LADEN

Typ om te zoeken

Daytrading

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Daytrading

Ik werd gewezen op een heel populaire Nederlandse daytrader die er opmerkelijke uitgangspunten op na houdt.
Zo lees ik op zijn wervende site dat je als daytrader precies het tegenovergestelde moet doen als dat de meerderheid van de daytraders doet.
Ik ben het daar pertinent niet mee eens. In mijn ogen ga je als daytrader met de trendbeweging mee. Je gaat dus pertinent WEL doen wat de rest doet, om te profiteren van die korte beweging. Alleen Buy and Hold aandeelhouders zouden wat mij betreft beter tegendraads moeten zijn. Kortom, een leuke reclame uiting die zeker de aandacht en klanten trekt, maar in mijn ogen inhoudelijk pertinent niet op de juiste plek ingezet.
Hij gaf ook aan dat hij alleen in aandelen aan het daytraden is.
Ook daar ben ik zelf geen voorstander van. Puur omdat je dan extra risico loopt vanwege het volume.
Daytrading in index of valutaparen heeft als voordeel dat de omzet zo enorm is dat het vrijwel onmogelijk is dat één partij de markt naar zijn hand zet. Iets dat bij aandelen wel kan gebeuren, zeker bij opening en sluiting van de beurs, maar ook op slappe dagen.
De daytrader heeft een enorme groep volgers en ik zag spontaan geen klachten over hem, maar puur vanuit zijn wervende site gekeken denk ik dat hij te veel risico neemt… of te veel bezig is met marketing en te weinig met de inhoud van daytrading.
Ik heb de laatste weken al laten zien hoe moeilijk het is in de DAX en Nasdaq index. Waarom het jezelf nog moeilijker maken door tegendraads en ook nog eens in individuele aandelen te daytraden? Overigens heb ik deze week, puur op basis van de uitgangspunten van Aloys wel overwegend winstgevende dagen gehad. Het zijn nog niet de puntenhoeveelheden die ik nastreef, maar structureel winstgevend is het allerbelangrijkste.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *