LADEN

Typ om te zoeken

Banken en regeltjes (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Banken en regeltjes (Tom Lassing)

Als u tegenwoordig een bankrekening wilt openen of sluiten, dan staat u wat te wachten. Zeker als dan die bank in het buitenland gevestigd is.
Formulieren, genotariseerde verklaringen, genotariseerde kopieën, updates van dat alles… Het is een heel karwei en soms heb je het idee dat ze het verzinnen om je enorm dwars te zitten.
Zo moest een (mede)eigenaar van een Bulgaars bedrijf laatst speciaal naar Bulgarije toe om een handtekening te komen zetten. Een rekeninghouder van HSBC die al tien jaar in Hong Kong een rekening had, werd gevraagd om even persoonlijk in Hong Kong een handtekening te komen zetten…
Letterlijk alleen maar een handtekening komen zetten om te bewijzen dat jij echt bent, want het door de overheid verstrekte paspoort wordt door de banken niet erkend. Ze willen je persoonlijk zien en niet op een bijkantoor, maar alleen maar op het hoofdkantoor.


Het is niet zo gek dat de toekomst van banken onder zware druk staat. Andere manieren om te betalen zijn sneller en kennen veel minder rompslomp. Dat moet uiteindelijk ook interessant worden voor crypto currencies, maar in mijn ogen stokt het op dit moment bij de crypto’s behoorlijk.
Ondertussen heb ik enkele goudrekeningen en omdat ik mijn formulieren niet up to date heb gehouden kan ik momenteel geen geld terug naar mijn Nederlandse bankrekening sturen. Ik moet dus weer met een paspoort en een kopie van mijn paspoort naar mijn accountant om het document te laten notariseren. Ook moet ik dat doen met mijn KvK verklaring en met een recent bewijs dat het adres nog is wat het indertijd was. Pas dan bestaat de kans dat ik geld kan terugboeken. Ik weet dat niet zeker, want het is soms echt een puzzeltocht door formulierenland.
Het zijn de vervelende aspecten van de internationale goudrekening. Toch is dat nog altijd beter dan spaargeld op een Nederlandse bankrekening parkeren. Immers is dan je spaargeld niet eens jouw geld meer. Bij de goudrekening is en blijft het jouw geld. Je moet er alleen soms nogal wat voor doen om er weer aan te kunnen komen.
We zullen maar zeggen dat het voor onze eigen veiligheid is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *