LADEN

Typ om te zoeken

Wallonië het nieuwe Griekenland?

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wallonië het nieuwe Griekenland?

In meerdere opzichten lijkt Wallonië het nieuwe Griekenland te kunnen worden. In positieve zin is de regio makkelijk bereikbaar en erg mooi. Ze hebben er ook mooie ruïnes. Een leuke vakantiebestemming zonder veel Covid beperkingen.
Helaas blijft de vergelijking met Griekenland daar niet bij.
Net als in Griekenland is men er al heel lang bijzonder laks op financieel gebied. Tekorten in de begroting moeten maar door de nationale overheid opgepakt worden, of door Vlaanderen gefinancierd worden.
Alles kan, ook als het financieel niet haalbaar is.
De man met de hamer is nu in beeld gekomen. Het feest is bijna over.
Wallonië kan wel eens de druppel worden waarmee een volgende crisisronde in Europa wordt ingezet. Een totaal overbodige situatie als de lokale politici al jaren geleden hadden ingegrepen. Niemand deed dat en wilde dat. Wil je gekozen of herkozen worden, dan moet je de lokale bevolking leugens blijven voeren. Tenminste, dat denken politici.
Het verwachte tekort is nu meer dan 4 miljard euro, of 27 procent van de inkomsten. Het tekort moet geleend gaan worden en dat geeft weer extra rentelasten die in de toekomst opgehoest moeten worden. Dit wordt dus alleen maar erger!
De kans is nu groot dat iedereen in de regio de gevolgen gaat voelen van dit Sinterklaas beleid.
Het is de hoogste tijd. Het vervelende is alleen dat zo’n situatie de neiging heeft om uit de hand te lopen zoals een omgevallen BBQ midden in een kurkdroog bos.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *