LADEN

Typ om te zoeken

Trumps standpunt (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Trumps standpunt (Tom Lassing)

We weten dat politici liegen. Daar zijn we als samenleving altijd in mee gegaan. Een ideale situatie voor een man als Trump, die slechts één waarheid kent, en dat is zijn waarheid.
Je zegt het ene en doet het andere.
Het is geen toeval, het is het uitgangspunt van hoe Trump werkt.
Hij is daarin geen politicus. Hij is zakenman, met maar één doel en dat is meer winst maken.
Het presidentschap is wat dat betreft voor hem slechts een middel om meer winst te laten maken.
De rest van de VS en internationale politiek interesseert hem niet. Hij weet dat zijn joodse vrienden hem weer projecten gaan gunnen als hij Israël goedgezind is. Dat het verplaatsen van de ambassade naar Jeruzalem internationaal een vonk boven een olievat is, dat is hem om het even.
Hij weet dat zijn kiezersbasis in de VS boos is. Zo boos dat ze blind in zee gaan met de grootste leugenaar die ze konden kiezen. Een man die ze schaamteloos alles beloofde waar ze boos over waren. Trump wist donders goed dat hij het niet moest hebben van de duurzaamheidsfreaks. Zijn kiezersbasis vindt hij bij de mensen die nog in het kolentijdperk leven. Daarom koos Trump voor zijn retoriek over de kolenindustrie. Hij wist (mag ik toch hopen) heus wel dat het economisch voor het land onzin was, maar bij moest eerst president worden. Je moet hem nageven, briljant uitgespeeld!
Hij doet uiteindelijk hetzelfde als politici, alleen veel erger. Zijn kiezers willen dat echter niet zien.
Immers zegt Trump ze precies wat ze willen horen. Als ze eenmaal persoonlijk merken dat hij precies het tegenovergestelde doet, dan is hij al lang weer weg en dan mag een beroepspoliticus uitleggen waar het mis ging. De boodschapper is degene die het gedaan heeft. Trump kan dus alleen maar winnen.
Hoe ver gaat Trump?
Hij is er als president officieel van overtuigd dat er geen klimaatverandering is en hij laat de overheid alle maatregelen wegnemen die zijn persoonlijke winst in de weg staan. Zijn Ierse golfbaan gaat echter wel een muur bouwen met als argument dat de zeespiegel door de klimaatverandering stijgt.
Trump zorgt dus wel onder de juiste argumenten voor zijn eigen bedrijven, maar hij laat de rest stikken. Het is geen toeval, zo werkt Trump zijn hele leven al. Het draait immers allemaal om hem en alleen maar om hem.
Gaat het fatsoen in de VS winnen? Om dat mogelijk te maken, zou er een beweging moeten zijn, aangevoerd door fatsoenlijke politici.
De vraag is, noem er eens vijf in de landelijke politiek van de VS? Er zijn geen vijf fatsoenlijke politici in de landelijke Amerikaanse politiek.
Trump is daarom geen toeval. Trump is wat dit corrupte systeem uiteindelijk zou voortbrengen. Het is Trump geworden omdat Murdoch van FOX niet in de VS geboren is. Het zat er echter aan te komen dat bedrog naar een nieuw niveau getild zou worden. De VS was daar rijp voor, onder Republikeinse of onder democratische leiding.
Dit is wat de VS uiteindelijk zelf wilde. Ze hebben de landelijke politiek namelijk in de handen van schurken gelegd. Dan moet je niet verrast zijn dat ze een schaamteloze greep in de kas doen. Het is puur de reden waarom ze in de politiek gegaan zijn. Heel het systeem heeft hen zo geselecteerd.
Trump of iets als Trump is wat ze wilden. Was het Trump niet geworden, dan was het Hillary Clinton geworden. Clinton die met fraude als Democratisch kandidaat werd gekozen. Lood om oud ijzer derhalve.
Kritiek zou er dus niet moeten zijn op alleen de persoon Trump. Kritiek zou er in de VS moeten zijn op het systeem dat Trump en Clinton mogelijk maakte. Dat systeem is tot in de basis verrot en als die basis al zo verrot is, hoe moet er dan een eerlijke democratie op groeien?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *