LADEN

Typ om te zoeken

Wietaandelen zijn risicovol (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wietaandelen zijn risicovol (Tom Lassing)

De wietaandelen markt neemt enorm in omvang toe. De reden is de legalisatiegolf die met name door Noord Amerika gaat. Staat na staat gaat overstag en legaliseert de handel in wiet.
Bedrijven die in die sector actief zijn doen dus goede zaken en dat is goed voor beleggers…
Dat zou je denken…
Helaas is dat maar niet zo het geval.
Veel bedrijven in de sector zijn namelijk in het verleden opgezet door criminelen. Mensen die in de tijd dat wiet illegaal was toch een handeltje opgezet hebben. Die criminelen hebben nu het geluk of de pech dat hun handel legaal wordt.


Het gezegde is echter, eens een dief, altijd een dief.
Puur het feit dat hun handel legaal werd, maakt niet van iedere crimineel ineens een brave burger.
Hou er dus rekening mee dat die criminelen ineens miljoenen hun kant op zien rollen, puur omdat er een verandering in de wet is gekomen. Wat doet dat met die mensen die voorheen altijd onder zware druk hun inkomen bij elkaar scharrelden?
Ik denk dat we de komende jaren de nodige miljoenenfraudes gaan zien in die markt. Ineens is zo’n topman verdwenen en blijkt hij met miljoenen aan bedrijfgeld te zijn vertrokken naar een land dat geen uitleveringsverdrag met zijn eigen land heeft. Hij kon de verleiding niet langer weerstaan.
We zien dat al in de brave wereld, dus denk maar niet dat die ex-crimenelen minder erg zijn dan de brave bankers, om maar eens zo’n nette beroepssoort te noemen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *