LADEN

Typ om te zoeken

Twee jaar vol in vastgoed

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Twee jaar vol in vastgoed

detroit, huurhuizen

Twee jaar geleden heb ik mijn vastgoed beleggingen resoluut veranderd. Voor die tijd deed ik steeds één woning. Soms volledig, soms als deelbelegger. Keer op keer één woning en dan naar het volgende project. Soms liepen er wat projecten tegelijk, maar altijd volledig los van elkaar. Het nam veel tijd in beslag en het rendement viel tegen, al heb ik alle projecten wel met winst afgesloten. Ik heb momenteel nog twee ‘open’ projecten vanuit de oude portefeuille.
Twee jaar geleden besloot ik het roer om te gooien en een serieus grote portefeuille samen te stellen. Een portefeuille van huurhuizen in één regio. Het plan was 50 huurhuizen in twee jaar bijeen krijgen.
Het was de bedoeling dat al na een jaar daadwerkelijk winst gemaakt zou worden.
Twee redenen zijn er waarom dat nog niet gelukt is.
De eerst reden is dat ik onderweg naast (nu) 27 huizen ook een appartementencomplex gekocht heb. Dit was een ruïne en zouden we in enkele maanden renoveren… en toen kwam Corona. We zijn nu hopelijk in de laatste maand van de ronovatie gekomen. Dat is een jaar nadat we het gebouw gekocht hebben.
De tweede reden was… Corona.
Ik kocht namelijk een tiental huizen die nog gerenoveerd moesten worden voor er huurders in konden. Ook daar lag Corona dwars. Bouwvakkers mochten enkele maanden niet meer werken EN ze kregen bij werkloosheid een werkloosheidsuitkering die fors boven hun reguliere loon lag. Ze wilden toen allemaal al te graag werkloos zijn…
Maar ik zat ondertussen wel met tien huizen die leeg bleven staan. Zeven daarvan staan nog altijd leeg. We hebben nu wel twee teams aan het werk, maar snel gaat het nog niet. De arbeidsethos in de VS, en zeker in Detroit, ligt net even anders dan in Europa. Niet alleen is hun opleidingsniveau bedroevend, maar als ze ergens anders een dollar meer kunnen verdienen zijn ze weg. Het is dus iedere dag weer de vraag wie er op komen draven.
Hetzelfde geldt voor (potentiële) huurders en/of kopers. Je kan echt nergens van op aan.
Eén keer hebben we een huis willen verkopen en letterlijk zat mijn manager al bij de notaris toen de kopers besloten toch maar niet te komen om te tekenen…
Dat kan in de VS.
Het is in steeds meer opzichten een derde wereld land… Zeker in Detroit.

Lees over mijn project op: https://www.detroitvastgoed.nl

Tags

1 Reactie

  1. Eppo 26 september 2020

    Misschien had je wat meer voorwerk moeten doen ipv nu met lege huizen en kosten te zitten .
    En ja met een joe Biden als President zal de economie ook niet echt van gaan groeien , aangezien hij in 47 jaar totaal niks betekent heeft voor de laagopgeleiden dan deed de geweldige President Trump het toch wel een stuk beters .
    Maar zoals meestal te lezen in jouw stukjes ben je toch sociaal voor deze Huurders en stad bezig en natuurlijk Democraat ingesteld.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *