LADEN

Typ om te zoeken

Papieren waardering voor zilver

Zilver

Papieren waardering voor zilver

Het mag u misschien gek overkomen, maar de zilverprijs komt niet voort uit de daadwerkelijke handel in het metaal.
Neen, de prijs van zilver komt voort vanuit de papieren handel. Een handelaar met een papiertje komt tot overeenstemming met een andere handelaar die tegen een bepaalde koers het papiertje wil overnemen.

Het is niet gezegd dat dit papiertje in zilver kan worden omgezet. Immers, het is slechts hoogst zeldzaam dat het gevraagd wordt. Als degene die het papiertje uitbracht niet kan leveren, dan mag deze ook kiezen voor een uitkering in cash.
Zilver zelf komt niet in beeld.

Dat gaat goed, tot zilver niet meer bereikbaar is voor hen die echt het zilver MOETEN hebben. Op dat moment dat ze met hun papiertjes niet aan het metaal kunnen komen, zullen ze een bod op het echte metaal moeten doen. De prijs van het metaal en de prijs van het papier gaan dan uit elkaar lopen, net zoals dat nu al zo is tussen de prijs van baren en de prijs van munten.
Veel zilveren munten worden met een forse premie verkocht. Voor minder ga je ze simpelweg niet in bezit krijgen.

Zolang de prijs van zilver wordt bepaald door de prijs van het papier met de achterliggende belofte van zilver is de koers van zilver in feite een toevalligheid. Het kan morgen 20% hoger of lager zijn…

Uiteindelijk gaat het er straks om, welke prijs er betaald gaat worden voor het echte zilver. Dat moment kan maanden duren, misschien nog jaren, maar er komt een moment waarop ‘papieren’ zilver nat gaat. Ik ben zelf verzamelaar van fysiek zilver via een rekening bij Goldmoney.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *