LADEN

Typ om te zoeken

Dream or Donate: failliet of fraude

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Dream or Donate: failliet of fraude

fraude

De crowdfunding site Dream or Donate ging vorige week ineens offline. Gevraagd naar de reden daarvan was het volgens de eigenaar Robert-Jan Mastenbroek een hacker die de site offline gebracht had.
Natuurlijk, dat kan, maar al snel was duidelijk dat dit waarschijnlijk toch niet de reden was.
Mastenbroek gaf namelijk al snel aan dat hij benadeelden met eigen geld zou compenseren. Hij deed echter geen aangifte van de succesvolle hacking.
Niet alleen moet hij zo’n situatie melden, maar het is natuurlijk extra verdacht als je niet eens aangifte doet.
Nu blijkt Robert-Jan niet geheel van onbesproken gedrag te zijn. Hij liep wel enorm met zijn financiële succes te koop. NU zal ik de laatste zijn die zegt dat je niet trots op je successen mag zijn, maar hij ging wel heel erg ver in zijn zelfverheerlijking. Zijn succes kwam vanuit crypto handel en wat andere initiatieven die soms niet even duidelijk en kosher lijken te zijn.

Wat hij in ieder geval heel goed deed, was prachtige video’s maken. Mogelijk dat de professionaliteit daarvan veel mensen heeft overtuigd dat ze met hem in zee konden gaan. Op mij komt het over als ‘over the top’ en daarmee direct al verdacht, maar feit is dat zulke filmpjes voor veel mensen als stroop voor vliegen zijn. Ze willen “rijk worden” en als iemand met zo’n gelikt filmpje het zogenaamde geheim zegt prijs te geven van slapend rijk worden, dan hebben ze daar wel een paar duizend euro voor over.
Voormalige partners en opdrachtnemers kregen geen geld, werden boos en gaven ook in het verleden al genoeg redenen om voorzichtig te zijn. Toch vielen duizenden mensen, misschien zelfs wel tienduizenden mensen voor de mooie praatjes.
Hoe dit gaat aflopen?
Heel voorspelbaar… De laatste sukkelaars raken hun geld kwijt en Robert-Jan komt binnenkort onder een nieuwe naam net zo makkelijk weer terug en gaat nieuwe argeloze slachtoffers maken. De autoriteiten zullen veel te laat in actie gaan komen.
Zie hier een Twitter lijntje van Daniël Verbaan

Tags

1 Reactie

  1. Boerjan Antoon 2 september 2019

    Ja , luchtkastelen geraken nog steeds niet van de grond

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *