LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 augustus 2019

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 augustus 2019

huizenmarkt, amsterdam

De Amsterdamse huizenmarkt wordt gebruikt voor witwassen. De criminelen worden graag geholpen door makelaars, advocaten en notarissen. Dat staat in “De achterkant van Amsterdam” geschreven door hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en journalist Jan Tromp. Dit zou de enorme vastgoedprijs stijging in Amsterdam goed verklaren. Het gaat daarbij overigens niet alleen om Nederland crimineel geld.

ING moet door verliezen gaan besparen op medewerkerskosten bij de afdeling financiële producten die geboden worden aan particuliere en institutionele klanten. Al eerder werd in die hoek bezuinigd, maar de toen bespaarde 200 miljoen was nog altijd niet genoeg. Mijn reactie: Misschien betere producten ontwikkelen en in de markt zetten?

China heeft aangegeven geen nieuwe ronde tariefverhogingen door te voeren na de laatste Amerikaanse verhogingen. Het land lijkt de tariefoorlog uit te willen zitten en heeft geen behoefte aan nog meer onrust in de markt. Er komt is september op laag niveau wel een gesprek tussen China en de VS. Overigens volgt er waarschijnlijk begin september nog wel een tariefsverhoging voor beide landen. Die verhoging is immers al aangekondigd.

Saudi Aramco overweegt Tokyo voor een IPO. Ik blijf er overigens bij dat dit éé van de grootste scams in de wereldgeschiedenis gaat worden. In veertig jaar tijd is de olievoorraad van het bedrijf gelijk gebleven en af en toe met sprongen gestegen, puur op administratieve basis. De Saudi’s verkopen vrijwel lege oliebronnen alsof ze nog helemaal vol zijn.

De nucleaire explosie in Rusland was waarschijnlijk van een kernraket die in zee gestort was en ontplofte toen ze de raket wilden bergen. “Toevallig” gingen alle meetstations direct na de explosie dicht vanwege onderhoud aan de meetapparatuur. Het is dus onduidelijk hoeveel straling er vrij is gekomen.

Turkije overweegt ook de aankoop van Russische straaljagers nu de verkoop van de F35 aan Turkije door Trump is tegengehouden.

Dubai heeft de bouw van een mega luchthaven stilgelegd nu de economieën in de regio in de problemen zijn gekomen. De onderlinge strijd, maar ook de oorlog in Jemen en de spanning rondom Iran doen de regio de das om.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *