LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 februari 2019

brexit, veerdienst

Onze premier in Nederland liegt dat hij barst… Nog tijdens de klimaatmars van de scholieren stelde Premier Rutte:
“Nederland doet het meest aan CO2-reductie van alle landen in Europa”. Kijk hier eens naar de waarheid

  • De VN acht het bewezen dat de moord op de journalist Khashoggi het werk was van de Saoedische autoriteiten.
  • In de VS moet iedereen nu zijn belastingen invullen. Ze worden nu massaal wakker en zien dat ze heel veel aftrekposten kwijt zijn geraakt en per saldo vaak meer belasting moeten betalen dan voor Trump’s belastingverlaging. Veel aftrekposten zijn naar de (grote) ondernemingen verschoven en hebben deze voor hen nu voordelige posten niet terug aan de werknemers gegeven. Het was vooraf bekend, maar vooral rechtse Amerikanen wilden het niet geloven. Nu voelen ze het in hun portemonnee. De belastingverlaging van Trump was alleen voor de allerrijksten. De rest moet het voordeel voor hen nu ophoesten.
  • De veerdienst die bij een Brexit de druk op Dover had moeten verlichten komt er niet. Het bedrijf dat was aangewezen had geen ervaring met veerdiensten en had niet de juiste schepen. Bij een Brexit is de kans groter dan het één grote chaos wordt met vrachtverkeer.
  • De Nederlandse overheid is volgens de ombudsman te streng als het gaat om het innen van schulden. Ze verergerd daarmee de problemen en is daarmee deel van het probleem en niet van de oplossing geworden.

  • De Duitse firma Wirecard heeft gezegd de Financial Times aan te gaan klagen vanwege een vernietigend artikel over de manier waarop het bedrijf haar administratie voert. Vrijdag is er in Singapore een politie inval gedaan in het lokale kantoor van het bedrijf. Het aandeel verloor vrijdag 10% van haar waarde. In München is ondertussen een onderzoek begonnen naar marktmanipulatie in de aandelen Wirecard.
  • Zuid Korea zal meer geld bijdragen voor de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in het land. Er was een enorme ruzie ontstaan tussen de VS en Zuid Korea. Er is nu afgesproken dat Zuid Korea 1030 miljoen won gaan brijdagen. Dat was 960 miljoen won. Al die ruzie en bijna een breuk tussen de landen voor een 8% hogere bijdrage.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *