LADEN

Typ om te zoeken

Vandaag provinciale verkiezingen in Nederland

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vandaag provinciale verkiezingen in Nederland

Ik hoop van harte dat men wel met het volle verstand blijft stemmen.
Ik vrees echter dat we in Nederland een ruk naar rechts gaan maken. Onverdraagzaamheid, vreemdelingenhaat, een vervreemding van democratische beginselen, het zijn allemaal zaken waar ik de nodige vrees over heb.
Het is vooral ikke, ikke, ikke.
Het gaat niet goed met de democratie in Nederland. Deels komt dat omdat onze premier al veel te lang premier is. Dat is niet goed. Dat zien we in landen als China en Rusland. Macht corrumpeert. Te lang macht hebben maakt je een ander mens… geen beter mens.
Iemand die te lang aan de macht is, gaat dingen doen die niet door de beugel kunnen. In het geval van Rutte heeft hij daar uiteraard geen herinnering meer aan, of de bonnetjes zijn verdwenen, maar ook hij moet keer op keer excuses aanbieden voor uitglijders. Gelukkig dat onze democratie nog nét sterk genoeg is dat hij die excuses moet aanbieden, maar de democratie is al niet sterk genoeg meer om een leugenaar daadwerkelijk weg te sturen.
Het vertrouwen van de bevolking in de democratie neemt af en de roep om een fascistische leider neemt helaas ook hier toe.
Dat is geen goede zaak, want hoe slecht de democratie ook werkt, het is zonder twijfel veruiut de beste regeringsvorm die er is. Ik hoop dat genoeg mensen zich dat realiseren als ze vandaag gaan stemmen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *