LADEN

Typ om te zoeken

Volgt er een tweede land?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Volgt er een tweede land?

IJsland is het enige land ter wereld waar bankiers na de crisis van 2008 ter verantwoording zijn geroepen voor de crisis die ze veroorzaakt hebben. Het enige land in de wereld waar ze daadwerkelijk straf gekregen hebben.
Uitgerekend Zwitserland, alwaar de BIS, de bank der banken, een land binnen een land vormt, gaat nu een referendum houden over het recht van commerciële banken om fiat geld te creëren.
Ik heb weinig hoop dat ze tot een schokkende aanpassing gaan komen, maar het feit dat de bevolking zich er over mag uitspreken zal menig bankier de wenkbrauwen al doen fronsen.
Wat als…
Wat als per ongeluk de uitkomst is dat het niet meer mag… Dat zou de macht van bankiers in het land ernstig beteugelen. De volgende stap zou dan zo maar kunnen zijn dat bankiers verantwoording moeten gaan afleggen en daadwerkelijk straf kunnen krijgen.
Ik vraag me hoe dit initiatief ontvangen is door de bankiers. Het vorige referendum, over goud, hebben de banken uiteindelijk gewonnen. Gaan ze nu naast hun schoenen lopen omdat ze denken dat ze alles in de hand hebben, of maken ze zich serieus zorgen over de kans dat dit mis gaat lopen voor ze.
Eigenlijk zou ieder land dit referendum moeten houden. Niet alleen zou het veel mensen iets leren over geld, maar het is dan en bewuste keuze van de bevolking geworden. Nu is er niemand in de wereld die bewust gekozen heeft voor dit in mijn ogen zeer misdadige geldsysteem.

Overigens hieronder een vrije vertaling een zeer ware opmerking van een analist:
De Zwitserse democratie is een prettige fictie, maar als een negatief besluit de winsten van de bankiers gaat beïnvloeden, dan zullen we nog wel zien hoe die democratie werkt…

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *