LADEN

Typ om te zoeken

Belgische aanslag op aanvullend pensioen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Belgische aanslag op aanvullend pensioen

De verzekeringssector in België wil af van de polissen met een gegarandeerd rendement van 3,25% voor aanvullende pensioenen.
Toen deze polissen werden afgesloten wisten verzekeraars rendementen van 8% en meer te maken. Die 3,25% was dus voor hen geen enkel probleem. Dat konden ze met twee vingers in de neus nog halen.

Tijden veranderen. De maatregel van de ECB om de rente naar nul te brengen heeft enorme consequenties voor de verzekeringssector. Ze halen die 3,25% niet langer want ze moeten nu werken voor rendement en als ze heel eerlijk zijn, dan moeten ze toegeven dat ze geen idee hebben hoe ze in een markt met 0% rente nog 3,25% rendement moeten halen.
Ze willen dus terug en wel naar een garantie van 0,4% rendement…
Voor de pensioen gerechtigden is dat een enorme aderlating. Je hebt een contract gesloten en nu wil de andere partij eenzijdig van dit contract af. Het kan je letterlijk tienduizenden euro’s gaan schelen!
Nu ziet u in de praktijk hoe de sector en de politiek de regels eenzijdig aanpast als ze dat beter uitkomt. De zekerheid van een gesloten contract is niets waard.
Heel ons financiële bestel is fraude en zelfs als je keiharde contracten denkt te hebben, houden ze jou wel aan de contracten, terwijl ze er zelf onderuit proberen te komen. Zo werkt dat.
Bron: Seniorennet.be

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *