LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 jan 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 jan 2022

  • De FED heeft aangegeven dat er in maart ook een grotere rentestijging in zou kunnen zitten. Dat is wederom makkelijk om te zeggen. Dat is de FED vooral aan het doen… Allemaal praatjes, geen acties.
  • De 2e Omicron variant is nog weer besmettelijker, maar net als versie 1 niet zo heel ernstig. Feit is wel, de besmettingen zijn nog amper tegen te gaan. Je moet je dus afvragen of je daar nog wel tegen wilt vechten. Het is immers een vrij hopeloze zaak.
  • Van de top 10 rijkste mensen in de wereld heeft alleen Warren Buffett in januari 2022 winst gemaakt. Elon Musk werd 55 miljard dollar minder waard de afgelopen maand. Zou dat misschien het grootste maandverlies ooit zijn voor een miljardair? Het verlies van Elon Musk is de helft van het vermogen dat Warren Buffett nu heeft… Warren Buffett staat op plaats 6. Elon staat nog altijd op nummer 1.
  • Het gaat niet goed genoeg met de windmolen divisie van Siemens. Voor de derde keer op rij moesten de resultaten neerwaarts bijgesteld worden. Het ziet er naar uit dat Siemens met een reorganisatie gaat komen.
  • Cathie Wood heeft aandelen Robinhood (HOOD) gekocht. Daarmee is ze de koers van deze broker aan het steunen. Het is de laatste tijd slecht met de koers gegaan. Afgelopen juli was de koers nog 70+. Nu is de koers 12,5 en dat is NA de 10% koersstijging nadat de stap van Cathie Wood bekend werd.
  • Beyond Meat (BYND) is één van de meeste geshorte aandelen. Er is maar liefst een shortpositie van 38,8% aanwezig! Oktober 2020 stond de koers nog 197. Nu is het aandeel rond de 56,5 te vinden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *