LADEN

Typ om te zoeken

Een argument voor Zilver boven Goud

Zilver

Een argument voor Zilver boven Goud

Van goud is bekend dat naar schatting 95% van de productie ooit nog intact is en in kluizen ligt danwel in sieraden vastgelegd is.
Veel van het goud is in handen van (Centrale) Banken en daarmee in handen van bankiers.
Daar staat bij zilver tegenover dat het veel meer voorkomt dan goud, maar dat meer dan 90% van de productie ooit ook verbruikt is in zulke kleine hoeveelheden, dat het niet terug te winnen is. Daarbij hebben (Centrale) Banken vrijwel geen zilver in hun bezit.

Zou de wereld overstappen op de Goudstandaard, dan zullen (Centrale) Banken hiervan profiteren. Dat zijn immers de grootste houders van fysiek goud. Zou de wereld overstappen op de Zilverstandaard dan zullen (Centrale) Banken nog behoorlijk moeten gaan inslaan. Weliswaar heeft Zilver ook een monetaire achtergrond, maar Centrale Bankiers kozen voor Goud. Daar was veel minder van.

Die keuze voor Goud kan wel eens onjuist blijken te zijn, nu dat de verwachte hoeveelheid overgebleven zilver veel minder is dan de natuurlijke hoeveelheid Zilver ten opzichte van Goud. Juist omdat Zilver is verbruikt, maakt het de resterende hoeveelheid Zilver des te interessanter. Het feit dat de bankiers er niet veel van hebben… Zelfs er een enorme short positie in hebben opgebouwd, maakt Zilver nog interessanter. Zilver is daarmee de achilleshiel van de bankiers geworden. Ze zullen er alles aan doen om Zilver zo goedkoop mogelijk te houden… Dat is dan misschien juist weer een argument ’tegen’ Zilver.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *