LADEN

Typ om te zoeken

Artificial Intelligence is een hype

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Artificial Intelligence is een hype

Ik heb vorige week al eens in een video aangegeven waarom ik denk dat AI een hype aan het worden is. Een beetje zoals Crypto ruim een jaar geleden.
Iedereen wil meedoen, maar slechts weinig bedrijven en weinig mensen hebben nu al echt een idee over hoe AI de wereld gaat veranderen.
Let wel, ik ben er van overtuigd dat AI de wereld gaat veranderen zoals GSM en later de smartphone de wereld veranderden.
Maar… Het is zo ver nog niet.
Ik zeg niet dat je er niet mee bezig moet zijn, maar ik zeg wel dat je er nu nog niet je hele ziel en zaligheid aan moet ophangen. Zo ver is de AI ontwikkeling nog niet.
Vorige week vertelde ik over een bedrijf dat nu haar “Einstein GPT” app lanceerde. In mijn ogen pure BS. Ze wilden niet achterblijven omdat Microsoft en Alphabet ook hun AI programma’s al presenteerden. Bij Alphabet ging dat vreselijk fout, hetgeen al aangaf dat ze ook daar te vroeg waren.
Als belegger moet je logisch blijven nadenken. Het wordt een enorme ontwikkeling, maar de bedrijven die er mee bezig zijn maken net als een peuter hun eerste stapjes. In die fase zitten we nu. Het is nog onmogelijk vast te stellen wie straks het hardste kan rennen en de markt dus gaat veroveren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *