LADEN

Typ om te zoeken

15% van energieverbruik is door huishoudens

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

15% van energieverbruik is door huishoudens

energie

Wat u ook aan energie besparingen doet, het huidige energieverbruik komt slechts voor nog geen 15% vanuit de huishoudens. Het grootste deel is vanuit zware industrie. De dienstensector verbruikt vrijwel net zo veel als de huishoudens. De energie sector zelf verbruikt zelfs meer dan alle huishoudens samen.


De zakelijke markt/industrie krijgt enorme kortingen op de energieprijzen en hebben dus geen enkele noodzaak om zuiniger te worden. Sterker nog, het is voor hen nog lang niet rendabel om over te stappen, want door de enorme kortingen zouden ze altijd duurder uit zijn. Dat terwijl de energielast voor de huishoudens dus al wel zo hoog zijn dat voor ons duurzame energie wel goedkoper is. In feite zouden de huishoudens qua verbruik en duurzame opwekking al bijna 100% duurzaam kunnen zijn.
Als we eens in die gedachte doorgaan… Als we de energie behoefte voor huishoudens nu eens de komende twee jaar volledig duurzaam maken, dan hoeven die huishoudens OOK niet meer meer te betalen aan fossiele energiekosten. De werkelijke kosten van fossiele energie kunnen dan heel simpel ook aan de daadwerkelijke gebruikers doorbelast worden.


Ineens wordt dan duidelijk waar het leeuwendeel van de energiesubsidies heen gaan. Niet naar de zonnepaneel eigenaren. Dat is slechts een druppel.
De sloot aan energiesubsidies gaat naar de zakelijke markt/industrie/grootgebruikers. Het gaat er naar toe in de vorm van enorme kortingen op hun energierekeningen. Kortingen die de bevolking mag betalen.
Dát zou eens moeten ophouden!

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *