LADEN

Typ om te zoeken

Corporate Express Beurs Analyse

Uncategorized

Corporate Express Beurs Analyse

corporate express beurs aandelen analyse

20 feb 2008

Wederom is het uitverkoop op de Amsterdamse beurs. Staples komt niet weg met de laagst mogelijke koers, maar 7,25 is toch enorm veel lager dan de gemiddelde koers in 2007. Het is dus een koopje. Wie de aandelen nog heeft en op winst staat, die kan nu voor een koers boven de 7,50 wel afscheid nemen. Wie nog op verlies staat, die kan hopen op een overname voor een koers van 8 euro per aandeel. Ik heb daar een hard hoofd in, maar het is niet uit te sluiten en 7,25 lijkt in ieder geval haalbaar.

5 feb 2008

Slechts een paar maanden geleden deed Corporate Express nog meer dan 10 per aandeel. Nu staat we op 4,30 slotstand van gisteren. Stel dat de gesprekken met Staples wat opleveren, dan zal de koers waarschijnlijk niet veel verder dan tot 6 of 7 euro stijgen. Voor veel lange termijn beleggers blijft dan slechts een enorme kater over. Het was echter niet bepaald een bedrijf voor de lange termijn belegging. In die zin was al heel lang duidelijk dat het puur een gokfonds was. De gok was dan, wanneer wordt het bedrijf tegen welke prijs overgenomen.

23 jan 2008

Gisteren ook bij Corporate Express een herstel, maar dit prachtige herstel bracht de koers slechts één dag terug in de tijd. Heel het herstel van 8,6% stelde dus niets voor. De trend is duidelijk neerwaarts en hoewel Stochastic en RSI koopsignalen geven, is er verder niets dat wijst op een trendomkeer.

27 dec 2007

De speculatieve aankoop in Corporate Express was te vroeg en de stoploss is al enige tijd geleden geraakt. Er komt ongetwijfeld een moment dat het aandeel weer opgepakt gaat worden en de potentiële overnemers zich weer laten horen. Het probleem is: Dat moment kan je niet zien aankomen. Het is een kwestie van de aandelen dan maar kopen en gaan wachten. Ik ga iets doen dat ik nooit doe, is ga dat een keer doen. Ik koop nu een paar honderd aandelen en ga gewoon wachten. Geen stoploss, geen haast. Kopen en houden. Eens kijken of Corporate Express me in 2008 positief gaat verrassen.

3 dec 2007

Gezien de verandering van prooi naar jager lijkt ook de koers van Corporate Express haar bodem wel gevonden te hebben. Met stoploss op 5,89 kan een speculatieve positie ingenomen worden.

Van prooi naar jager
Corporate Express gaf vrijdag aan haar Deense sectorgenoot Moller&Landschultz over te gaan nemen. De overnameprijs is daarbij niet vrijgegeven. Het bedrijf Moller&Landschultz kent een omzet van zo’n 18 miljoen euro op jaarbasis.
Met de overname versterkt Corporate Express haar marktimpact in Scandinavie. Moller&Landschultz is vooral sterk in de Deense regio rond Kopenhagen. Volgens Corporate Express is haar marktleiderschap op de Scandinavische markt met deze overname alleen maar stwerker geworden. Vorig jaar nam Corporate Express Andvord Tybring-Gjedde over.
Nog slechts enkele maanden geleden leek Corporate Express alleen maar een hapje voor Private Equity te worden, nu is het bedrijf weer echt aan het ondernemen. Een goede zaak. Hier gaat het uiteindelijk om.

15 nov 2007

Het beeld is niet veranderd. Een slechtlopend bedrijf met een slechtlopende beurskoers. Alleen leuk voor een gokje in de hoop op een overname, maar zelf dat lijkt op dit moment ijdele hoop.

18 okt 2007

Ik schreef begin september al, nu de overname hausse voorbij is, is Corporate Express ‘gewoon’ weer een slecht lopend bedrijf. We zien dat helemaal terug in de koers, die nu een nieuw dieptepunt voor 2007 en 2006 bereikt heeft. We zijn nu terug op de niveaus van half 2003 tot half 2005. Hoe we er ook naar kijken, deze koersvorming is diep triest en nodigt niet uit tot een gokje.

7 sep 2007

Nu de overnames ineens uit het pers straatbeeld verdwenen zijn, is ook Corporate Express ineens weer een slecht draaiend bedrijf met een koersvorming waar de honden geen brood van lusten. Het was achteraf een maandlang feestje, maar in feite is het aandeel in 16 maanden gehalveerd in koers. Dan nog altijd is er een K/W van 15,5 over 2007. Onder de 9 euro heeft een belegger hier niets in te zoeken.

15 aug 2007

Corporate Express is één van die aandelen waarbij de overname premie nu volledig uit de koers verdwenen is. Mijn stoploss lag op 9,6. De kans dat Centaurus in het huidige beurssentiment een echt interessant bod gaat doen, is nihil. In feite hoeven ze slechts te wachten op een verdere dip en kunnen ze nog onder de huidige koers gaan bieden en heel de onderneming inpikken… als ze dat op dit moment nog zouden willen. Immers hebben ze niet veel aan bedrijven in dalende beurzen.

8 aug 2007

De steun vanuit de vorige gap heeft het gehouden en de koers van Corporate Express herstelt voorzichtig. Ik blijf mijn ingenomen positie inhouden in de hoop dat de actieve aandeelhouders hun mondje blijven roeren. Dit is het enige aandeel waarin ik inspeel op de overname hausse. Ik sta helaas op dit moment op een miniem verliesje.

19 juli 2007

Ik ben enkele weken geleden ingestapt en zag mijn aanvankelijke winst de laatste week vervliegen. De hoop leeft nog altijd dat ook in dit fonds de Private Equity haaien nog brood zien. De hoop en de gok… Dat moet af en toe ook kunnen, een beetje gokken. www.speculatievetips.nl.
10,6 is steun.

13 jun 2007

Nu Centaurus de focus op dit bedrijf heeft gericht, mogen beleggers de hoop hebben dat er minstens flinke aandacht richting het aandeel getrokken gaat worden. ‘Buy on de dips’ voor een speculatief ritje op kosten van Cantaurus.
Het is geen degelijke belegging, het is geen rustige belegging, maar als Centaurus meer aandacht gaat trekken, dan kan dit heel positieve gevolgen voor de koers hebben. Het lijkt me een leuk gokje en ik ga mee. Ik koop vandaag in de ochtend wat aandelen.

16 mei 2007

De koers is op het niveau gekomen dat het de weerstand gaat testen. Kan de koers de neergaande spiraal verbreken, of gaan we nog weer een rondje lager? Vooralsnog ziet het er naar uit dat we nog weer lager zullen gaan. Pas bij een end of day doorbreking van de 10 euro lijkt dit aandeel enigszins interessant te kunnen worden.

20 apr 2007

Dit is de nieuwe naam voor Buhrmann. Het is voor beleggers te hopen dat een nieuwe naam ook nieuw elan geeft. De koers ligt nu dicht bij de laagste koers in een jaar. Steun is er op 9,7. Ik zie eerlijk gezegd weinig reden om nu long te willen gaan. Als u dat wel wilt doen, legt u dan de stoploss op 9,65.

26 mrt 2007

Fundamenteel een zwak beeld bij Buhrmann. Op 10 euro ligt een harde steun, maar zolang de koers niet door de dalende trendlijn heen is gebroken, is dit aandeel oninteressant.

8 mrt 2007

De stoploss was een goede zaak. Het aandeel verloor daarna nog weer bijna 10%.
Fundamenteel geen bedrijf om te willen bezitten, maar technische traders kunnen nu lo9ng gaan met stoploss op 9,7.

9 feb 2007

Gisteren in één klap richting de steun van de bodem van december. Daarmee is de winst van de laatste twee maanden in één dag weggevaagd. Het aandeel is daarmee onder de stop loss gekomen. Wie dus posities had zou moeten uitstappen. Dat kan nu vrijwel neutraal ten opzichte van het instapmoment. Jammer, maar geen enorme ramp. Dat soort dingen gebeuren wel eens.

1 feb 2007

Stoploss bij Buhrmann verhogen van 10,9 naar 11,15. Het is niet veel, maar met genoeg aandelen in bezit kan het toch een heel verschil maken.

4 jan 2007

De stoploss bij Buhrmann verhogen van 10,25 naar 10,90. De visie kwam uit, maar we zijn nu vlak bij de onderkant van de gap omlaag gekomen. Dat kan wel eens een te hoge drempel inhouden.

13 dec 2006

Traders kunnen hier een poging gaan wagen. Met stoploss op 10,25 kunt u long gaan in dit aandeel. Vooralsnog zit er niet veel leven in, maar we hebben nu drie weken bodemvorming gezien en dat geeft de hoop dat we de bodem gezien hebben. Komt de koers toch onder de 10,25, dan afscheid nemen.

24 nov 2006

Een maand geleden kwam de tweede koersklap van dit jaar en vanaf dat moment is er weinig meer gebeurd. We zien al wel in de indicatoren koopsignalen, maar ze worden niet gedragen door volume. Vooralsnog niet aankomen dus.

2 nov 2006

De signalen bij Buhrmann waren afgelopen maand duidelijk. Het duurde een maand voor de uiteindelijke klap kwam, maar daar was deze dan. Ook het koersdoel bleek tot op heden een maand geleden goed gekozen te zijn. Ik heb er een goed gevoel van dat ik hier van af gebleven ben. Dit was typisch zo’n geval geworden van gelijk hebben, maar het door weglopende optiepremies niet krijgen.

9 okt 2006

Buhrmann is uitgebroken terwijl op dat moment de indicatoren verkoopsignalen gaven. Ook vrijdag zagen we weer een verkoopsignaal in de Stochastic. Ik ben geneigd deze nu wel te geloven en zie Buhrmann wel terugzakken naar richting de 11 euro. Wat mij betreft te weinig voor een trade, dus ik blijf hier nog altijd vanaf.

13 sept 2006

De vorige analyse gaf aan dat er niets te halen was. Dat bleek een juiste conclusie te zijn. Buhrmann zit momenteel in een dalend trendkanaal. Een koers van boven de 11,2 zou een uitbraak van dit trendkanaal inhouden. Tot die tijd niet interessant.

11 aug 2006

Gisteren is het aandeel op de laagste koers van 2006 gekomen. Rond de 9 euro ligt steun vanuit de toppen van 2004 en begin 2005. Vervolgens brak het aandelen er positief door en werd het de steun voor eind 2005 en nu. Ik zie geen reden om nu in te willen stappen.

7 jul 2006

Nog altijd geen doorbraak omhoog na de positie inneming. De vorige analyse blijft hier actueel.

16 jun 2006

De op 9 juni gepubliceerde analyse is nu actueel.

9 juni 2006

Gisteren is de bodem van half mei en van half januari getest. Als we vandaag onder de 11 euro sluiten, dan is het een bevestiging van de doorbraak omlaag. Ik heb het gevoel dat we de bodem wel gezien hebben, maar ga pas weer long als de koers boven de 11 sluit. Stop loss is dan 10,9. Bij inname een trailing stop loss van één euro aanhouden.

4 mei 2006

Gisteren schreef ik dat speculatief ingestelde beleggers een gok konden wagen. Er zullen er niet veel geweest zijn dat dat nog ingezet hebben, want al direct bij opening begon de daling die het aandeel uiteindelijk 10% lager bracht.

3 mei 2006

De stop loss van 14,9 werd al snel na de vorige analyse geraakt. Ondertussen is de koers na een kleine dip toch weer op een hoogste punt gekomen. Met stop loss op 15,3 kunnen speculatief ingestelde beleggers nog weer een poging wagen. Ik doe zeker niet mee.

10 apr 2006

Ik wil aandeelhouders voorstellen de Stoploss te verhogen van 13,9 naar 14,90. Dit is kort op de bal, maar daarmee heeft u wel de enorme winst binnen. Het aandeel is sinds november 2005 met 50% gestegen.

27 mrt 2006

Traders verhogen de stop loss van 13,6 naar 13,9. Een correctie naar de 50 daags gemiddelde lijn zou het aandeel terug kunnen brengen naar 13 euro. we zagen zo’n beweging al in januari en het lijkt me nu ook niet uit te sluiten. Het gaat immers allemaal wel heel hard en maart loopt ook aardig ten einde.

2 mrt 2006

De stop loss verhogen we naar 13,6. (Was eerst 13,2).

20 feb 2006

Vrijdag werd de top van donderdag en de week ervoor getest maar niet gebroken. Aandeelhouders zouden de stop loss best op 13,2 leggen. Dit is een verhoging van 0,3 ten opzichte van de eerdere stop loss.

6 feb 2006

Dit is begin 2006 het populairste aandeel bij adviseurs. Tot nu toe terecht in die zin dat het nu op een hoogste punt sinds 2002 staat. Toch mag je je afvragen of zoveel eenstemmigheid in wat eigenlijk niet eens zo’n groot bedrijf is, wel zo gezond is. Is Buhrmann werkelijk het beste bedrijf, in de beste sector, met de beste vooruitzichten en de beste leiding dat we kunnen vinden?
Ik denk van niet. Beleggers worden hier mogelijk toch wat bedot door adviseurs die van hun werkgevers gehoord hebben dat dit aandeel gepromoot moet worden. De afgelopen jaren hebben banken veel van deze aandelen moeten kopen om het bedrijf drijvende te houden. Die aandelen worden nu met flinke winst aan particulieren verkocht. Een aantal onafhankelijke adviseurs weet dat en heeft op basis daarvan ook een koop advies gegeven. Voor mij is het te mager. U kan wel kopen, maar dan met stop loss op 12,9.

30 jan 2006

De stop loss is recent geraakt. Ondertussen is de koers weer hoger. Pas bij een slot en bevestiging boven de 13 euro is een nieuwe long positie te overwegen.

6 jan 2006

Op 8,80 liet ik op 1 november de stop loss leggen. Daarna heb ik geen aandacht aan het fonds meer gegeven. Ik stel voor die stop loss nu te verhogen naar 12,3. Toch een aardige winst voor de niet actieve belegger die het lef had om dit fonds op te pakken.

1 nov 2005

Buhrmann heeft net de bodem van begin augustus en eerder in oktober weer getest en is ervan opgeveerd. Met stop loss op 8,80 kan nu een nieuwe long positie overwogen worden.
RSI gaf net een koopsignaal, Stochastic koopsignaal is al van twee weken geleden.
Koersdoel wat mij betreft de eerdere top van 10 euro, maar gezien de gap er net onder zou een winstname op 9,80 ook geen gek idee zijn.

11 feb 2005

Ik volg dit fonds niet erg vaak. Naar mijn idee is het namelijk een te slecht verhandeld fonds om serieus TA op te kunnen loslaten. Gisteren is na een lange witte candle een Doji gevormd. Dit kan een waarschuwing zijn. Met een stop loss op 8,60 zou u eventueel in bezit zijnde aandelen kunnen aanhouden. De RSI gaf al een verkoopsignaal, de Stochastic niet echt. Deze keerde al wel, maar was nog te laag om te kunnen spreken van een serieus verkoopmoment.

Op deze pagina treft u een door ons gemaakte analyse aan. Voor u een belegging in wat dan ook overweegt moet u uw eigen research doen.

Leest u ook onze disclaimer nog eens goed na. In de nieuwsbrief treft u dagelijks de meest recente analyses aan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *