LADEN

Typ om te zoeken

Vrijheid van meningsuiting

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vrijheid van meningsuiting

Ik ben daar een groot voorstander van.
Toch heb ik op mijn video kanaal de instelling gezet dat reacties zo streng mogelijk beoordeeld moeten worden. Dat lijkt in tegenstrijd met mijn mening over de vrijheid van meningsuiting.
Graag leg ik het even uit.

Ik merkte dat in de reacties op mijn video’s veel spam zat. Dat is al zeker geen vorm van meningsuiting. Dat moet er dus uit. In die zoektocht naar mogelijkheden die rommel kwijt te raken vond ik instellingen die heel ver gaan en die op dat moment door YouTube nog in de probeer fase zaten. Ik heb daar graag aan meegewerkt.
Ik merkte vervolgens ook dat er veel trollen vaak met een fake account, actief waren. Dat is bijna logisch als de video over een oorlog gaat, waarbij partijen die een andere mening hebben hun visie komen uitten. Het is dan deel van de oorlogsvoering. Reacties van de verschillende partijen in een oorlog, dat op zich zou niet eens zo erg zijn, als reacties maar serieus en inhoudelijk zou zijn. Wat ik echter constateerde, is dat vooral vanuit Russische zijde de overduidelijke onzin vanuit het Kremlin in lange reacties als knip en plak acties werden geplaatst. Het ging niet over mijn inhoud, het ging vooral over de totale visie van Moskou, waarbij er enorme onzin werd verkondigd.
In feite werd mijn video kanaal een plek alwaar Rusland haar onzin over de oorlog kon gaan promoten.
Daar is mijn kanaal echter niet voor.
Ze mogen die onzin van mij betreft prima uitten, maar dan maken ze zelf maar een video kanaal aan. Nu maakten ze misbruik van mijn harde werk.
Toen ik die reacties dus automatisch liet verwijderen, heb ik ook de overweging gemaakt of ik lullige reacties automatisch zou laten verwijderen. Mensen en accounts die niet op de inhoud, maar vooral op de man spelen.
Ik heb besloten die ook weg te laten halen. Bij onderzoek bleek het ook hier namelijk vaak te gaan over trollen die geen actief account hebben maar puur actief zijn om anderen af te zeiken. Ook daar wil ik mijn video kanaal niet meer voor laten misbruiken.
Het kan dus zijn dat je reageerde, misschien wel op een trol reactie en dat jouw reactie vervolgens ook verdwenen is.
Dat kan dan zijn omdat heel het lijntje dan weggehaald wordt. Het kan ook zijn dat jouw eigen reactie werd gezien als een trol actie. Dat is vrijwel altijd puur een automatisch proces.
In dat geval zou je kunnen proberen wat meer op de inhoud te gaan zitten, of je laat het gewoon zitten. Die keuze is dan aan jou.
Ik zou graag een positieve interactie hebben met de kijkers, maar dat lijkt met alle trollen tegenwoordig heel erg moeilijk te zijn. Heel jammer. Die strenge beoordeling, die handhaaf ik onder mijn video’s.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *