LADEN

Typ om te zoeken

Winst nemen op zilver?

Zilver

Winst nemen op zilver?

De prijs voor zilver is de laatste maanden extreem hard gestegen. Geen verrassing, gezien de enorme short positie die in de problemen kwam. Wel ga je je nu afvragen hoe of dat nu verder moet.
Wat u kunt doen, hangt vooral af waarom u zilver gekocht heeft.
Was het om snel winst te maken, dan verkoopt u het best na een enorme stijging. Maak er maar weer euro’s van en doe daar wat leuks mee.
Zat u echter in zilver omdat u geen Euro’s wil hebben, dan heeft een verkoop van zilver om dat in te wisselen voor euro’s natuurlijk eigenlijk weinig zin. U kan echter wel besluiten om er dan andere metalen voor te kopen.

Zat u in zilver omdat u het idee hebt dat het over 15 jaar wel eens bijna op kan zijn, dan moet u zich afvragen met welke horizon u aan het investeren bent.
Kunt u goed timen? Bent u goed thuis op die markt?

Als u fysiek zilver in bezit heeft, dan is het niet verstandig om daar actief mee te gaan handelen. Daar is fysiek zilver niet zo geschikt voor. Wilt u handelen, ga dan voor papieren zilver. Er zijn ETF’s, Turbo’s, opties, futures. Genoeg mogelijkheden om te handelen.

Heeft u fysiek zilver en heeft u hoogtevrees, overweeg dan de fysieke positie even af te dekken met papieren zilver. Dat lijkt me dan nog de meest logische gang van zaken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *