LADEN

Typ om te zoeken

Nieuw belastingplan Nederland

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nieuw belastingplan Nederland

In de pers het plan van fiscalisten om de belastingen te veranderen. De belasting op arbeid moet lager worden, terwijl de BTW omhoog moet.
Met deze aanpassing zou het interessanter moeten worden om werk te creëren. De hogere BTW houdt in dat gebruikers betalen.

Een logisch plan, maar in ben van mening dat het niet ver genoeg gaat. Daarnaast profiteren vooral de grote internationale ondernemingen en betalen de consumenten. Ook dat is niet helemaal OK.
Waarom gaat het niet ver genoeg? Ik denk dat het vanwege de komende veranderingen in vooral de energiemarkt nog weer heel anders moet. Nu kunnen we het in meerdere stappen doen, maar je kan ook in één keer het hele belastingstelsel goed aanpakken.
Ik vrees dat de politiek zal kiezen voor een stapje voor stapje aanpak en die zal inhouden dat we de komende tien jaar een constante verandering van belastingheffing gaan zien.
In een magazine dat ik aan het ontwikkelen ben, zal ik aangeven op welke wijze ik denk dat belastingen aangepakt moeten worden.
Ik vind namelijk dat we het over een totaal andere boeg moeten gaan gooien, willen we de inning eerlijk laten blijven verlopen. We zien in Griekenland dat het ontwijken van belastingen door de rijken en door ondernemingen (enorm rijke rederijen) inhoudt dat de veel grotere groep arm(er)en in feite de belastingen betalen. Die mensen zijn daardoor kansloos in de maatschappij. Uiteindelijk is dat funest voor de leefbaarheid van de samenleving. De rijk(er)en zullen zich socialer op moeten gaan stellen. Als dat niet vrijwillig kan, dan moet het maar via belastingen afgedwongen worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *