LADEN

Typ om te zoeken

Crucell aandeel amx euronext index Beurs Analyse

Uncategorized

Crucell aandeel amx euronext index Beurs Analyse

Crucell beurs koers Grafiek
24 nov 2010

Ik volg de nieuwsberichten rondom dit bedrijf niet meer, daar ik er vanuit ga dat de overname in kannen en kruiken is. De Stochastic heeft een verkoopsignaal gegeven. De koersvorming is al weken achtereen een kwestie van de ene na de andere Doji en een koers tussen de 23 en 24 euro.
Het heeft weinig zin dit aandeel verder te blijven volgen.

29 sept 2010

Het bod is aan ons voorbij gegaan, want we hadden geen aandelen in bezit. De enige reden om nu nog een positie in te nemen is wat mij betreft een eventuele short positie voor iedereen die denkt dat dit nog kan mislopen. Ik begin daar verder niet aan, want dat is gokken.
Vooralsnog ziet het er naar uit dat we weer een aandeel minder op de beurs zullen krijgen.

3 sept 2010

We staan min of meer op dezelfde koers als bij de laatste analyse. Ondertussen is er een prachtige opleving geweest en liep de koersballon ook weer volledig leeg. Ik verwacht dat de koers vooralsnog de MA20 niet gaat doorbreken. Ik zie daarom nu geen reden een positie in te nemen.

23 juli 2010

Het technisch plaatje is alleen maar zwakker geworden. Bij de vorige analyse stonden we nog rond de 15. Nu staan we 14,65. De MA20 is dalende en de koers staat eronder. Geen moment om in dit aandeel te willen zitten. Steun is er op 14,4. Daaronder een steviger steun op 14 euro.

1 juli 2010

Na de vorige analyse kwam de koers boven de dalende MA20, waarna deze keerde. Vervolgens zagen we een stijgende koers tot de weerstand rond de 15,5 en een daarop volgende daling tot wederom de MA20.
Daar zijn we nu uitgekomen en tezamen met de verkoopsignalen in RSI en Stochastic ziet het er niet sterk uit. De MA20 is nu stijgende, maar als de koers er nu onder komt, dan zou ik mooi van de aandelen afblijven. De gehele beurs is nu te zwak om hier long in te willen gaan.

10 juni 2010

De laatste weken is het aandeel vrij stil blijven liggen. De aandacht van beleggers is duidelijk niet op dit aandeel gericht. Er werd een eerste aanval de op dalende MA20 ingezet, alleen deze haalde het niet. De MA20 komt nog altijd omlaag dus de tweede test komt in feite vanzelf. Ik raad aan geen positie in te nemen onder de dalende MA20 lijn.

6 mei 2010

De daling die ik had verwacht is nog uitgebleven. Gisteren kwam het aandeel intraday onder de MA20, maar uiteindelijk sloot het toch weer erboven. De MA20 is ondertussen neutraal. Ik doe hier niets mee.

13 apr 2010

De kracht is er weer uit. Wie long is gegaan in Crucell raad ik aan weer uit te steppen. Een minieme winst, meer niet. Waarom er uit? De MA 20 is neutraal en ik zie gewoon weinig kracht. Liever wacht ik dan een beter momentum af.

9 mrt 2010

De uitbraak is er begin maart gekomen en ging omhoog. We stegen van 14 naar 15 en doorbraken daarmee de weerstand op 14,7. Ik verwacht ook hier een test van de 14,7. Dit niveau zou nu als steun moeten gaan dienen. Net boven het huidige koersniveau ligt een weerstand vanwege een neerwaartse gap die begin oktober 2009 gevormd werd. Het opwaarts potentieel lijkt daarmee zeer gering te zijn, een daling lijkt nu meer voor de hand te liggen. Als de 14,7 het weet te houden, dan is dat reden om long te gaan.

10 feb 2010

Het aandeel ligt al maanden stil tussen grofweg de 14 en 15 euro. Gisteren sloten we op 14,04. Op dit moment is het aandeel niet interessant. Onduidelijk is in welke richting een eventuele uitbraak zou kunnen gaan, als die uitbraak al zou komen.

15 jan 2010

Al sinds eind oktober 2009 niet meer echt interessant en aan dat beeld lijkt maar geen einde te komen. De MA20 is dalende al is positief dat de koers er nog wel boven staat. Niet interessant voor een positie.

30 nov 2009

Ik heb op 10 november geen positie ingenomen. Op zich lijkt het nu wel weer interessant te worden, nu de MA20 echt scherp opwaarts gericht staat. Als de koers van Crucell om 10:00 uur boven de 14,5 staat, kan long gegaan worden. Stoploss in dat geval 14,27 end of day.

10 nov 2009

De bodem lijkt begin november gevonden te zijn. We maakten één dag een Takuri. Wat dat is, kunt u lezen op www.japansecandles.nl. De MA20 lijkt naar neutraal te buigen en Stochastic en RSI hebben recent koopsignalen gegeven. Het lijkt er dus echt op dat een bodem gevonden is. Als het aandeel vandaag om 10:00 uur boven de 14,1 staat, kan speculatief long gegaan worden. Stoploss op dat moment 13,85 end of day.

23 okt 2009

Is de bodem gevonden? Als ik kijk naar de Stochastic, dan is dat zo. Gisteren in de grafiek ook een Doji, dus met een beetje geluk krijgen we vandaag een eventuele bevestiging van een trendomkeer. Wie beleggen in een dergelijk bedrijf interessant vindt, moet het nu even in de gaten houden.

2 okt 2009

Ik deed in mei 2009 de laatste analyse op dit aandeel. We zaten toen in een tradingrange van 14 tot 16 en dat zitten we nu nog altijd (of weer).
Persberichten zijn er genoeg en ‘experts’ vinden de samenwerkingen perfect en een gouden kans, maar ik blijf van mening dat de recente samenwerking aardig is, maar de verkregen gelden zijn puur een onkostenvergoeding en in feite heeft er een aandelenverwatering plaatsgevonden. Als leek op het gebied waar Crucell mee bezig is zal ik het ongetwijfeld verkeerd zien, maar ze zijn laat in de vaccinatiemarkt gekomen en de vraag is ook of die vaccinatie hype al niet over haar hoogtepunt heen is. De sukkeltjes hebben hun bestellingen voor miljoenen vaccinaties al gedaan en een tweede keer zullen ze voorzichtiger met belasting geld zijn. Iedereen is er ondertussen wel achter dat heel die Mexicaanse griep hype een opzetje van de Pharma industrie was, waar de politiek volledig in is gestonken.
De MA20 loopt iets op, onderliggend is de trend dus iets positief en steun is er op 14,7 vanwege een vorig dal en een opwaartse gap uit april 2009. Ik ben echter geen koper op dit moment. Daarvoor wil ik meer technische signalen zien.

13 mei 2009

Ik doe niet veel analyses meer op dit aandeel. De koers ligt al sinds begin februari stil. We zien een tradingrange tussen 14 en 16 euro. Ik heb geen reden aan te nemen dat er nu, rond de 16, ineens een uitbraak naar boven komt. Pas na een uitbraak kan het aandeel weer interessant worden.

18 mrt 2009

Het aandeel is al sinds begin februari te vinden in de range 14 tot 16 euro. Technisch ziet het er nu naar uit dat we weer richting de 14 gaan. Even afblijven wat mij betreft.

6 feb 2009

Een opvallende grafiek bij Crucell. Beleggers leven in hoop en angst. Hoop op een overname, angst over het feit dat deze mogelijk toch niet doorgaat. De koers sprong begin januari van 12 naar 17. Dook vervolgens naar 12 en is nu terug op 16 gekomen. Ik ben geen aandeelhouder, maar was ik het wel, dan zou ik winst nemen…

8 jan 2009

Vandaag in de nieuwsbrief het bericht dat een krant al wist van de overname gesprekken die gevoerd blijken te worden. Was dit al vanuit de grafiek te zien? Als ik naar de grafiek kijk, dan zie ik geen afwijkende zaken in koersuitslagen en volume. Als er dus al voorkennis was, dan heeft deze niet geleid tot extreme zaken. Crucell steeg van een dieptepunt in oktober rond de 7,5 naar 12 euro in begin november. Daarna een daling tot 9,30 later in november en vervolgens een rustige stijging naar de slotstand van gisteren op 11,58. Technisch op basis van de grafiek geen koopmoment, omdat er nu een driedubbele top getest gaat worden. De top van augustus, november en nu.
De overname gesprekken kunnen de koers nu fors boven dat punt brengen. Waarschijnlijk bent u toch al te laat om nog mee te profiteren.

20 nov 2008

Het aandeel heeft het uiteindelijk sinds de laatste analyse niet eens zo slecht gedaan. We sloten gisteren op 10 en dat is niet zo gek veel lager als waar ik in juni dit jaar voor het laatst een analyse deed.
Duidelijk is echter geworden dat de 12 euro een moeilijke weerstand is. Rechten werd voor een derde keer dit niveau getest en bleek het te moeilijk. Het ziet er naar uit dat Crucell verder omlaag gaat tot 9,7 en mogelijk zelfs richting 8. Geen aandeel om te willen bezitten.

19 juni 2008

Er was even wat herstel in Crucell, maar de piek rond de 13 euro, gehaald begin januari dit jaar, bleek een te grote weerstand. De koers is weer zuidwaarts aan het trekken. Geen aandeel om te willen bezitten.

5 mrt 2008

Wie de koersgrafiek van Crucell ziet, zal het duidelijk worden dat de weg omlaag nog altijd een heel logische is. Al vanaf februari 2007 is het één streep omlaag. Afblijven nog.

7 jan 2008

Het herstel was snel en heftig. Ik ga er niet in mee. Het is jammer, soms mis je wel eens wat.

18 dec 2007

De stoploss is geraakt en als vandaag de koers niet boven de 12,2 komt, moet er afscheid genomen worden.

29 nov 2007

Dit is echt mijn aandeel niet, laat ik daarmee beginnen. Het aandeel is gisteren wel met een mooie gap uitgebroken en me een stoploss op 12,2 kan nu een long positie ingenomen worden. ‘Eng’ in dit aandeel is het feit dat de volumes laag zijn. We zien steeds weer spikes in de koers als het volume even iets toeneemt. Een enkele belegger die met enige omvang in het fonds zit kan dus een flinke koersinvloed hebben.

16 okt 2007

De stoploss is helaas geraakt en daarna ging de koers alsnog omhoog. Jammer maar helaas. Ik ga nu niet tegen mijn stoploss beleid in op dit niveau alsnog instappen. De trend is nog altijd dalende, ondanks dit stukje herstel.

20 sep 2007

Op 23 augustus ontstond bij het aandeel Crucell een koopsignaal. Nog altijd heeft de koers na dat moment niets gedaan. Er is dus duidelijk geen momentum omhoog ontstaan. De Stoploss leggen we daarom iets hoger, zodat een kleiner verlies opgelopen wordt, zou de dalende trend zich toch voortzetten. De stoploss in CruCell gaat naar 13,89.

23 aug 2007

De steun van de top in 2001 heeft het gehouden. Puur op technische gronden is er daardoor een koopsignaal ontstaan. Dit houdt in, long gaan met stop loss op 13,5.

30 juli 2007

Het gaat slecht met de koers van Crucell. Niet alleen ligt deze onder het 50 en 200 daags gemiddelde, maar ook komt ze akelig in de buurt van de steun op basis van de dip halverwege 2006. Dat niveau was de top in 2001. Een negatieve doorbreking ervan kan de koers in een dramatische verdere val brengen. Vooralsnog zie ik dus geen reden om deze aandelen te willen hebben.

1 mei 2007

Rond de 19 lijkt een soort magneet te zitten waar de Crucell koers steeds weer naar toegetrokken wordt. Volume in de aandelen is minimaal. Dit aandeel is op dit moment pertinent niet sexy.

28 mrt 2007

We hebben, na de stoploss doorbreking van eind februari (direct na de vorige analyse) geen positie meer. Op dit moment ziet het er ook donker uit. De laatste vier beursdagen zagen we donkere candles en een dalende koers. Geen sterk teken. Geen positie innemen op technische gronden.

27 feb 2007

De stoploss heeft het gehouden. Hier een tweede kans voor beleggers om long in dit aandeel te gaan. We handhaven de stoploss op 19,4. RSI en Stochastic geven geen koopsignalen maar staan prachtig laag.

18 jan 2007

Vanaf begin december zien we een prachtige lijn omhoog. Deze bracht het aandeel op een nieuwe top, waarna de doorbraak getest werd. Die test lijkt geslaagd te zijn. Met stoploss op 19,4 end of day, kan long gegaan worden.

27 dec 2006

De shortpositie is weer gesloten. Echt serieus naar boven doorbreken lijkt het aandeel ook niet te doen. Volume is laag, maar dat geldt momenteel voor vrijwel alle aandelen.

8 dec 2006

CruCell komt met goede berichten over grote orders. We gaan de stoploss op de shortpositie even dichter bij huis leggen. Deze wordt nu 18,55 end of day.

17 nov 2006

In de grafiek eindelijk een duidelijk signaal. Gisteren namelijk een Bearish Engulfing. Ook de RSI gaf een verkoopsignaal. Technisch is het verhaal nu dus duidelijk. Met een stoploss op 19,1 euro zou u short kunnen gaan. Komt de koers toch weer boven de 19 euro , dan jammer dan, short positie sluiten.

16 okt 2006

De correctie die we bij de vorige analyse dachten te zien is er weliswaar gekomen, maar erg veel ging er niet van de koers af. De koers is onder het 200 daags gemiddelde gekomen. Geen goed teken, zeker niet omdat dit 200 daags gemiddelde zelf ook dalende is. Ik wil onder deze omstandigheden geen nieuwe positie innemen.

28 sept 2006

Bij Crucell is de daling na de vorige analyse uitgebleven. Wat we nu in de grafiek zien, is dat de indicatoren verkoopsignalen geven. De trend is sinds juni opwaarts, met hogere toppen en hogere dalen. Op dit moment lijkt het logisch dat we eerst een correctie gaan krijgen.

30 aug 2006

CruCell is nog gelukkig met haar overname van Berna Biotech. Berna verloor in het eerste halfjaar ruim 21 miljoen euro. Een verdubbeling van het verlies dat een jaar eerder nog in de boeken stond. Ook de omzet van Berna viel flink terug. Een jaar geleden was die nog 66 miljoen, nu werd slechts 51 miljoen omgezet.
Al met al een slecht begin van deze overname het het verlies zal door CruCell flink gevoeld worden. De aandeelhouders voelden het gisteren ook. Het aandeel verloor gisteren een paar procent en de candle voor de dag liet een enorme Doji zien. Het aandeel sloot onder de recent gevormde opwaartse gap. Daarmee lijkt de stijging tenietgedaan te zijn en zou CruCell wel eens een nieuwe bodem kunnen gaan zoeken.
Wie er short op wil gaan houdt als stoploss een slotkoers van 16,5 aan.
CruCell zelf heeft haar hoop vooral gevestigd op de snelle goedkeuring door de WHO voor haar kindervaccin Quinvaxem. Mogelijk dat dit al in september gaat lukken. Het product werd al in Zuid Korea goedgekeurd en in dat land ligt dan ook al een enorme voorraad klaar om op de markt gebracht te worden zodra de internationale toestemming komt. Het mag duidelijk zijn dat fundamenteel het plaatje naar positief omslaat zodra dit ook daadwerkelijk los gaat komen. een eventuele short positie moet u dus niet te lang aanhouden.

23 aug 2006

Het lijkt erop dat de doorbraak door de gap opening van begin juni niet zomaar even gemaakt kan worden. Nog altijd blijft een doorbraak boven de 17,3 het moment om te bezien om long te gaan. Die doorbraak moet dan wel end of day gerealiseerd zijn EN de volgende dag bevestigd worden.

11 jul 2006

Halverwege juni is het herstel van start gegaan. Op 17,3 ligt een weerstand. Die is nu één keer getest, maar hield het. Pas boven de 17,3 is een long positie te overwegen. Als u op de vorige analyse al een positie innam, dan blijft de 1,50 trailing stoploss gelden.

28 jun 2006

Het aandeel is aan een herstel begonnen. Eindelijk… Wie altijd al een positie wilde hebben kan het eens gaan proberen. Stoploss op 15,7 end of day. Bij aanschaf trailing stoploss van 1,50 euro.

10 apr 2006

De stop loss is geraakt. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de weg zuidwaarts blijft. Ik blijf nog altijd ver van dit aandeel.

4 apr 2006

Bij CruCell heb ik de opwaartse beweging gemist. Bij de doorbreking van de neergaande trendlijn had long gegaan kunnen worden. Ik verzuimde om daar melding van te maken. Stop loss voor aandeelhouders is nu 22,5. Wie nu gaat instappen houdt dat niveau ook als stop loss aan. Ik doe zelf niet mee.

17 feb 2006

Gisteren en vanochtend was er weer wat persaandacht voor Crucell en branchegenoot Pharming. CruCell is koerstechnisch nog altijd niet interessant, zoals een blik op de grafiek u zal leren. die grafiek vindt u op de website www.beursbox.nl via het menu bij de ‘Beursbox Content" en dan kiezen voor Beurs Analyses.
U kan ook iets rechtstreekser naar de analyses gaan, door te kiezen voor www.beursanalyses.com. Niet te verwarren met www.beursanalyse.com dat de website van mijn goede vriend Matthijs de Zwart is.

31 jan 2006

Nog altijd een niet erg interessante koersontwikkeling bij Crucell. Vanuit de persberichten zouden we wat anders verwachten, maar beleggers kijken hier de kat uit de boom.

De Analyses zijn gemaakt door Tom Lassing, tenzij anders aangegeven.

Tom Lassing en Pro Gain BV houden geen aanzienlijke belangen in binnen Europa gelegen beursgenoteerde ondernemingen.
Het kan zijn dat Tom Lassing privé een kleine positie zal innemen conform zijn analyse en advies. U dient daar bij de beoordeling van de analyse rekening mee te houden.
Er zijn geen afspraken met banken of brokers over vergoeding omzet op basis van de gegeven adviezen. Ook als adviezen van Tom Lassing via andere aanbieders tot u komen is er geen sprake van een betaalde bijdrage. De analyses worden altijd gratis verstrekt aan derden met slechts de afspraak dat er een werkende link naar www.beursbox.nl onder staat.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *