LADEN

Typ om te zoeken

IEX is nu ook beursgenoteerd

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

IEX is nu ook beursgenoteerd

Mijn concurrent IEX, die tegenwoordig als grootaandeelhouder Value8 heeft, is via een reverse take over transactie ineens beursgenoteerd geworden nadat een vrijwel lege beurshuls is gekocht. Het aandeel IEX Group staat nu op EnterNext. Het heeft namelijk MTY Holding overgenomen en vandaar uit is nu dus de beursnotering een feit geworden.
IEX bestaat uit onder meer de sites IEX.nl, beursduivel.be, belegger,nl, debeurs.nl.
Wat heb ik met deze concurrent?
Eigenlijk helemaal niets. We hebben eigenlijk slechts drie keer serieus contact gehad en twee keer daarvan liep het op rotzooi uit.
Ze zijn extreem veel groter en werken met een fors team. Hun aanpak is compleet anders en eigenlijk zie ik ze niet eens als concurrent. Het is een partij die in feite altijd met geld van derden actief in de markt geweest is. Winst was lang niet nodig, kosten waren geen bezwaar.
Dat was tot hun toenmalige eigenaar het speeltje zat was, nadat de eigenaar gesnapt was vanwege beursbedrog.
De zaak werd verkocht gesaneerd en uiteindelijk kwam het bij Value8 terecht en die combineert het nu met een andere dochter en brengt het naar de beurs.
Nu ze beursgenoteerd zijn mag ik me beroepsmatig ook inhoudelijk met de onderneming gaan bemoeien en er een beleggers mening over hebben.
Vooralsnog voel ik me nog niet zo aangetrokken.
Is de huidige beurswaarde reëel?
Neen, ik denk het niet. Value8 is een prima onderneming die tot in de perfectie weet hoe je koersen moet oppompen. Denk maar niet dat die u als kleine belegger een voordeel gunnen. U betaalt waarschijnlijk meer dan de hoofdprijs voor een bedrijf dat waarschijnlijk nog nooit in haar bestaan serieus winst heeft gemaakt.
Waarom weet ik het niet zeker? Door de reverse take over is er geen verplichting geweest de boeken te openen. De gegevens over de onderneming zijn dus nog niet beschikbaar. Zou je nu beleggen in dat aandeel, dan doe je dat blind.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *