LADEN

Typ om te zoeken

Investeren in materiaal

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Investeren in materiaal

Dit weekend ben ik bijna van de ladder gevallen. Een stomme zet van mijn kant. Ik zag dat de ladder niet helemaal goed stond, maar dacht haast te hebben en ging toch.
Net bij de dakgoot aangekomen ging het mis. De ladder begon weg te glijden.
Ik greep me aan de dakgoot vast en met mijn voet hield ik de wegglijdende ladder tegen. Ik kon gelukkig de vallende ladder tegenhouden en mezelf optrekken aan de dakgoot. Daarna op het dak gaan liggen en de ladder van bovenuit weer recht gezet. Niemand hoeven te bellen om me van het dak te redden.
Wel trillende benen.
Waarom ging het mis?
Ik schreef al, de ladder stond niet helemaal goed. Dat is echter niet het hele verhaal. De gronddoppen zijn namelijk ook kapot. Deze ladder is al ruim 30 jaar oud en de plastic gronddoppen zijn al enige tijd geleden afgebroken.
Ik heb eigenlijk nooit de tijd genomen om te kijken naar vervanging.
De les is geleerd. De doppen zijn in bestelling. “Verse” doppen hebben meer grip en zouden mijn foutje minder zwaar afgestraft hebben.
Toen ik toch bezig was heb ik ook alle keukentrapjes bekeken en ook de rolsteiger… Uiteindelijk heb ik voor bijna 1000 euro aan vervangende onderdelen gekocht. Zo miste ik bij de rolsteiger nog stabilisatiestangen… Als je dan toch bezig bent, doe het dan goed.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *