LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 okt 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 okt 2022

  • Vandaag ga ik in het live FXFlat/Beursbox lunchwebinar drie chipfabrikanten uit de VS bespreken. De aandelen van de drie fabrikanten zijn dit jaar zwaar omlaag gegaan. Biedt dat kansen? Hier de link om het live te volgen.
  • Gisteren heeft Rusland 85 raketten en drones gebruikt voor een wraak actie tegen Oekraïne. Het werd vooral ingezet tegen de burgerbevolking. Als de Tweede Wereldoorlog ons iets leerde, dan is het dat die acties tegen de burgerbevolking niet werken. Het is zonde van je militaire capaciteit. Je tegenstander wordt er militair gezien niet zwakker van, maar Rusland is nu wel weer een lading zeldzame kruisraketten kwijt.
  • Tesla is de laatste weer meer dan 10% lager. Het heeft er mogelijk mee te maken dat Elon Musk zijn aandelen Tesla voor een flink deel moet verkopen om Twitter te kunnen kopen.
  • Jan Breestraat kwam weer met een update op zijn trendneutrale strategie. Je vindt de update hier.
  • In China zijn wat feestdagen voorbij en direct zie je dat terug in aantrekkende ijzererts prijzen. Toch blijft de markt zwak, want de angst voor een wereldwijde recessie zit diep.
  • Netflix gaat reclames tonen en dat zou volgens een analist van JPMorgan miljarden kunnen gaan opleveren. Hoe de abonnees gaan reageren op de advertenties valt te bezien. Is het bedrijf sterk genoeg om zo’n stap ongestraft te kunnen nemen?
  • De VS gaat mogelijk stappen nemen tegen Saoudi Arabië nu de OPEC besloten heeft tot een olieproductie matiging. Dat besluit viel niet lekker bij president Biden. Hij gaat het de Saoudi’s nog laten voelen. Zo overweegt hij juridische stappen tegen de OPEC als kartel en tegen Aramco als monopolistisch bedrijf. Het zou lastig zijn voor de Republikeinen. Die waren namelijk eerst voor stappen tegen de Saoudi’s en introduceerden wetsvoorstellen. Nu de democratische president geneigd is daar in mee te gaan, zullen de Republikeinen hun standpunt wel veranderen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *