LADEN

Typ om te zoeken

Verbod op cash

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Verbod op cash

In Frankrijk wordt het voor de Fransen verboden om nog langer bedragen van meer dan 1000 euro cash af te rekenen… De overheid wil alles controleren en bancaire overboekingen zijn volledig door de overheid in te zien. Dacht u dat daarmee criminaliteit minder werd?

Neen, is het doel ook niet. Het gaat om controle van de gehele bevolking. Buitenlanders mogen in Frankrijk voortaan nog tot 10.000 euro cash afrekenen. (was 15.000) Geld wisselen in Frankrijk kan voortaan maar tot 1000 euro voor de Fransen zelf. Wil je meer wisselen, dan zal je je paspoort moeten tonen en zal er een aantekening van gemaakt worden. Elke Fransman die in één maand meer dan 10.000 euro van de bankrekening opneemt zal gemeld worden bij de autoriteiten. Helaas zijn dit geen grappen, maar het is werkelijkheid. Het erge is dat veel van deze regels in Nederland en België ook al gelden. In Nederland worden bancaire overboekingen van meer dan 3000 euro al gemeld aan een politie-instituut in Zoetermeer. Ook grote goudaankopen moeten worden doorgegeven aan de autoriteiten. U bent schuldig totdat u het tegendeel bewijst. In Italië is cash afrekenen boven 1000 euro al verboden. In Spanje mag je slechts tot 2500 euro cash afrekenen. Wie cash naar de bank brengt, gaat gemeld worden. Ook dat is in Nederland al zo. Als een bank of goudverkoper verzuimt de melding te doen, dan is deze ook strafbaar. De DDR komt steeds dichterbij.
Moet u eens proberen om 5000 euro van uw bankrekening af te halen en cash te krijgen bij de bank… zeker weten dat u gemeld gaat worden EN de bankmedewerker vraagt u uit waarom u dat geld cash wilt hebben. Grote kans dat u het geld NIET die dag meekrijgt. Zogenaamd omdat de bank het geld niet heeft, maar waarschijnlijk meer omdat een politiefunctionaris een check op u gaat uitvoeren. Als die check negatief voor u uitvalt, dan kunt u naar uw cash fluiten. De belastingdienst en de politie wachten u dan de volgende dag bij de bank op. Overkomt u niet? Wacht maar tot u een keer iets gekocht heeft of een verbouwing liet uitvoeren en u heeft nog niet alles betaald omdat het nog niet in orde is. De andere partij is het met u niet eens en meldt een vordering en zet de procedure tot vordering bij u in. U bent vanaf dat moment financieel verdacht. U kan niet langer volledig over uw eigen geld op de bank beschikken. Zoiets kan u sneller overkomen dan u lief is. We moeten dus NU alert zijn op onze vrijheden, want als ze ons afgenomen zijn, dan krijg je ze niet terug.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *