LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 16 sept 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 16 sept 2022

  • Gisteren is mijn winning streak bij Daytrading even gebroken. Door een laatste negatieve trade kwam ik op 11 punten in de min. Daarna had ik geen tijd meer.
  • Volgens de Wereldbank is er kans op een wereldwijde recessie die wordt veroorzaakt door de stijgende rente. Een beetje kort door de bocht om die stijgende rente de schuld te geven. De inflatie is daar de oorzaak van en de inflatie is weer veroorzaakt door de banken en regeringen omdat ze te veel geld in de economie bleven pompen.
  • Ben van Beurden stopt als CEO van Shell. Hij zit dicht bij de 65 en blijkbaar gelden pensioenregels alleen voor de sukkeltjes die voor een hongerloon werken.
  • Vandaag is het in Nederland de beurt van de buschauffeurs om te staken.
  • Voetballer Zahavi moet van de Israëlische voetbalbond zijn hotelkamer delen. Hij wil dat niet en wil desnoods zelf betalen voor een kamer alleen. Hij is nu uit de selectie gezet. Ik sta volledig achter Zahavi. Als je er zelf voor betaalt, dan zou je gewoon een eigen kamer moeten kunnen krijgen. Je wilt een topprestatie van hem, gun hem dan ook zijn eigen hotelkamer als hij dat wil. Nu moeten ze hun topscorer thuis laten.
  • De directeur van Schiphol vertrekt. De reden is de puinhoop op de luchthaven. Hij is als CEO eindverantwoordelijke. Terecht dus dat hij nu ook de consequenties draagt. Hij blijft aan tot er een opvolger is. Dat kan nog wel even duren vrees ik, want wie wil er nu dit zinkende schip gaan leiden? Hier lijkt weinig eer te behalen.
  • Duitsland heeft Oekraïne wapens toegezegd, maar is erg laks met de levering. De Duitse politici leggen nu druk bij hun regering om de toezeggingen ook daadwerkelijk na te komen. De Duitse regering zit er mee in de maag, omdat ze de relatie met Rusland nog altijd niet willen verzuren. Duitsland zit nogal in een spagaat. Voormalig kanselier Hermann Schröder is zelfs voor Putin gaan werken. Olof Scholz lijkt ook een ongezonde relatie met Putin te hebben.
  • Goud en crypto’s kregen gisteren koersklappen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *