LADEN

Typ om te zoeken

Vervalste Monsanto onderzoeksrapporten

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

Vervalste Monsanto onderzoeksrapporten

Een Amerikaanse advocatenfirma zegt bewijzen te hebben dat Monsanto doelbewust misleidende berichten over Round Up de wereld instuurde.
Het doel was om de serieuze gezondheidsimpact van hun product buiten beeld te houden. De documenten staan nu bekend als de “Monsanto Papers”. en ze kunnen vreselijk schadelijk zijn voor Bayer dat het bedrijf enkele jaren geleden overnam.
Nu hoeft u geen medelijden met Bayer te hebben. Dat bedrijf is in alle opzichten net zo vreselijk als Monsanto.


Ik verwacht dat Bayer Monsanto terug naar de beurs gaat brengen zodra duidelijk is dat de boetes te hoog gaan worden. De vrijwel lege huls is dan snel failliet en Bayer kan met de achtergehouden octrooien dan eindelijk winst gaan maken.
Monsanto is zelfs zo ver gegaan dat het de financiële steun voor de toezichthouder wilde tegenhouden door brieven van die strekking naar congresleden te sturen. Ook werden vervalste rapporten geschreven die in wetenschappelijke bladen werden gepubliceerd. In die vervalste rapporten werd RoundUp stelselmatig veilig genoemd. Deze succesvolle praktijk ondermijnd het vertrouwen in de wetenschappelijke bladen.
Al jaren is er het vermoeden van fraude rondom de wetenschappelijkheid van de nodige publicaties. Ronduit fraude zou helemaal the limit zijn. Niet alleen zouden de schrijvers opgepakt moeten worden, maar ook de opdrachtgevers. Helaas zullen we hier nooit iets van zien, omdat er simpelweg geen vervolging zal plaatsvinden. Vooral Reuters en haar reporter Kate Kelland staan er wat dat betreft gekleurd op. Monsanto directeur Sam Murphey is ook met naam genoemd. Ik vrees echter dat ze toch de dans gaan ontlopen.
Een Franse wetenschapper is kapot gemaakt door een wetenschappelijk blad en haar hoofdredacteur. Naar nu blijkt is de hoofdredacteur in dienst geweest van Monsanto. Ik hoop dat de Franse wetenschapper er een zaak van wil maken. Zijn degelijke onderzoek is door de leugens van Monsanto en de fraude van de hoofdredacteur naar de prullenbak verwezen. Zo makkelijk kan dat dus blijkbaar met degelijk onderzoek dat bedrijven niet aanstaat.

De enige hoop is nu dat de vergoedingen aan slachtoffers enorm hoog zullen zijn. Bayer is keer op keer in hoger beroep aan het gaan om de uitbetaling zo lang re rekken dat ze slachtoffers voor het merendeel al dood zullen zijn voor het ooit tot uitbetaling zal komen.
Lees hier verder

Tags

3 Reacties

 1. CRV 2 september 2019

  Gelukkig verwees de Franse overheid het onderzoek niet naar de prullenbak en vond dat er voldoende twijfel over glysofaat bestond om daarom Round-Up en aanverwante producten al enkele jaren geleden te verbieden. Eerst alleen voor particulieren, later ook voor agrariërs. Ik mag de Fransen wel. Die varen hun eigen koers. Misschien dat ze er ook wel eens naast zitten. Maar bij twijfel nemen ze het zekere voor het onzekere. Dat is in NL wel anders. Daar wordt eerst gewacht totdat duidelijk is dat er slachtoffers te betreuren vallen.

  Beantwoorden
 2. Leon Vrins 2 september 2019

  Zeven jaar geleden stond er in NRC-next een artikel over megafraude bij Monsanto. Medewerkers werden gedwongen valse onderzoeksresultaten te publiceren en externe wetenschappers werden omgekocht. Dit alles om Roundup in een gunstig daglicht te stellen.

  Beantwoorden
 3. Boerjan Antoon 2 september 2019

  Er is maar één gode houding en dat is : niet spuiten maar kijken naar natuurlijke vijanden.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *