LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 dec 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 dec 2020

  • In het 3e kwartaal is de hoeveelheid aan duurzame energie in Nederland met 41% gestegen. Het totale verbruik van elektriciteit daalde ten opzichte van een jaar geleden met 100 miljoen kWh. Nederland exporteerde elektriciteit in het derde kwartaal.
  • Ryanair heeft er vertrouwen in dat de 737 MAX nu wel veilig is en heeft een extra 75 toestellen besteld. Ze bestelden er al eerder 135. Ik neem aan dat ze een geweldige korting hebben verkregen.
  • In de zaak Milieudefensie tegen Shell wil Shell dat niet het Nederlands recht van toepassing is. Het Nederlands Engelse bedrijf betoogt dat het meer in het buitenland actief is en dat dus ‘buitenlands’ recht van toepassing is. Wat mij betreft onzin. Je kan niet op basis van percentages bepaalde andere wetgevingen toepassen. Het bedrijf is deels Nederlands en daarmee is wat mij betreft de zaak duidelijk. Nu de rechter nog…
  • Het Pentagon heeft de Chinese bedrijven SMIC en CNOOC op een zwarte lijst gezet. De regering Trump is vastbesloten de relatie met China zo beroerd mogelijk voor Biden achter te laten.
  • Als Meng Wanzhou toegeeft dat ze fout zat, dan is de VS bereid om aanklachten tegen haar en Huawei te laten varen. Vooralsnog is Meng daar niet toe bereid, omdat die aanklachten van de VS simpelweg door de regering Trump verzonnen zijn. Beter wacht ze dus de nieuwe Amerikaanse president even af. Die paar maanden kan er ook nog wel bij.
  • Deutsche Bank is bearish op goud. Nu is dit één van de banken die jarenlang goud gemanipuleerd hebben (Lees in koers omlaag gedrukt). Nu kunnen ze dat niet meer illegaal en stiekem doen, dus doen ze het openlijk via dit soort persberichten. We gaan het zien hoe gelijk ze gaan krijgen. Ik heb duidelijk een andere mening over de kansen voor goud. Ik heb dan ook hier een goudrekening waarop goud en zilver als spaargeld staan. Verder heb ik heel bewust goudaandelen en zilveraandelen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *