LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 feb 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 feb 2022

  • De inflatie in Nederland is in januari uitgekomen op maar liefst 7,6%. Haal je minder rendement, dan wordt je spaargeld dus in koopkracht minder waard. Dit mag dus niet te lang gaan duren!
  • De autoverkopen in Nederland liggen op het laagste niveau van 15 jaar. Dit komt puur omdat er nog altijd niet genoeg chips geleverd kunnen worden.
  • Korte vliegreizen vanuit België gaan duurder worden. Er komt een extra 10 euro per ticket aan belastingen bovenop om via die weg andere vormen van vervoer aantrekkelijker te maken. Het gaat om reizen korter dan 500 kilometer. Ik vraag me af of het tientje voldoende is om dat reisgedrag te veranderen, maar het levert weer wat extra belasting op… Overigens komen er ook extra belastingen voor verdere reizen. Die bedragen tot 4 euro per ticket.
  • De 2G maatregel is in Nederland verder vertraagt nu ook de minister eindelijk moet toegeven dat op basis van onderzoek is gebleken dat de maatregel weinig tot geen zin heeft. Er komt daarom een nieuw onderzoek… Wie betaalt bepaald is het toch? Gewoon een ander onderzoek aanvragen waarbij de druk om met de gewenste uitkomst te komen maximaal wordt opgevoerd. De Tweede Kamer wil helemaal af van de voorgesteld 2G maatregel. Het is en blijft namelijk een “ernstige beperking van vrijheidsrechten”.
  • Alphabet gaat haar aandelen splitsen. 20 voor 1. Dat is een heel gunstige zaak voor aandeelhouders. Bijna altijd levert het een enorme koerswinst op.
  • Het aandeel Paypal verloor gisteren nabeurs bijna 18% aan waarde. Beleggers en analisten vinden de gepubliceerde cijfers behoorlijk tegenvallen.
  • Gisteren heb ik nog weer even een video gemaakt over wat Neo Finance nu eigenlijk is en waarom ik het nog altijd een prachtige opzet vind. Kijk hier (video is minder dan 12 minuten lang)
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *