LADEN

Typ om te zoeken

Update trendneutrale strategie (Jan Breestraat)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Update trendneutrale strategie (Jan Breestraat)

Hierbij de UPDATE van 10 ok. 2022

De recente daling maakte het mogelijk om aan de bovenzijde, zonder noemenswaardig risico, 3 Calls van € 1,06  (= 3 x € 106- = € 318 bij te schrijven.

De actuele koerslijn dreigde namelijk het blauwe Delta driehoekje links te passeren, en dat is iets wat binnen het TARBO-systeem ten strengste verboden is.

Door 3 (nagenoeg marginvrije) Cals bij te schrijven kwam de Delta weer netjes volgens de regels te staan en bracht het ook nog een leuk bedrag op waardoor de winstpotentie nog wat kon worden verbeterd.   Bij de setup was de winstprognose € 3899 en incl deze bijstelling is deze opgekrikt tot € 6302.

Bij een verdere daling zal er wellicht een geschreven Put moeten worden gekocht en zou de winstprognose, wellicht nog wat kunnen dalen.

Het kan echter ook zo zijn dat de AEX weer stijgt en er juist aan de Putkant nog weer wat extra geld kan worden opgehaald, je weet maar nooit.

In dit systeem adviseert de AEX a.h.w. in eigen persoon. Zelf heb ik dus geen mening over de markrichting en het motto is: “Geen mening wel winst”.

Ditv lukt niet altijd, maar meestal wel.

De looptijd is nu nog 11 kalenderdagen bij een AEX tussen de 620  tot 665 blijft de laatste nieuwe winstprognose intact.  

Hoewel de transactie van de 3 geschreven Calls al zijn uitgevoerd heb ik met het inboeken nog even gewacht zodat de simulatie daarvan (blauwe stippellijn) het gevolg van UPDATE 5 duidelijk zichtbaar maakt. Een transactie wordt niet eerder uitgevoerd voordat de simulatie helemaal OKE is.

Meten is weten . . .

Wordt vervolgd.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *