LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 sept 2020

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 sept 2020

tesla
  • Ik heb van de CEO van Neo Finance de bevestiging gekregen dat mijn beleidsstuk in de directie besproken gaat worden. Een goede zaak, want in mijn ogen hadden ze te weinig oog voor de lange termijn werving van nieuwe geldverstrekkers.
  • Wat mij nog altijd opvalt, is dat het aantal vrachtwagen bewegingen enorm is afgenomen. Natuurlijk kan het toeval zijn, want ik baseer het op het aantal dat langs mijn huis rijdt, maar het verschil is enorm ten opzichte van voor Corona.
  • Gisteren een fors verlies voor de Dow en Nasdaq. De laatste verloor 3% aan waarde.
  • De miljardairs Peter Thiel en Richard Li hebben het plan een SPAC naar de beurs te brengen. Een SPAC is een lege onderneming die dan naar de beurs gebracht wordt, waarna je NA de beursnotering deze onderneming vult met… een onderneming. Deze opzet is door de beurs en autoriteiten gekozen om tegen lagere kosten naar de beurs te kunnen. Je hoeft immers niets over je onderneming te melden, want die is leeg. Een prachtige manier om onder lastige vragen uit te komen. De lage kosten zijn ook bijzonder interessant voor miljardairs. Die hebben uiteraard geen geld voor een echte beursnotering.
  • Goudaandelen zijn gisteren gemiddeld 6% gedaald. De hefboom geldt twee kanten op… Ik verwacht wel een snel herstel!
  • QuantumScape (Opgericht in 2010) zal binnenkort onder de tickercode QS naar de New York Stock Exchange gebracht gaan worden. Het bedrijf wordt gesteund door Bill Gates en Volkswagen en is al tien jaar actief in batterij technieken. Het bedrijf stelt dat het een superieure batterij techniek voor elektrische auto’s heeft. Er zijn echter nog geen keiharde bewijzen van gezien.
  • Tesla wil snel met een 25.000 dollar model auto komen om ook in de massaconsumentenmarkt een aandeel te verkrijgen.
  • Kondratieff-achtige daling voor HSBC. De hoogste koers was okt 2007 bijna 100. Nu is de koers te vinden op 18,42! Dat is zelfs nog lager dan in de bankencrisis van 2008.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *