LADEN

Typ om te zoeken

RD blijft bij overname BG en Aramco komt naar de beurs

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

RD blijft bij overname BG en Aramco komt naar de beurs

Op zo’n beetje de top van de markt besloot RD dat het de grootste gasproducent in de wereld wilde blijven en daarom kocht het BG voor een omgerekend bedrag van toen 65 miljard dollar.
De deal zou eerst winstgevend zijn bij een olieprijs van 70 dollar per olievat. Later werd dat al 50 dollar. Een deel van de overnamesom is in aandelen en de aandelen zijn fors minder waard.

De deal die eerste 64 miljard waard was, is nu nog 46 miljard waard.
Nu olie slechts 35 dollar doet mag duidelijk zijn dat het tot op heden geen beste deal geweest is. Het ziet er in mijn ogen ook niet naar uit dat er snel verbetering komt. Een olieprijs van 20 dollar per vat is ook nog altijd mogelijk.
Ik schreef al eerder dat zelfs de bazen van Big Oil geen idee hadden wat hen boven het hoofd hing aangaande de prijs van olie.
Opvallend op zijn minst en zeker sprekend tegen alle complottheorieën in. Immers zou je verwachten dat big oil de inner circle is als het gaat over de olieprijs.
Bestaan dat de complottheorieën onterecht, of zijn er binnen de leidende elite ook stromingen en is er nu een wervelwind binnen de leidende elite gaande? Ik denk het laatste en deels komt dat door de gedaalde olieprijs.
De rijkste sjeiks voelen zich verraden door de oude Europese / Amerikaanse elite die ineens heeft besloten over te gaan op een nieuwe basis energie voor de wereld. Een basisenergie die in de laatste fase van ontwikkeling is en waarvan de ontwikkeling en moment van invoering geheim is gehouden voor de sjeiks. Als de olie-industrie was ingelicht, dan hadden de sheiks het ook geweten en heel bewust zijn de big oil companies dus ook niet ingelicht.
De sjeiks realiseren zich nu dus dat hun laatste moment van extreem rijke glorie is aangebroken en ze zijn wanhopig. Aramco, het grootste energiebedrijf ter wereld, wordt nu de komende maanden mogelijk naar de beurs gebracht. Als er één aandeel is wat ik als de pest zou mijden, dan is het dit aandeel.
Hun olievoorraad in de bodem is alleen administratief bepaald en nooit op basis van serieus onderzoek. Saoedi-Arabië moest namelijk binnen de OPEC de grootste aanbieder blijven.
De beurs die deze aandelen gaat accepteren zou moeten worden aangeklaagd voor medewerking aan enorm bedrog.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *