Beursbox

De dollar gaat crashen

 Gepubliceerd door op 4 januari 2016 om 08:07
jan 042016
 

U las het al vaker en eigenlijk hoorde u het al sinds 1971. In 1971 ging de dollar van de goudstandaard af en werd het een fiat munt. De onderliggende waarde van de dollar werd… de dollar.
En kijken we naar de waardering voor de dollar, dan zien we dat die dollar sinds 1971 extreem in waarde is gedaald. Maar dat is slechts af en toe heel snel gegaan. Meestal verloor de dollar heel gematigd een beetje waarde. En dat is zo als het werkt met een fiat munt. Iedere keer een beetje, tot het uit de hand loopt en over is.
In het verleden ging IEDERE munt die slechts als fiat munt ging bestaan na maximaal 40 jaar onderuit. 1971 tot op heden is al 45 jaar.
De dollar heeft dus al een wereldrecord neergezet. Maar de dollar is dan ook een munt als nooit tevoren geworden.
Het is nog altijd de wereldmunt en daarbij wordt de wereld gedwongen om in de wereldhandel en energiehandel de dollar te gebruiken.
George Bush junior maakte de hoeveelheid dollars die in omloop zijn tot een staatsgeheim. In feite werd daarmee het spel ook weer ingrijpend veranderd.
Daarna ontstond de enorme geldcreatie van Bernanke.
Het opvallende is dat die geldcreatie zowel geen economische groei alsmede geen crash veroorzaakt heeft. In feite had ze beide wel moeten doen.
Maar wees gerust, dit feest blijft niet voortduren. Die dollarcrash is onderweg.

bearishe grafiek
Bijna iedereen en zijn buurman verwacht een dollarstijging in 2016.
Dat is bijna de garantie dat de dollar OMLAAG zal gaan!
Houdt u er dus rekening mee dat er wel eens een enkele Shock en Awe moment kan zijn, waarbij de dollar in één beweging 20% van haar waarde verliest. En daarna komt ze weer ‘gewoon’ in lijn met de andere grote valuta. De VS kán niet tegen een duurdere dollar. Er MOET dus simpelweg zo’n aanpassing komen, want de Amerikaanse economie loopt anders helemaal vast.