LADEN

Typ om te zoeken

Nog een nadeel van bancaire overboekingen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Nog een nadeel van bancaire overboekingen

Gisteren schreef ik in dit artikel over de verplichting om bij grote bedragen via de bank geld over te moeten maken. Het nadeel is dat hierdoor alles traceerbaar wordt. Onze vrijheid wordt ermee beperkt. Dat lijkt niet zo erg, tot je in de problemen komt en je tot je schrik ervaart dat je niets meer kan, omdat een ambtenaar je rekeningen heeft laten blokkeren.

Er is nog een nadeel te noemen van alles via de bank moeten doen.
Dat nadeel is dat de banken overal een stukje vanaf snoepen. Iedere (zakelijke) transactie kost flink wat geld. Iedere credit card overboeking, internationale overboeking, of wisselkoers boeking kost procenten.
Overal zitten de banken tussen en met de kaasschaaf trekken ze delen van het rondgaande geld naar zich toe.
Hun inspanning is minimaal, hun beloning voor die minimale inspanning is rijkelijk te noemen.
De banken maken niet voor niets vele miljarden winst.
De verliezen die ze maken zijn vooral terug te voeren op de pure gekte waarmee ze zelf bezig zijn omdat ze van gekkigheid niet weten wat ze met al hun geld moeten doen.
We moeten dus juist WEG van de banken. Ik roep daarom op om juist bewust meer met cash te betalen. Als u uw recht om met cash te betalen verkwanseld, dan krijgt u het daarna nooit meer terug. Het is uw recht om uit beeld bij overheden te blijven. Er komt geen goeds van als een zeer machtige overheid alles over u weet. Met macht komt misbruik en u bent er nu zelf bij om dat te voorkomen.
Cash is king! Leve de koning!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *