LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 feb 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 feb 2022

  • In Polen is gebleken dat bij de vorige verkiezingen de oppositie geen schijn van kans had omdat de zittende partij alles wist van de oppositie. Hun telefoons waren gehackt en men luisterde alles mee en kon er dus al op anticiperen. Er waren daarom in 2019 geen eerlijke verkiezingen in Polen.
  • Gisteren 112.000 besmettingen met Omicron in Nederland. Wat heeft testen nog voor zin als er van al die positieven bijna niemand meer in het ziekenhuis komt, niemand er aan doodgaat en de meesten hooguit twee dagen ‘niet lekker’ zijn? Wie verdienen aan deze onzin? Dat mag je je onderhand wel gaan afvragen. Het lijkt alleen nog maar om het testbewijs te gaan. Zodat je daarna lekker los in de horeca mag gaan…
  • Denemarken laat met ingang van vandaag alle corona maatregelen los. Ze zien daar in dat het geen zin meer heeft om de bevolking lastig te blijven vallen met onnodige maatregelen. Als je ziek bent, blijf dan thuis. Daar kan je het bij laten. Oostenrijk heeft juist vandaag vaccinatie verplicht gesteld. Die gaan volledige de andere kant op. Het blijft een apart land…
  • Het personeel van Nedcar protesteert tegen de bosbezetters omdat ze bang voor hun baan zijn. Waarom is hier geen overleg en compromis mogelijk?
  • Opel komt met een hele kleine elektrische auto die minder dan 10.000 euro gaat kosten. In feite is het een brommobiel en alleen geschikt in steden.
  • In de United Arab Emirates gaan ze in 2023 een zakelijke belasting invoeren. Verdien je als bedrijf meer dan $102.000 dollar, dan moet je 9% belasting gaan betalen. Het is de bedoeling dat vooral kleine bedrijven buiten schot blijven.
  • Een intern onderzoek bij Rio Tinto maakt duidelijk dat er in de interne cultuur veel mis is. Bullying, racisme en pesten zijn er veelvoorkomend en er wordt tot op heden weinig tegen gedaan. Er worden 26 aanbevelingen gedaan die het bedrijf alle 26 wil gaan overnemen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *