LADEN

Typ om te zoeken

Wat voor dollar crash heb ik het over

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Wat voor dollar crash heb ik het over

Als ik schrijf over de dollar crash, zoals ik dat eerder deze week deed, dan gaan helaas bij enkele lezers de lichten al uit, voor de eerste zin gelezen is.
Ik heb het nu niet over een totale ineenstorting van de dollar of de verdwijning van de Amerikaanse staat. Eerder deze week schreef ik over de dollar crash die naar mijn idee in 2016 gaat komen als een daling van de dollarkoers van tussen de 7 en 21%.
Geloof me, dat is een crash.
Kijk maar naar toen de Zwitserse franc een dergelijke zwieper maakte. Dat was al heftig. Die avond waren er heel wat bedrijven in de financiële sector die dachten dat hun laatste avond aangebroken was. En het scheelde voor velen niet veel.
Zelfs InterActiveBrokers had een probleem en rijzende ster FXCM was bijna van het toneel verdwenen.

Maar waarom stijgt de dollar constant, om dan in één keer zo’n klap omlaag te maken?
– Dat is puur omdat het via die manier de enige manier is om de ultieme wens van de Amerikaanse overheid mogelijk te maken, namelijk een verzwakkende dollar tegenover andere munten.
Maar de meeste tijd ‘zien’ we het andere.
Iedereen dus tevreden, want die toevallige koersvallen die iedere zoveel jaar plaatsvinden, die zijn toch toeval…
Ik denk het dus niet. Ik denk dat er weer zo’n ’toevallige’ crash aan zit te komen. Over de jaren heen, en dan kijk ik gedurende mijn hele leven, is de dollar steeds in plotselinge schokken minder waard geworden ten opzichte van de munt waarin ik leefde. Dáár leeft Amerika op en een stijgende dollar zoals we nu zien, is voor de Amerikaanse economie echt een ramp.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *