LADEN

Typ om te zoeken

Een interessante “GROEN” investering

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een interessante “GROEN” investering

First Green Capital is een sinds 2011 bestaande onderneming met grote plannen. Zo willen ze nu tot 2 miljoen euro ophalen om in Duitsland te investeren in te ontwikkelen relatief kleine zonneparken.
Hun projecten liggen vooral op grote daken. Ideaal dus, want minder kosten, minder vergunning gehannes en geen verlies van natuurruimte. Het zijn daarom geen mega projecten die een enorme milieu-impact op de omgeving hebben. Een groot voordeel, want tegen dit soort projecten die ze inzetten is vrijwel geen verzet vanuit omwonenden. Dat houdt in, weinig vertragingen.
Wat ze doen, is het volgende:
Met het geld dat ze ophalen, zetten ze nieuwe projecten in. Het ondernemingsrisico zit hem in die eerste fase, maar omdat ze ondertussen al een aantal cash genererende projecten hebben, is er al een mooie cashflow aanwezig. Uw risico is daarom laag, want vanuit die cash flow is de rente verzekerd.
Nu staat deze aanbieding al twee maanden open en nog altijd is die 2 miljoen euro niet gehaald. Daarom hebben ze zich aan mij voorgesteld en kwam de vraag of ik iets voor ze kon betekenen.
Ze waren begonnen op uitgifte met een rente van 4,4%. De rente die ze u kunnen verstrekken is nu echter 5,5%.
Voor een project met een in mijn ogen zo laag risico profiel is 4,4% al een heel nette rente. Nu het 5,5% is geworden, is het helemaal prachtig.
Wat ze gaan doen, is het ontwikkelen van zonneparken rond München en Berlijn. Ze bieden een 10 jarige obligatielening aan.
Overigens betreft het hier een onderneming uit Nederland die de aandelen van het Duitse bedrijf First Green Capital houdt. De obligatie uitgevende organisatie First Green Capital is de eigenaar van 6,2 MWp cash genererende bezittingen.
Ik denk een heel interessant belegging voor iedereen die een veilige plek voor passief spaargeld zoekt.
Kijk hier.

PS: Meedoen is mogelijk met bedragen van 100 euro tot 2 miljoen!
Schrijf hier in.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *