niet mee en doe dat nog altijd niet. Ik blijf erbij dat het risico in Fortis me te hoog is.

21 apr 2008

Het herstel bij Fortis is door mij gemist. Je kan niet alles winnen. Fortis is naar mijn idee een risico vanwege het feit dat ze erg veel betaalden voor ABNAMRO en nu vooral intern gericht zijn vanwege de integratie van deze bank binnen de Fortis organisatie.
Ze zullen het druk hebben in de top, want ook de bankencrisis zal veel aandacht vragen. Als belegger kies ik liever voor posities in minder risicovolle bedrijven.

7 apr 2008

De koers van Fortis is wat opgelopen. Heel de markt is wat opgelopen, en Fortis dus ook. De Stochastic geeft een verkoopsignaal maar zelfs zonder dat zou ik nog altijd niet in dit aandeel stappen.

20 mrt 2008

De koers is al sinds begin februari tussen de 14 en 15,5 te vinden. Niet echt opwindend derhalve. Moeten we al posities innemen? Gezien de analyse van Willem Okkerse nog niet, want het leed is nog niet geleden. Ik kan me daar wel in vinden en ook ik wacht nog even.

29 feb 2008

Geen opwaartse doorbraak bij Fortis. Het is nog te vroeg voor een eventuele positie in deze bank/verzekeraar.

13 feb 2008

Het aandeel heeft gisteren de eerder al geplaatste low getest. Hoewel we nog zeker niet aan het einde van de bankencrisis zijn, is het de vraag hoe lang we moeten wachten met het opbouwen van posities in bedrijven als Fortis. Ik doe het nu nog niet, maar werk al wel aan een rapport waarin ik de pro’s en contra’s wil gaan weergeven. Warren Buffett gaf gisteren al aan dat er ergens een punt is waarop een prachtige prijs bereikt is. Dat is dan misschien niet de laagste beurskoers, maar je loopt bij kopen op een goede prijs ook niet de kans alsnog te laat te zijn en dan niet meer te kopen in de hoop op een volgende dip die niet meer komt.
Ik blijf nu nog even wachten.

23 jan 2008

How low can we go… Gisteren doken we zelfs onder de 14. Als Fortis haar winst kan handhaven op rond de 2,50 per aandeel, dan wordt de K/W 5,6! Let wel, WPA was in 2006 3,338 en in 2007 was het nog altijd 2,79. De verwachting van de winst over 2008 was een maand geleden nog 2,63. Ik ga daar dus al zonder verdere mij bekende reden onder zitten. Sentiment kan gekke dingen doen. Fortis betaalde te veel voor ABNAMRO, maar een K/W van 5,6 is laag.

2 jan 2008

Technisch nog altijd geen moment om in te stappen. Ik heb wel een call optie positie, maar dat is pure speculatie met wat winstgeld.

10 dec 2007

Ik zit via enkele Call opties long in Fortis, maar denkt u nu niet dat het is vanuit een technisch rooskleurig plaatje. Dat is namelijk allerminst het geval. Er is nog een enorme horde te nemen op de 19,8. Namelijk de neerwaartse gap die een maand geleden gevormd is. Vergeet u niet, Fortis is teruggekomen van een koers van 34 in april, tot nu nog niet eens 19 euro. Dat is nogal een aderlating voor een toonaangevend aandeel! Ondanks dat Fortis geen of weinig exposure heeft naar subprime producten, heeft ze wel veel te duur een concurrent overgenomen. De afwaardering is dus terecht als we kijken naar die veel te dure overname.
Technisch gezien pas koopwaardig bij een slotstand boven de 19,8.

30 nov 2007

Ook het aandeel Fortis lijkt eindelijk echt in herstel te zijn. Ik heb al vanuit de speculatie een vijftal call opties in bezit. Met stoploss op 16,9 kan nu voorzichtig en long positie worden ingenomen. Wie nog iets meer zekerheid wil hebben, die wacht liever tot de slotkoers boven de 19,8 is gekomen en houdt daarna een stoploss van 18,9.

7 nov 2007

Het is geen plezier om aandeelhouder Fortis te zijn. We staan op een nieuwe low voor 2007. Het scenario van een te dure hap ABNAMRO begint nu op te spelen.

9 okt 2007

Het aandeel Fortis weet de laatste dagen al weer iets te herstellen na de koersdreun door de emissie. Technisch zien we nu koopsignalen, maar ik zie geen reden mijn positie verder te gaan vergroten.

24 sep 2007

We hebben 19 september aandelen gekocht en deze nieuwsbrief schrijf ik al over het feit dat de koers gaat dalen. De koers gaat echter dalen terwijl we meer aandelen gaan verkrijgen tegen een flinke korting. We doen dus gewoon mee in dit rondje en pakken die extra aandelen ook op. Stoploss geldt na de emissie niet meer op dat niveau!

19 sep 2007

Het is ongehoord hoeveel het aandeel verloren heeft sinds duidelijk werd dat de overname van ABNAMRO succesvol kan gaan zijn. Beleggers zijn duidelijk niet onder de indruk van het voornemen. De koers daalde van 35 naar nu 25 euro. Als dat geen overduidelijk signaal is, wat heeft de directie van Fortis dan nog meer aan signaal nodig? Er is nu zoveel van de koers af, dat het bijna bodemvissen gaat worden. Het bedrijf Fortis is in korte tijd flink goedkoper geworden. Met een K/W van 7,7 is duidelijk dat het aandeel fundamenteel niet duur meer is. Door de dure aankoop van ABNAMRO zal de K/W even flink stijgen, maar dan nog komt deze waarschijnlijk niet boven de 10 uit. Hoewel dit Technische Analyses zijn, is daarmee Fortis Fundamenteel interessant. Daarom kopen aandelen Fortis. Stoploss 24,9.

24 aug 2007

Wederom werd de stop loss hier geraakt. Ik blijf nu even met mijn vingers van dit aandeel af. Onder de 29 euro neem ik geen long positie in.

9 aug 2007

Vandaag kwam Fortis met veel beter dan verwachte cijfers (+38%). Twee weken geleden namen we het verlies. We zien nu dat de Candles een zeer waarschijnlijke bodem tonen en gaan long met de stoploss op 27,6.

27 juli 2007

Het is tijd het verlies in Fortis te nemen. Het was een gokje en dan hoort het nemen van verlies er ook bij.

29 juni 2007

We staan na drie weken enkele dubbeltjes op winst. Het is echt opvallend hoe slecht Fortis het op de beurs doet. We handhaven de positie en de stoploss.

6 jun 2007

Zo’n sterke markt, en Fortis is aan het worstelen met de steun. Het aandeel staat meer dan 15% onder de recente top. Dat is het lot van de ‘koper’ in een biedingoorlog. Wat mij betreft is het tijd voor een gokje. We gaan long in Fortis, met stoploss op 29,8.

18 mei 2007

Op 4 mei zag ik geen reden om in Fortis te stappen. Een vooralsnog terecht besluit. Het aandeel daalde verder tot nu net boven de 32 euro. Dit was begin dit jaar de steun. Vanuit de indicatoren nog geen herstel zichtbaar. De enige steun die ik nu nog zie is dat de candles van de laatste dagen steeds een bodem op 31,9 vinden. Dat was dus ook het steunniveau van eind 2006 en begin 2007.

4 mei 2007

Het aandeel Fortis is de steun van de 32,95 aan het testen. Gezien het vriendelijke beursklimaat lijkt dit wel te kunnen slagen, maar het is de vraag of je bij een belegging vanwege een vriendelijke index dan niet beter in die index zelf kunt gaan beleggen. Fortis spreekt beleggers nog niet aan. Heel het feest rondom ABNAMRO is qua koersfeest aan Fortis voorbij gegaan. Ik zie hier op dit moment nog geen reden om deze aandelen te willen bezitten.

20 apr 2007

Eind maart was er een aanval op de vorige top die jammerlijk mislukte. Begin april werd een tweede poging ondernomen die wel succesvol was, maar het was een feest van korte duur. Fortis sloot gisteren weer onder de gap van eind februari. Totdat ook dit bedrijf in beeld komt als mogelijke overname kandidaat verwacht ik weinig van de koers. Onder de 35 wil ik daarom zeker geen nieuwe long positie innemen. Opvallend is overigens dat bij dit aandeel de Stochastic indicator steeds heel goed zit.

2 apr 2007

Vrijdag een poging bij Fortis om de top van februari te breken. Deze poging faalde echter jammerlijk.
Wel bleef de koers boven de gap van eind maart en dat houdt de weg naar boven open. Technisch is er pas boven de 34,8 sprake van een nieuwe top en dus koopsignaal. Wie long ging op 22 of 23 maart legt de stoploss nu op 33,4 end of day.

13 mrt 2007

Uiteraard is hier recent in de daling ook de scherpe stoploss geraakt. Een kleine winst was het resultaat. Als de koers weer boven de 32,7 komt kan overwogen worden weer long te gaan. In dat geval een stoploss van 32,1.

13 feb 2007

Op 12 januari is aangegeven dat ingestapt kon worden. Stop loss op 31,9. Nu weet u dat ik end of day werk. Dit houdt in dat de stoploss op26 januari getest is, maar niet in werking kwam door de hogere opening op de 27e. De stop loss gaat nu omhoog naar 32,7.

12 jan 2007

Gezien de trendomkeer op de beurzen en de hernieuwde interesse in het Verre Oosten voor de bankenaandelen kan hier in Amsterdam ook wat meer aandacht voor bijvoorbeeld Fortis komen. Met als stoploss 31,9 kan hier een positie in aandelen ingenomen worden.

22 dec 2006

We zien nu verkoopsignalen bij Fortis. Bij een slot boven de 32,7 zijn die verkoopsignalen vooralsnog onjuist gebleken, maar voor nu lijkt de koers omlaag te willen. Ik neem nu zelf geen nieuwe posities in.

1 dec 2006

Bij Fortis is de stoploss vorige week geraakt en zien we nu rond de koers van 31 euro koopsignalen in de indicatoren. Hoewel dat mooi is, zie ik toch liever meer kracht in de index. Immers wordt die index door de financials gedragen. Het is niet voor niets dan mijn put opties op banken het zo goed deden de laatste tijd. Vooralsnog blijf ik er van af.

7 nov 2006

We handhaven de stoploss op 32,45, maar gaan deze aanvullen met een trailing stoploss van 1 euro (Pluk de Dag methode, op te vragen op www.beursbox.nl/bedankt.html)

13 okt 2006

We gaan de stoploss van 29,45 omhoog brengen naar 32,45. Hiermee is Fortis een heel leuke trade geworden voor iedere belegger die dit ritje even meegereden heeft. Op 20 juni namen we de positie in met stoploss op 24,50. (Zelf heb ik de positie helaas tussentijds verkocht)

31 aug 2006

Stoploss gaat omhoog naar 29,45. We laten even de trailing stop loss voor wat ze is. Zowel Stochastic als RSI gaven verkoopsignaal, dus even attent zijn, maar nog niet zomaar verkopen. We zitten dicht tegen de top van februari aan en een doorbreking kan het aandeel nog flink hoger brengen.

27 jul 2006

De vorige analyse was zo mooi dat ik deze bijna zou willen inlijsten. Ik ben maar één ding vergeten… Namelijk u een trailing stoploss niveau meegeven. We staan nu boven de 27 euro en zien een dubbel topje op ongeveer 27,5. Ik wil voorstellen de stoploss te verhogen naar 26,7 en bij een doorbraak boven de 27,6 de stoploss te veranderen naar een trailing stoploss op end of day basis van één euro.

20 jun 2006

We hebben het recent gehad over de capitulatie. In de index zagen we die niet. In de grafiek van Fortis zien we haar echter wel, ze is alleen niet zo heel extreem. Vorige week zien we een prachtige Doji met een enorm laag been. Het lijkt erop dat we daarmee in Fortis de low eindelijk gezien hebben en we verder zullen herstellen. Long positie innemen met als stoploss 24,5 euro end of day.

25 mei 2006

Na een dip herstellen de kwaliteitsaandelen het eerste. Ik denk dat dit bij Fortis ook zo is. Enkele dagen geleden was er een koopsignaal vanuit zowel Stochastic als RSI. Ik stel voor om toch weer long te gaan, met stop loss op 27,48 voor wie er kort op wil zitten en het eventuele verlies beperkt wil houden. Wilt u de koers meer ruimte geven, houdt u dan een stop loss van 26,68 aan.
Na inname een trailing stop loss aanhouden van één euro onder de hoogst bereikte koers. Niet te spastisch over doen, af en toe kijken wat de hoogste koers is en vanaf dat punt rekenen. Het is niet nodig om vanaf nu aan de koersenmonitor gekluisterd te zitten om maar in de gaten te houden wat precies één euro onder de hoogste koers is.

4 mei 2006

Gisteren wel een daling maar nog geen doorbraak van ook maar de eerste steun. De vorige stoploss had ik op 28,1 gelegd, deze kan nu omhoog naar 28,9.

19 apr 2006

Bij Fortis heeft de stoploss het nog altijd gehouden. Ik heb deze op 28,1 bepaald. Er gelden hier andere argumenten dan bij ABNAMRO waar ik recent zelfs short in ging. Instappen kan hier nu ook, stop loss 28,1 en trailing stoploss van 1,00 euro onder de hoogst gehaalde koers.

20 mrt 2006

De eerder genoemde stop loss van 26,45 gaat omhoog naar 28,1 end of day.

23 dec 2005

In oktober heb ik de aandelen voor het laatst besproken. Toen gaf ik aan dat bij een uitbraak boven de 24,5 aandelen gekocht konden worden. Die uitbraak kwam al begin november. Ondertussen staan we nu op 26,8 en lijkt het me een goede zaak een stop loss te hanteren van 26,45.

27 okt 2005

De eerder geadviseerde Short Strangle doet het nog altijd goed. Fortis is nog altijd blijven steken rond de 24 euro. Vooralsnog is er vanuit de grafiek nog geen reden te verwachten dat Fortis fors gaat bewegen.

18 okt 2005

Fortis heeft recent een dubbele top gemaakt, namelijk één begin augustus en vervolgens eind september nog één. Opwaarts weten we dus waar de weerstand ligt. De koers ligt nu tussen de laatste drie gevormde gaps in. Steeds weet de koers er één dag uit te breken om er de volgende dag weer tussen te sluiten. In feite zou nu een short strangle geschreven kunnen worden, of u zou moeten wachten tot er een uitbraak uit de ruimte 23,75 / 24,50 is om in de uitbraak richting in te zetten met gekochte opties/turbo’s. Bij een uitbraak boven de 24,5 kunnen natuurlijk ook aandelen gekocht worden.

10 okt 2005

Mijn vorige analyse was van 2 september toen de koers nog altijd onder 23 lag. Toen was nog vooral het idee dat het aandeel niet snel boven de 23,4 zou komen. Dat was verkeerd gedacht want heel snel daarna sprong de koers er toch boven. We zagen vervolgens een run naar de vorige top. Die hield het. De koers corrigeerde daarna iets waarna we vrijdag een Doji zagen. Willen we alsnog een poging doen een nieuwe top te zetten, of was het een keurige dubbele top en even eind van het feest? Zolang de koers onder de 24,2 staat mag u uitgaan van een mislukte poging de top te breken en is de blik omlaag gericht. Pas bij een slot boven de 24,5 zou u daarna kunnen overwegen long te gaan.

2 sep 2005

Met de index-beursbeweging tegen de trend in staan er heel wat aandelen waarbij nu onduidelijk is wat er gaat gebeuren. Fortis is echter niet zo’n aandeel. Hier ligt de weerstand nog keurig los en hoger. Op 23,4 ligt de bovenkant van de gap. Daarboven is de weg omhoog weer vrij, maar zover is het niet. Zolang het aandeel eronder noteert kan er hier short gegaan worden.

25 aug 2005

Hoewel de lange termijn en de waardering voor Fortis er niet slecht uitzien is het plaatje voor traders minder fraai. Begin augustus maakte Fortis een top waarna er al meer dan een euro van de koers per aandeel af ging. Ook vandaag is het beurssentiment niet zodanig dat Fortis kan profiteren van de gepubliceerde cijfers. Het aandeel staat wel hoger, maar tegen de trend in en als die brede trend zich voortzet, dan is de steun van de goede cijfers morgen voor Fortis ook weer weg. De collega bank/verkeraars verliezen vandaag tussen de 1 en 2% aan waarde en zijn dan ook de voornaamste oorzaak van de indexdaling.

6 juli 2005

Fortis deed een poging de vorige top te slechten, maar faalde tot op heden. De indicatoren zijn ook wat besluiteloos. Bij twijfel niet inhalen, of een positie met strakke stop loss innemen. Is het de moeite waard bij Fortis?

27 jun 2005

Het beeld is snel verslechterd bij Fortis. Wie op 21 juni inzette op een daling heeft de stop loss in werking moeten stellen en liep een klein verlies op. Een nieuwe poging omlaag, met stop loss op 22,9 is geen gek idee.

21 jun 2005

Ik hou altijd aan, minstens een sluiting boven de weerstand en daarna bevestiging van de doorbreking alvorens ik er in mee ga. Bij Fortis was dat maar goed ook, want de doorbreking van de weerstand werd niet gevolgd door een verdere stijging, maar met een volgens slot onder de weerstand. De indicatoren gaven een verkoopsignaal. De trend is nog altijd omhoog, maar het lijkt nu weer tijd voor het rondje verkopen. Wie short gaat, een slot boven de 23 is reden om dan de stop loss in werking te laten treden.

7 jun 2005

Een moeilijk nootje om Technisch te kraken. Op de 22,4 is een eerdere top getest en te sterk bevonden. Ook de indicatoren staan laag en/of zijn neerwaarts gericht. Vooralsnog zou ik dus inzetten op een verzwakking, maar de ruimte omlaag is beperkt. De koers blijft al vanaf eind 2004 rond en vooral boven het 50 daags gemiddelde hangen. Ook nu zitten we daar nog boven. Dat 50 daags gemiddelde is nog altijd keurig omhoog gericht. Zolang de koers daar dus niet doorheen gaat wil ik niet negatief gaan worden. Het is dus nu het beste hier afwachtend te zijn.

31 mei 2005

Fortis kon het uitgekeerde dividend vorige week niet inhalen. Er werd 1,04 uitgekeerd en het is een teken van kracht als het aandeel aan het eind van de dag een flink deel van dat dividend inhaalt. Gisteren ging dan wel, onder lage omzetten het aandeel iets omhoog, maar er werd zelfs intraday niet het hoogste punt van de dag ervoor bereikt. Vooralsnog is Fortis dan even niet zo heel interessant. Beleggers die iets zien in het 50 en 200 daags gemiddelde kunnen wel hun hart ophalen. Fortis sloot gisteren weer boven het 50 daags gemiddelde. Zolang de koers daarboven blijft kan een belegger die werkt met het VG long blijven. Het had u de laatste maanden geen windeieren gelegd, zoals de grafiek al duidelijk laat zien.

20 mei 2005

Fortis is doorgebroken en is koopwaardig… maar……., de indicatoren staan al heel hoog. Als u omhoog inzet, weet dan dat u kans loopt op korte termijn de positie te moeten keren om in te zetten op de correctie. Als dat geen probleem is, zet u dan nu in op de stijging, maar met stop loss op 22,3. Een slot daaronder zou in feite (nu bezien) het innemen van een short positie in moeten houden. Dat kan inhouden, de aandelen verkopen zonder ze te bezitten, of het kopen van een put optie.

13 mei 2005

Pas boven de 22,5 wordt een opwaarts gerichte positie in Fortis naar mijn idee interessant. Wilt u inzetten op een daling, dan zou ik daarvoor wachten tot een slotstand onder de 21,1.

6 mei 2005

Mijn vorige analyse was neerwaarts gericht. Gisteren is de stop loss geraakt voor wie de speculatieve positie ingenomen zou hebben.
Tevens werd gisteren de gap gesloten. Nu zouden we direct al long kunnen inzetten, maar gezien de dunne handel heb ik daar weinig vertrouwen in. Ik had zelf de neerwaartse positie al niet ingenomen, ik ga nu ook geen long positie innemen.

28 apr 2005

Gisteren sloot het aandeel op het laagste punt sinds begin maart. Als er een spiegelbeeld van de eerdere stijgende trend gevormd gaat worden zal de koers nu verder moeten dalen tot net boven de 21. Daar er een gap weerstand op 21,9 ligt is er weinig reden om nu long te willen gaan. Omlaag inzetten kan natuurlijk. In dat geval zou ik de 21,9 als stop loss aanhouden.

11 apr 2005

Fortis sloot op de topweerstand. Met de zwakke AEX index zal het moeilijk worden hier op voort te borduren met een verdere stijging. Ik deed hier al even niets en wil pas boven de 22,50 overwegen long te gaan.

4 apr 2005

Ik hou mijn handen hier even af. Onder de 21,5 lijkt een verzwakking mogelijk te worden, maar pas boven de 22,5 zou ik hier long durven gaan.

29 mrt 2005

Fortis is recent niet onder de vorige top gesloten en daarmee is de opwaartse beweging intact gebleven. Het lijkt er dus op dat Fortis op weg gaat een nieuwe top te zetten.

23 mrt 2005

Fortis heeft de laatste maanden keurig een stapsgewijze stijging laten zien. stijging, stukje consolidatie en steeds weer hoger topje, hogere bodem. Het hogere topje is nu weer gezet en nu is 21,5 de bodem waarboven gebleven moet worden. Te weinig correctie om er op in te zetten, dus als u nu de aandelen nog niet heeft, wacht u dan even wat waar het nu heen gaat.

9 mrt 2005

Het aandeel is gisteren doorgebroken. Het is nu in die zin makkelijk dat de stop loss voor eventueel nieuw in te nemen posities op 21,7 ligt. Een slot daaronder is verkopen.

7 feb 2005

Voor de zekerheid is de stop loss gebruikt….

3 feb 2005

Het signaal in Fortis is omgeslagen. In de stijging van de beurs daalde dit aandeel keurig volgens de analyse. Nu echter lijkt het aandeel te willen herstellen terwijl de index aan het twijfelen is. Het lijkt me verstandig de gekochte put opties te sluiten of er een stop loss op te leggen op een aandelenstand van 20,8.

1 feb 2005

De tip van vorige week kreeg nogal wat reacties. Net op de dag dat de tip om een put te kopen gegeven werd, steeg Fortis tot een nieuwe top…. Maar dat was dan ook wel de laatste dag want daarna kwam die daling alsnog. De timing zat er één dag naast, hoewel ook gezegd kan worden dat u juist op die zo positieve dag tegen prachtige koersen de put optie had kunnen kopen.
Stop loss op de ingenomen positie op 21,90 leggen. Komt de koers daar end of day boven, sluit u dan de positie.

25 jan 2005

Het zekere voor het onzekere, als u aandelen Fortis heeft, schrijft u dan call opties op uw bezit en koopt u ter afdekking put opties.
Alternatief is om de aandelen te verkopen. Het is 6 maanden prachtig gegaan en er komt een moment van winstnemen. Het lijkt mij niet gek om dat moment nu te laten aanbreken.

Nu kan het zijn dat u de aandelen niet heeft.
Jammer, want het is de laatste 6 maanden leuk gegaan, maar we kunnen niet alles winnen.
U kunt nu overwegen ongedekt call opties te schrijven, maar dat schept wat plichten en de premies zijn niet echt denderend.
Beter is het dan misschien om put opties te kopen. Welke zijn dan interessent, daarvoor kijkt u het beste bij de optiemaximalisator. Zelf zou ik opteren voor iets langer lopende opties. Die zijn uiteraard iets duurder, maar Fortis is niet een fonds dat snel omlaag lijkt te willen duiken. De premies vallen daarom nu best mee.

16 jan 2005

Vrijdag een Bullish Engulfing waarbij veel van het verlies van de afgelopen dagen alweer goedgemaakt werd. Als u long in dit aandeel bent, houdt u die positie dan nog maar even aan. Stop loss in dat geval bijvoorbeeld op 20,5. (Net onder de top van november)

14 dec 2004

Daar waar ING nu heel interessant is vanwege een doorbreking van de weerstand is het nog akelig stil bij Fortis.
De candles van de laatste dagen waren klein en de koers staan in feite al sinds begin november vrijwel stil. Er is één positief puntje te noemen, namelijk dat de slotkoers nog altijd boven het 50 daags gemiddelde weet te blijven. Het lange termijn opwaarts momentum, dat er al is sinds half augustus 2004, is nog intact. Overtuigen doet het echter allerminst.

1 dec 2004

Wie vorige week de gok waagde en long ging heeft de stop loss in werking moeten zetten. Pas met een slot boven de 20 kan opnieuw overwogen worden om long te gaan.

23 nov 2004

Maar liefst 7 dagen met een zwarte real body. Daarbij valt het op dat de laatste vier dagen het verschil tussen de opening- en slotkoers minimaal is geweest. Stochastic is rond de 10 gekomen terwijl RSI neutraal op 50 staat, maar wel in een dalende trend zit. Met een stop loss op 20 zou u, nu de beurs weer hoger lijkt te willen, een long positie kunnen wagen. Onder de 20 gekomen lijkt short gaan de meest logische optie. (Zie de analyse van 16 november)

16 nov 2004

Een voorzichtig verkoopsignaal. Stochastic, RSI en Japanse Candles geven toch wel aan dat een top gezet kan zijn. Hoewel niet enorm overtuigend zou hier toch wel ingezet kunnen worden op een daling. Beleggers die toch iets meer zekerheid willen hebben wachten tot onder de 20 euro.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *