LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 14 mrt 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 14 mrt 2023

  • Vandaag ga ik het in het lunchwebinar hebben over de bankenrun in de VS. Zou je als belegger nu wel in aandelen moeten zitten en dan met name bankaandelen? Klik hier om er straks bij te zijn.
  • Gisteren is in New York nog weer een bank door de overheid overgenomen. New York regional bank Signature Bank (SBNY) is daarmee de op drie na grootste bank die ooit faalde. We praten over 100 miljard dollar aan tegoeden. SVB die vorige week faalde was de op één na grootste bank die ooit faalde in de VS.
  • Het aantal faillissementen in Nederland neemt toe. In 2,5 jaar waren er niet zo veel als dat er nu zijn.
  • Saudi Aramco heeft een winst gemaakt van maar liefst 151 miljard euro. Het was een combinatie van een betere prijs en meer omzet dankzij het wegvallen van Russische olie op de wereldmarkt.
  • De BBC heeft bakzeil gehaald in de rel rond Gary Lineker. Waarom kwam het tot die rel? Dat heeft alles te maken met de rechtse politici die de laatste jaren als toezichthouders bij de BBC zijn gaan werken. Die politici wensen geen commentaar op ‘hun’ regering, terwijl hun eigen pro regering commentaar wel in hun ogen akkoord was. Toen alle sport presentatoren tegengas gaven werd de bluf duidelijk. Gary had niets verkeerd gedaan. Hij mocht zijn mening verkondigen.
  • In Nederland een groot schandaal rond NOS sport. Daar was een heel ziek werkklimaat ontstaan. Ik verwacht dat we enkele presentatoren niet meer terug gaan zien. Het lijkt me niet meer dan terecht.
  • Was FC Barcelona zo goed, of was het de 7,3 miljoen euro die aan scheidsrechters werd overgemaakt die de club zo vaak liet winnen?
    De koers van bitcoin is weer omhoog geschoten. De onrust bij de banken is blijkbaar goed voor crypto’s.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *