LADEN

Typ om te zoeken

Vastgoedmarkt Detroit

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vastgoedmarkt Detroit

Deze lokale markt is eigenlijk al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw ‘anders’ dan de rest van de VS. Tot 2014 was er sprake van een structurele bearmarket. Huizenprijzen bleven dalen omdat er door de neergang van de auto industrie constant een enorm aanbod van leegstaande woningen aanwezig bleef. De stad ging van 1,5 miljoen inwoners naar onder de 650.000 inwoners.
Pas in 2014 kwam de ommezwaai en die is nog altijd gaande.
In 2019 gingen de huren in Detroit het hoogst van heet de VS omhoog. In 2020 zien we stijgende huizenprijzen, terwijl in andere delen van de VS de huizenmarkt nu aan het stagneren is.
In Detroit werden letterlijk honderdduizenden ruïnes van voormalige woningen gesloopt.
Er is nu een tekort aan bewoonbare huizen ontstaan. De enorme leegstand van bewoonbare woningen is voorbij. Dit komt mede omdat sinds 2014 per jaar tienduizenden ruïnes zijn gesloopt. De voorheen slechtste delen van Detroit zijn nu lege vlaktes geworden.
De criminaliteit is terug op het niveau van een provinciestadje.
De verwachting is nu dat de stad extra interessant gaat worden omdat hier ook voor de landelijke politiek een win situatie te behalen is. Wil je wat aan raciale achterstanden doen, dan is Detroit de perfecte plek. De economie groeit er en armoede is er nog enorm groot. De beweging is de goede kant op en met een klein duwtje kan je een heel eind komen. Ideaal dus om daar dat duwtje te gaan geven en te laten zien dat het wegnemen van raciale achterstanden voor jou als landelijke politicus een belangrijk punt is.
Voor mij als huiseigenaar in die stad is het nu belangrijk dat er voor iedere gerenoveerde woningen redelijk makkelijk huurders te vinden zijn. Ik ben ondertussen echter niet meer de enige koper van woningen in die markt. Daar waar ik eerst de koopprijs bepaalde, heb ik nu rekening te houden met nieuwe beleggers die makkelijker hun portemonnee trekken.
De absolute koopjes periode is voorbij. Het is jammer, maar ik was er ruim op tijd bij. Mijn tijd van oogsten is echter nog niet begonnen. Ik moet nog altijd 10 woningen laten opknappen en het appartementencomplex is ook nog niet opgeleverd.
Meer over mijn project op deze site

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *