LADEN

Typ om te zoeken

Zonnepanelen nog interessant?

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Zonnepanelen nog interessant?

Deze week kreeg ik twee aanvragen voor een offerte voor zonnepanelen binnen. Ik stuur deze door naar innodura.nl waarbij je een extra 50 euro korting krijgt als je aangeeft via Beursbox te zijn gekomen. (Je kan ze ook zelf benaderen en aangeven dat je via Beursbox komt!)
Is het nu nog interessant om zonnepanelen te nemen?
Ja, ik denk van wel. Weliswaar wordt de subsidie afgebouwd, maar dat is volkomen terecht, want het is nu zo goedkoop geworden dat de subsidie niet meer nodig is.
Wel moeten we natuurlijk in de toekomst op een paar dingen blijven letten.
Mijn advies is om de besparing die je gaat maken gaat reserveren. Reserveer die om in de toekomst (Niet nu) een huis accu te kunnen kopen.
Ik verwacht namelijk dat we ‘ergens’ in de toekomst een tarief per uur gaan betalen. De avonduren zijn dan heel duur, terwijl overdag stroom heel goedkoop is.
Als je op dat moment je eigen stroom in de avond gaat gebruiken, dan bespaar je veel geld.
Nu is zo’n oplossing in Nederland overbodig.
In andere landen wordt nu al veel ervaring opgedaan met huisaccu’s en die worden al veel goedkoper dan voorheen. Ook is het de vraag welke techniek uiteindelijk gaat winnen of voor uw situatie het meest geschikt is. Er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden, waaronder vrachtwagen accu’s, moderne enorme batterijen, zout batterijen, waterstof oplossingen, warm water of koud water oplossingen en zelf vloeibaar staal oplossingen. Het is niet alleen zo dat er veel ontwikkeld wordt, maar het is straks ook zo dat je moet kijken wat er in jouw huis straks mogelijk is.
Het eerste dat je in ieder geval moet doen, is zorgen dat je nu al zonnepanelen hebt. Ze leveren nu immers ook al geld op.
Doe je nu niets, dan heb je straks een dubbele aankoop te verrichten en dat kan dan misschien wel net even iets te veel van het goede zijn.
Daarom nu al investeren en profiteren. Mijn advies is ook om de installatie op drie fases aan te laten leggen. Ik heb me laten vertellen dat je daarmee in de toekomst beter af gaat zijn omdat dan beter eigen stroom af te nemen is. Ik ben geen elektricien, dus vraag dat even na aan iemand die er wel verstand van heeft.
Kijk hier naar de huidige aanbieding en vergeet niet Beursbox te vermelden bij je offerteaanvraag.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *