LADEN

Typ om te zoeken

Wat te doen met de banken?

Beleggers Nieuws Besparen Goud Laatste Nieuws

Wat te doen met de banken?

Nu in de VS de nodige banken gered moeten worden op een manier die doet denken aan de paniek in 2008 is het toch wel zaak om ook als beleggers te kijken naar de banken.
Dit is NIET het moment om bankaandelen in je bezit te hebben.
Dit is ook het moment om je spaargeld te heroverwegen. Het hebben van spaargeld bij meer dan 10% inflatie is al onhandig, maar je spaargeld dan ook nog aan bankiers geven is de kat op het spek binden.
Het je meer dan het garantie bedrag bij een bank staan, dan vraag je er om geschoren te worden.
Maar wat dan wel?
Nu, is zou gaan voor een simpele vorm van spaargeld, namelijk fysiek goud op een goudrekening. Dat is een makkelijk en prima alternatief.
Het heeft meerdere voordelen en een risico.
De voordelen eerst: Geen euro risico en ook geen bankfalen risico. Je kan het in de toekomst omwisselen voor welke munt je dan ook maar hebben wilt.
De nadelen: Goud en zilver hebben een koers. Het kan meer, maar ook minder waard worden. En het kost wat geld om goud en zilver in een kluis aan te houden. Zeg een procent per jaar. Als je dat erg vindt, waarom heb je dan geen probleem met 10% inflatie? Begrijp je het dan niet, of ben je gewoon slecht in rekenen?
Ik heb zelf mijn spaargeld al heel erg lang in de vorm van goud en zilver op een goudrekening. Op dit moment bij zowel Goud999 als bij HollandGold.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *