LADEN

Typ om te zoeken

Wat is een ‘minimale’ rente

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat is een ‘minimale’ rente

Vorige week schreef ik dat 2,4% rente voor een 10 jaars lening in mijn ogen een belachelijk lage vergoeding was die iemand die bij zijn volle verstand is nooit zou doen.
Nu, uw pensioenfonds doet het wel.
Ben ik dan gek, of is uw pensioenfonds het?
Het feit is dat uw pensioenfonds het misschien wel met me eens is, maar ze hebben geen keuze. De binnengekomen premie moet belegd worden en 2.4% is meer dan de 0,5 tot 1 procent die ze op een eventuele spaarrekening krijgen.
U eist als pensioengerechtigde dat ze het veilig beleggen en algemeen wordt gesteld dat Amerikaanse staats obligaties een veilige belegging zijn. Helaas echter voor uw pensioenfonds is de rentevergoeding nu extreem laag.
Dat gaat in de toekomst een keer heel erg pijn doen, want als de rente gaat stijgen, dan gaat de waarde van die obligaties fors omlaag en uw pensioenfonds is dan gedwongen ze aan te houden tot het moment dat ze aflopen. De vraag is hoeveel dollars er dan weer zijn bijgekomen en wat de koopkracht per dollar dan nog is.
Onder het huidige geldsysteem moeten we rekening houden met het feit dat er steeds meer dollars bijkomen. De inflatie mag dan lager zijn geworden, maar dat is statistiek. Als er 3% meer dollars bijkomen en de inflatie is slechts 1% wie heeft er dan ongelijk?
Wat we te snel vergeten is dat ons geldsysteem één grote oplichting is. De statistieken er over zijn dat ook. Het maakt allemaal deel uit van die enorme oplichting.
Het feit dat de hoeveelheid in omloop zijnde dollars een staatsgeheim is dat alleen Amerika kent, zegt mij genoeg.
De dollar is ‘de’ munt van de wereld. Dan zou toch iedereen dezelfde achtergrond kennis moeten hebben?

Tom Lassing

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *