LADEN

Typ om te zoeken

Waarom huurhuizen in Detroit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom huurhuizen in Detroit

Naast het feit dat Detroit één van de weinige plaatsen in de VS is met serieuze economische groei, is het ook een stad vol met financieel gezien arme bewoners. Bewoners die geen geld hebben om hun woning te kopen. Vaak ook geen stabiele werksituatie die het bezitten van een huis reëel maakt.
Het is dus écht een huurders stad.
De vraag naar huurwoningen is dan ook groot en ik voorzie in een nog altijd groeiende behoefte naar betaalbare huurwoningen.
Dat maakt dat ik ten opzichte van de koopprijs van de woningen een relatief hoge huur kan vragen. (en rendement kan maken) En toch… Toch zijn mijn huren de laagste van heel de VS.
Bij mij kan je een vrijstaande woning, soms met vrijstaande garage op tenminste 400 vierkante meter grond huren voor bedragen tussen $500 en $1000 per maand.
Twee of drie slaapkamers, 1,5 badkamer.
Ik heb één huis met vier slaapkamers en die levert dan direct 1350 dollar per maand op. Niet slecht voor een huis dat me 45.000 dollar in aanschaf gekost heeft.
Voor iedere woning die gerenoveerd is, zijn er minstens 10 gegadigden. Normaal gesproken komt dat dan uit op twee geschikte gegadigden die hun definitieve aanvraag doen.
Als ik eenmaal een huis klaar voor verhuur heb, is de daadwerkelijke huurder binnen twee weken gevonden.
Mijn probleem is echter dat er bijna geen ervaren bouwvakkers te vinden zijn. De mensen met werkervaring werken liever in de dure wijken, want daar liggen de beloningen en de fooien hoger.
Dat maakt het verhuren van huizen in downtown Detroit nog wel een avontuur.

Overigens heb ik vandaag een huis waar een nieuwe vloer in gaat en morgen is er al een open huis waarop al veel mensen ingeschreven hebben. Het is dus stressen om dat allemaal op tijd voor elkaar te krijgen. Dit huis is de laatste zes weken onder handen genomen en letterlijk zijn er drie teams op aan het werk geweest. De eerste twee teams liepen letterlijk leeg omdat de bouwvakkers niet meer kwamen opdagen. Ze konden elders een fractie meer per uur verdienen en weg zijn ze. Voor werkgevers een ramp, want er is geen trouw personeel meer te vinden. Aan de andere kant ook de schuld van de werkgevers, want ze bieden ook amper zekerheden. Wat dat betref heeft de Europese bescherming van werknemers wel de nodige nadelen, maar beide partijen (werkgevers en werknemers) hebben er ook voordeel van. Ik denk dat het Europese model heel veel beter is.
Ik werk met contracters en in dit huis nu dus de derde in zes weken. Gekkenwerk is het af en toe.

https://www.detroitvastgoed.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *