LADEN

Typ om te zoeken

Wegens succes vertraagd

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wegens succes vertraagd

detroit, huurhuis

Toen ik in november 2018 mijn plannen rondom de huurwoningen in Detroit bekend maakte, had ik naast een eindplaatje van 50 woningen ook een tijdplan in mijn hoofd zitten.
Twee woningen per maand leek me een haalbare kaart. Ik zou dan in twee jaar heel de portefeuille opbouwen. Vanuit de binnenkomende huur kon ik dan de rente uitbetalen en gaandeweg kon ik ook dan af en toe een huis afstoten als de kans zich zou voordoen.

5e zijn nu twee maanden verder en ik ben al in gesprek over woning negen en tien. Ik kon namelijk een pakket van zes huizen kopen en dat tegen aantrekkelijke voorwaarden. Een kans die ik niet wilde laten lopen.
Van die eerste acht woningen zijn er nu twee verhuurd en er is één woning waarbij wel een week geleden open huis hebben gehouden en we nu kunnen kiezen uit een paar geschikte huurkandidaten.
De andere vijf woningen gaan de komende weken en soms maanden nog gerenoveerd worden. Zodra een woning gereed is, komt er een open huis en gaat er zo snel als het kan een huurder in.
Daarmee zijn mijn kosten echter wel heel ver voor de baat uitgelopen.
Weet dat ik 20% zelf financier. Wat ik leen, betaal ik 7% rente over.
Die twee huurders brengen dus op dit moment nog niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat op.
Ondertussen zijn we vanwege woning negen en tien al wel aan de derde tranche voor het ophalen van gelden begonnen. Ik zoek in totaal in die trance 80.000 euro vreemd vermogen waaraan ik 20.000 euro eigen geld koppel.
Die derde tranche zit nu op 55.000 euro.

Heeft u dus interesse, dan kan het nu. Ik weet niet wanneer ik na de komende twee woningen weer een nieuwe tranche open. Ik moet namelijk veel sneller dan ik gepland had aandelen verkopen. De volgende stap is om goud te verkopen om huizen te kunnen kopen. Het is nu niet de beste tijd om uit mijn goud positie te moeten stappen. Mijn posities in goudmijn aandelen heb ik nu helemaal geen trek in om te verkopen…
Ik ga het na de lopende tranche dus mogelijk even iets rustiger aan doen.

Kijk hier voor meer informatie over het Detroit project.

Tags

2 Reacties

 1. Hans Disma 18 januari 2019

  Zodra de eerdere aankoop van een huis ( bijna 3 jaar geleden ) is afgewikkeld ben ik weer in de markt om in jouw huizenprojecten te stappen. Het duurt nu allemaal veel te lang. Rendement dus 0% over 3 jaar en ik moet maar afwachten of het wordt verkocht en tegen welke prijs.

  Beantwoorden
 2. wim 18 januari 2019

  Hallo Tom,
  ik vind dat je een gevaarlijk spel speelt, niet omdat je Madoff of Van Rossem trekjes hebt, maar beloftes doen van 7% terwijl je eerst een hoop kosten hebt, en weinig inkomsten zou je in de verleiding kunnen brengen met nieuw geld oude beloften te betalen en daar zit je wel in lijn met de 2 voornoemde heren.
  Ik geloof dat je een goed overdacht plan hebt, maar de mensne zo over de computer uitnodigen is toch wel erg kort door de bocht(vind ik)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *