LADEN

Typ om te zoeken

Olieprijs stijgt verder

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Olieprijs stijgt verder

Er zijn nogal wat redenen waarom olie steeds duurder wordt.
Dreiging van oorlog is er een belangrijke van. Maar er speelt meer. We gaan nu de weg weer op en verbruiken dus meer brandstof. Het is dus ook een kwestie van vraag en aanbod.
Hoe dan ook wordt olie schaarser. Niet acuut, maar het kost steeds meer moeite en geld om olie te winnen. Niet in het minst omdat we meer moeite doen om de milieuschade tegen te gaan. Veiligheid voor mens, natuur en dier is steeds belangrijker aan het worden.
Inflatie is ook een reden waarom vooral olie ook duurder wordt.
Een belangrijke nieuwe reden dat olie duurder wordt is het feit dat veel grote oliebedrijven als het ware ‘stiekem’ naar olie moeten zoeken. Olie is niet populair en wil je je aandelenkoers hoog houden, dan moet je tegenwoordig je ‘groene’ gezicht laten zien. De grote oliebedrijven maken dus veel kosten om een deel van het personeel bezig te laten zijn met zonne- of windenergie en andere vormen van duurzame energie. Ondertussen komt de bulk van hun inkomsten nog uit olie, kolen of gas.
Dit alles werkt ook door in de kostprijs van olie.
Al die redenen die, hoe logisch en waar dan ook zijn, verbloemen niet dat sentiment de belangrijkste drijfveer voor de olieprijs is. Wat de reden ook is, de prijs van olie gaat nu omhoog. Het lijkt daarbij niet uit te maken wat de onderliggende reden daarvoor is. De prijs gaat omhoog…
Puur omdat het die tijd is… Het is bijna zoals eb en vloed. Beurssentiment is ook zo’n niet te stoppen natuurelement.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *