LADEN

Typ om te zoeken

Waarom de VS Huawei aanpakt

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom de VS Huawei aanpakt

dollar

Ik verbaas me over het feit dat blijkbaar niet iedereen door heeft wat er hier speelt.
De dochter van de oprichter van Huawei is op aangeven van de VS in Canada opgepakt. Ze zou stoute dingen gedaan hebben waaronder bedrijfsgeheimen gestolen hebben van T-Mobile. Huawei zelf zou de Chinese overheid in staat stellen de klanten van het bedrijf te bespioneren.
Wat speelt er echt?

 • China heeft de laatste maanden steeds meer praatjes gekregen en heeft zelfs de euvele moed gehad om deals te sluiten met bijvoorbeeld Rusland waarbij ze niet langer de Amerikaanse dollar als handelsmunt gebruiken. Voor de VS een zonde die ernstig genomen wordt, want het wereldwijde gebruik van de dollar houdt Amerika aan de macht.
  Immers kan de VS tegen de kosten van hete lucht dollars maken, die vervolgens tegen dure producten en diensten van de VS gekocht moeten worden. Heel die discussie van Trump over de handelstekorten gaan nergens over, want de VS speelt al vals door haar munt niet aan banden te leggen. De hoeveelheid dollars is nu namelijk een staatsgeheim.
  China heeft daarom steeds vaker lak aan de Amerikaanse sommatie aan de wereld om bij internationale handel de dollar te gebruiken en de VS is daarom sinds kort een andere taktiek gaan toepassen. Het is begonnen om Chinese bedrijven te pesten.
  De bedrijven mogen geen overnames in de VS meer doen. Hun managementleden zijn nergens in de wereld nog veilig voor een aanhoudingsverzoek vanuit de VS. Huawei is uitgekozen om China duidelijk te maken wat de VS in feite met elk Chinees bedrijf kan doen.
  De VS misbruikt daar ondertussen de internationale wetgeving op een vreselijke manier mee, maar het alternatief is een oorlog zoals ze Irak, Libië en Syrië aangepakt hebben die in feite iets vergelijkbaars met de dollar wilden doen.
  Ook Venezuela wil zich losmaken van het dollar imperium en we zien nu hoe de VS zich keihard met interne nationale zaken binnen Venezuela bezig houdt. Dacht u werkelijk dat het volk van Venezuela de Amerikanen ook maar ene zier kon schelen? Neen, het gaat de VS puur om de dollar hegemonie.
  Zo ook bij Huawei. Het is de manier waarop de VS laat zien dat er nog niet gemorreld mag worden aan de wereldmunt.
  In mijn ogen een verloren strijd, maar de VS geeft maar niet zo maar op en de standpunten verharden zich, want China voelt ook wel dat het iedere dag sterker wordt.
Tags

11 Reacties

 1. Theo Benschop 12 februari 2019

  De minister van Financiën van Nederland, ik ben op de vroege morgen even zijn naam kwijt, maar hij was een dermate financiële rekenmeester dat hij de kapitein op het schip van de AMRO toestanden bank werd.

  Het was minister van Financiën de heer Zalm.

  Hoe dan ook, hij had voor Nederland goed nieuws! Iedere pessimist in Nederland die dacht dat Nederland het examen voor de euro niet zou halen, zat er helemaal naast!

  De heer Zalm had hierdoor zelfs een fles wijn gewonnen met een tv-presentator.

  Iedereen in Nederland blij! Nooit meer het gedoe van devaluaties, geld omwisselen e.d. Vrachtwagens vol met bloemen en andere Nederlandse handelswaar reden af en aan naar alle uithoeken van de eurozone.

  En het kon niet, maar toch gebeurde het, de euro stak de dollar naar de kroon.

  Slik.

  Het moet in die tijd geweest zijn dat de heer Saddam Hoessein erop zinspeelde om de olie voortaan in euro’s af te rekenen.

  Dit verzint niemand, dit is een totaal logisch streven.

  Dit verzint niemand, dit kan uiteraard niemand bewijzen, maar het is het hierboven door de schrijver uiteengezette scenario: de dollar, afkomstig van het Nederlandse woord daalder, is na de daalder en het Engelse pond de beste munt van de hele wereld.

  En wie hier bezwaar tegen heeft, zal dan ook in het Anglo-Amerikaanse militaire Checks and Balances systeem van de Mutual Assured Destruction of self created enemies in een crisis van de Trias Politica de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht van zijn of haar slaapwandelende soevereine natie in de chaos van een historisch machtsvacuüm van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties van de Anglo-Amerikaanse ambassadeur Nikki Haley vriendelijk doch dringend te verzoeken om hier een stokje voor te steken.

  Beantwoorden
  1. Leen de Braal 12 februari 2019

   Doe een das om, er komt gelul uit uw nek.

  2. wim 12 februari 2019

   wuaw, wat een kennis en inzicht . dank voor je bijdrage te delen

 2. Eddy 12 februari 2019

  Daarom ook dat er geen echt handelsakkoord met China meer zal komen.

  Beantwoorden
 3. C.M van van Mierlo 12 februari 2019

  Helemaal top!!

  Beantwoorden
 4. Fred 12 februari 2019

  Ja en de chinezen zijn van die brave jongens die niets verkeerd doen. Meneer Lassing lijkt me behoorlijk gehersenspoeld door de linkse media.

  Beantwoorden
  1. wim 12 februari 2019

   Hallo Fred,
   het klopt natuurlijk dat het brave westen de kolonies in beslag genomen heeft uit menslievendheid en dat ze die arme Irakezen en Libiërs en Syriers willen bevrijden van al die ondemocratische dictaturen zodat ze net zoals ons een eerlijk en goed democratisch verkozen bestuur krijgen en hun welzijn en welvaart met rasse schreden vooruit gaan. Het kan pijnlijkzijn om de waarheid over je ouders en surrogaatouders(politici) te weten te komen. Fred , die dekselse Chinezen zijn gewoon slecht en stelen onze welvaart en technologie en Trump beschermt zijn terechte belangen. Droom zacht Fred

 5. Jos 12 februari 2019

  Inhoudelijke argumenten graag Fred en een eventuele discussie niet meteen plat slaan met (domme rechtse) oneliners.

  Beantwoorden
 6. Willem 12 februari 2019

  Je kunt ook blind zijn voor realiteit.
  Huawei mag geen 5G apparatuur meer leveren aan de VS en Europa, dat bepalen onze bondgenoten.
  Maar wie kan daarna leveren? Zou dat misschien een van de grote VS leveranciers zijn?
  Dus toch een politiek spel om geld en macht.

  Beantwoorden
 7. Lucas 12 februari 2019

  De chinezen bespioneren ons! Maar zijn we dan zo veilig voor de Amerikanen? Die bespioneren nog veel meer, vaak met hulp van onze AIVD. maar dat mag toch?

  Beantwoorden
 8. Andre 13 februari 2019

  Heerlijk bericht uitgegeven door Russische trollen om onrust te zaaien. Zouden we liever onder Chinese of Russische heerschappij leven…???

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *